امور کشور معطل مذاکرات نیست

مسعود  پزشکیان د ر جلسه صبح د یروز چهارشنبه هیأت د ولت، ضمن قد رد انی از رهنمود ها و سخنان حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: روند  مذاکرات به شکل عاد ی و معمولی جریان د ارد  و امور کشور نیز د ر مسیر طبیعی خود  د ر حال اجرا و پیگیری بود ه و به هیچ وجه حتی برای ثانیه‌ای معطل این مباحث و مسائل نمی‌شود  البته به طور طبیعی از اینکه توافقی صورت بگیرد ، استقبال می‌کنیم. وی همچنین پس از گزارش وزیر نیرو از آخرین وضعیت بازگشت تعد اد ی از نیروگاه‌ها به مد ار که به خاطر تعمیرات از شبکه خارج شد ه بود ند ،افزود : اولین محموله پنل‌های خورشید ی تامین شد ه از خارج تا چند  روز آیند ه وارد  کشور می‌شود  و باید  کار نصب و راه‌اند ازی آنها د ر اد ارات د ولتی با سرعت آغاز و انجام شود . رئیس‌جمهور همچنین با خیرمقد م به «محسن اسماعیلی» معاون جد ید  راهبرد ی و امور پارلمانی، از زحمات و تلاش‌های آقایان د کتر ظریف و د کتر د بیری قد رد انی و اظهار امید واری کرد  که همچنان از توان و ظرفیت‌های د کتر ظریف بهره لازم گرفته شود . د ر اد امه جلسه معاون اول رئیس جمهور نیز تصریح کرد : موارد ی که مورد  تاکید  معظم له هستند ، به طور جد ی مورد  توجه قرار گرفته و برای پیگیری و اجرای آنها اقد ام جد ی صورت خواهد  گرفت.

 

هد ف از سفر به روسیه انتقال پیام مکتوب رهبری به پوتین است

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: هد ف از سفر به روسیه انتقال پیام مکتوب رهبری به رهبری روسیه است است. سید  عباس عراقچی د ر حاشیه جلسه هیات د ولت د ر جمع خبرنگاران د رباره مواضع آمریکا پیرامون مذاکرات گفت: جلسه اول مذاکرات سازند ه و رو به جلو بود  و جلسه روز شنبه آیند ه د ر اد امه جلسه اول خواهد  بود . د ر فاصله جلسه اول و د وم بعضا مواضع متضاد ی را مطرح می‌کنند  که اصلا کمک کنند ه به روند  مذاکرات نیست. باید  د ر مذاکرات از نظرات واقعی آنها مطلع شویم. اگر مواضع سازند ه ای د اشته باشند ، می توان امید وار بود  که مذاکرات د ر چارچوب یک توافق محتمل را آغاز کنیم. اگر مواضع متناقض اد امه یابد ، کار مشکل خواهد  بود . د ر این فاصله ویتکاف چند  جور صحبت کرد ه است که باید  د ر پشت میز مذاکره از مواضع واقعی آنها مطلع شد . وی د رباره هد ف سفرش به روسیه بیان کرد : هد ف من انتقال پیام مکتوب مقام معظم رهبری به رهبری روسیه است، این پیام د ر د ید ار با پوتین منتقل خواهد  شد . عراقچی د ر پاسخ به این پرسش که د رباره ظرفیت غنی سازی د ر مذاکرات صحبت شد ه است؟ بیان کرد : غنی سازی ایران امری واقعی، حقیقی و پذیرفته شد ه است.

اصل موضوع غنی سازی قابل مذاکره نیست
 سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه روز گذشته و د ر جمع خبرنگاران د رباره هد ف سفرش به روسیه بیان کرد : هد ف من انتقال پیام مکتوب مقام معظم رهبری به رهبری روسیه است، این پیام د ر د ید ار با پوتین منتقل خواهد  شد . وی د ر پاسخ به این پرسش که د رباره ظرفیت غنی سازی د ر مذاکرات صحبت شد ه است؟ بیان کرد : غنی سازی ایران امری واقعی، حقیقی و پذیرفته شد ه است. ما برای اعتماد سازی برای نگرانی احتمالی آماد گی د اریم، ولی اصل موضوع غنی سازی قابل مذاکره نیست.

 آکسیوس مد عی برگزاری د ور د وم مذاکرات ایران آمریکا د ر رم شد 
خبرنگار خبرگزاری آکسیوس از برگزاری د ور د وم مذاکرات هسته‌ای میان تهران و واشنگتن د ر رم خبر د اد . باراک راوید ، خبرنگار اکسیوس مد عی شد : د ور د وم مذاکرات ایران آمریکا روز شنبه د ر رم برگزار خواهد  شد . قابل ذکر است، پیش از این، سخنگوی وزارت خارجه ایران از برگزاری د ور د وم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میزبانی د وباره مسقط خبر د اد ه بود .

 برخورد  مجلس با ترک فعل‌ها د ر مساله ناترازی برق
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکرات نمایند گان د رباره قطعی و ناترازی برق گفت که اگر ترک فعلی د ر این حوزه رخ د اد ه باشد ، مجلس برخورد  می‌کند . احمد  مراد ی نمایند ه مرد م بند رعباس د ر جلسه علنی د یروز مجلس د ر تذکری گفت: ناترازی برق صد ای مرد م و صد ای نمایند ه‌های مجلس را د رآورد ه است. انتظار می‌رود  وزیر نفت د ر صحن علنی مجلس توضیح د هد  که چگونه قرار است ناترازی ۲۰ هزار مگاوات برق حل شود . محمد باقر قالیباف رییس مجلس د ر پاسخ به به این تذکرات گفت: همه امورات مجلس مهم است و هیچ کاری هم مهم‌تر از کار مرد م نیست. اکنون موافقتنامه‌ها و مقاوله‌نامه‌ها که امضا کرد ه‌ایم یا ارتباطات اقتصاد ی و توسعه اقتصاد ی را د نبال می کنیم یا بحث استرد اد  زند انیان است که باز هم مشکل مرد م است. وی افزود : سفری نیست که به خارج بروم و قبل و بعد  از آن به نسبتی که هموطنانی گرفتارند  و د ر زند ان‌های خارج از کشور هستند ، خانواد ه‌های آن‌ها د نبال این موضوعات نباشند . 

تاکید  روسیه بر حمایت از توافق ایران و آمریکا
سخنگوی کرملین با اعلام آماد گی روسیه برای تسهیل حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران گفت:‌ روسیه و چین می‌توانند  ضامن توافق جد ید  بین ایران و آمریکا د رباره این موضوع شوند . د یمیتری پسکوف د یروز چهارشنبه ۲۷ فرورد ین ۱۴۰۴ د ر پاسخ به پرسش خبرنگاری افزود : فد راسیون روسیه همچنان آماد ه انجام هر کاری د ر حد  توان خود  برای کمک به حل و فصل اوضاع پیرامون برنامه هسته ای ایران از طریق ابزارهای سیاسی و د یپلماتیک است. پسکوف د ر عین حال تاکید  کرد  که همه چیز به اد امه روند  مذاکرات واشنگتن و تهران بستگی خواهد  د اشت؛ مذاکراتی که انتظار می‌رود  د ور د وم آن طبق برنامه برگزار شود . 

آغاز اعزام حجاج از ۲۳ فرود گاه کشور از نیمه ارد یبهشت
مد یرعامل شرکت فرود گاه‌ها و ناوبری هوایی ایران گفت: امسال بیش از ۸۰ هزار زائر ایرانی برای انجام حج تمتع از ۲۳ فرود گاه کشور به سرزمین وحی عزیمت می‌کنند .محمد  امیرانی د ر جلسه هماهنگی عملیات حج تمتع ۱۴۰۴ که به‌میزبانی فرود گاه بین‌المللی مهرآباد  برگزار شد ، اظهار کرد : پروازهای حج تمتع امسال د ر فرود گاه‌های اهواز، ساری، یزد ، کرمان، رشت، بوشهر، تبریز، زنجان، بیرجند ، شیراز، مشهد ، اصفهان، زاهد ان، بند رعباس، ارومیه، ارد بیل، گرگان، کرمانشاه، همد ان و خرم‌آباد  (تحت مالکیت شرکت فرود گاه‌ها) و شهر فرود گاهی امام خمینی(ره) و فرود گاه‌های چابهار و قشم انجام می‌شود . وی افزود : با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شد ه د ر فرود گاه‌های کشور تسهیل ترد د  زائران برای عزیمت به حج تمتع مورد  توجه جد ی قرار گرفته است و انتظار د اریم با هماهنگی نهاد ها، سازمان‌ها، پلیس و سایر د ستگاه‌های اجرایی ترد د  زائران د ر فرود گاه‌های کشور با حد اقل ایستایی انجام شود .

اعتراف رئیس کمیسیون اروپا نسبت به تضعیف جایگاه غرب
رئیس کمیسیون اروپا با اشاره به تغییرات تاریخی که د ر نتیجه بازگشت د ونالد  ترامپ به کاخ سفید  بروز کرد ه است، گفت: غرب آنچنان که ما می شناسیم، د یگر وجود  ند ارد . اورسلا فون د ر لاین رئیس کمیسیون اروپا د ر آنچه که به نظر می رسد  اذعان به شکاف د ر پیوند  ترانس آتلانتیک است د ر مصاحبه با هفته نامه آلمانی «تسایت/ Die Zeit» (زمان) از موضع اتحاد یه اروپا د ر تنظیم خد مات د یجیتال آمریکا حتی د ر مواجهه با تهد ید های حذف چتر هسته ای آمریکا د فاع کرد  و با لحنی کنایه آمیز گفت ما د یگر براد ران یا اولیگارش ها را ند اریم که مقررات را تنظیم کنند .  

واکنش پنتاگون به خبر کاهش نیرو د ر سوریه
پنتاگون د ر بیانیه‌ای د رباره اد عای کاهش حضور آمریکا د ر سوریه واکنش نشان د اد  و اعلام کرد ، ایالات متحد ه با توجه به ضرورت‌ها، نیروهای خود  را به صورت منظم جابجا و مستقر می‌کند .وزارت د فاع آمریکا د ر واکنش به گزارش خبرگزاری ریانووستی د رباره طرح‌های پنتاگون برای کاهش حضور د ر سوریه اعلام کرد : «وزارت د فاع آمریکا به صورت منظم نیروهای خود  را با توجه به نیازها و ضرورت‌های عملیاتی و شرایط جابجا و مستقر می‌کند . 

اختلافات عمیق د ر تیم همراهان ترامپ مذاکرات را به بن‌بست می‌کشاند ؟

  گروه سیاسی: تنها 24 ساعت کافی بود  تا موضع منطقی و معتد لانه استیون ویتکاف، نمایند ه ویژه ترامپ د ر امور خاورمیانه د ر قبال مذاکرات با ایران د گرگون شود . ویتکاف که د ر ابتد ا از تلاش برای توافق د ر چارچوب محد ود سازی برنامه هسته‌ای ایران سخن گفته بود ، یکباره از توقف کامل برنامه هسته‌ای سخن گفت. به روایتی ویتکاف از موضعی اعتد الی به رویکرد  افراطی د رباره پروند ه هسته‌ای ایران تغییر موضع د اد . 
به گزارش «تجارت»، تغییر رویکرد  و موضع متناقض ویتکاف از یک سو، زمینه را برای ابهام د ر استراتژی مذاکراتی آمریکا و آیند ه مذاکرات با ایران ایجاد  کرد . از سوی د یگر، تا حد ود  زیاد ی خوش‌بینی‌های ابتد ایی د ر ارتباط با مذاکرات ایران و آمریکا از میان برد . به نظر می‌رسد  ریشه تغییر موضع 24 ساعته ویتکاف بیش از هر چیز د یگری د ر نتیجه فشار تند روهای د اخل د ولت و لابی‌های اسرائیلی بود ه باشد . 

مواضع متناقض ویتکاف و ابهام د ر استراتژی کاخ سفید  د ر قبال مذاکرات با ایران
استیون ویتکاف روز د وشنبه (25 فرورد ین) د ر اظهاراتی متعاد ل و واقع‌بینانه د ر قبال مذاکرات با ایران و مسائل فنی پیش‌رو نکاتی را مطرح کرد  که به شد ت مورد  استقبال تهران قرار گرفت و چشم‌اند از آتی را به شد ت مثبت کرد . ویتکاف د ر گفت‌وگو با فاکس نیوزگفت: شما نیازی ند ارید  یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی را اجرا کنید  که د ر آن اورانیوم را بیش از ۳.۶۷٪ غنی‌سازی کنید ؛ بنابراین باید  کاملاً غنی‌سازی د ر سطوح ۲۰٪ و ۶۰٪ را که اکنون انجام می‌د هد ، متوقف کند . ویتکاف اد امه د اد : موضوع مذاکرات با ایران ابتد ا راستی‌آزمایی برنامه غنی‌سازی و سپس برنامه تسلیحاتی خواهد  بود . راستی‌آزمایی برنامه ایران، نکته اساسی برای امکان د ستیابی به توافق با ایرانی‌ها خواهد  بود . این موضع ویتکاف از د و حیث اهمیت د اشت. نخست این که برای نخستین بار موضع رسمی د ولت ترامپ د رباره ابعاد  فنی مذاکره با ایران مطرح شد ه بود  و از سوی د یگر، ‏برخلاف موضع نتانیاهو، خواستار «برچید ن کامل برنامه هسته‌ای ایران» از جمله تأسیسات غنی‌سازی  بود . اظهارات ویتکاف اما مد ت زیاد ی د وام نیاورد . صبح روز سه‌شنبه، ترامپ و مقامات ارشد  امنیت ملی‌اش، از جمله خود  ویتکاف، د ر اتاق وضعیت حضور د اشتند  و د ر حال بحث د رباره سیاست د ر قبال جمهوری اسلامی ایران بود ند ، جلسه‌ای که اولین بار توسط اکسیوس گزارش شد . نیمه شب، ویتکاف پیامی را د ر شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد  و اعلام کرد  که «جمهوری اسلامی ایران باید  برنامه غنی‌سازی و تسلیحات هسته‌ای خود  را متوقف و حذف کند »، تعریفی که او شب گذشته استفاد ه نکرد ه بود . او گفت: «یک توافق با ایران فقط زمانی تکمیل خواهد  شد  که یک توافق ترامپی باشد ». چند  ساعت بعد ، د ر یک کنفرانس خبری، سخنگوی کاخ سفید ، کارولین لیوت، گفت که ترامپ به میزبانان عمانی مذاکرات ایران گفته است که «جمهوری اسلامی ایران باید  به برنامه هسته‌ای خود  از طریق مذاکرات پایان د هد .» پس از این اظهارات لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال نوشت: حرکات زیگ‌زاگی ویتکاف حالا باعث شد ه که مصالحه بر سر غنی‌سازی صفر به امری بسیار سخت‌تر از قبل تبد یل شود . تمام فضایی که با صحبت د رباره مواضع اولیه و نیاز به مصالحه ایجاد  شد ه بود ، د ر ۲۴ ساعت گذشته از بین رفته است. اکنون آن‌ها به نام ترامپ به این موضع متعهد  شد ه‌اند . وی افزود : اگر فرض کنیم – که به‌نظر فرضی منطقی است – که #ایران هرگز با توافقی مبتنی بر غنی‌سازی صفر کنار نخواهد  آمد ، این رفت و برگشت ۲۴ ساعته می‌تواند  پیامد های بسیار بزرگی د اشته باشد .
 اختلاف عمیق د ر تیم امنیت ملی ترامپ د رباره ایران
تمامی شواهد  و قراین از این واقعیت حکایت د ارند  که تیم امنیت ملی «د ونالد  ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بر سر بهترین راه رسید گی به مسئله هسته‌ای ایران د چار اختلاف است. پایگاه خبری آکسیوس با این مقد مه د ر گزارشی نوشت: موضوع صرفا بحث‌های نظری نیست. ترامپ د ر عین فرستاد ن مذاکره‌کنند گان خود  به خاورمیانه برای توافق با ایران، بمب‌افکن‌های بی-۲ و ناوهای هواپیمابر را نیز به عنوان نقشه جایگزین به منطقه ارسال کرد ه است. آکسیوس روز چهارشنبه نوشت: مقام‌های د ولت ترامپ بر سر این که کد ام روش موفقیت‌آمیزتر است، د چار اختلاف هستند . یک مقام آمریکایی که د ر جریان بحث‌های د اخلی د ولت است، گفت: «سیاست(د ولت) د ر قبال ایران عمد تا به این د لیل که هنوز به د لیل این که د ر د ست بررسی است، مشخص نیست. این موضوع به د لیل حساسیت سیاسی آن، پیچید ه و چالش‌برانگیز است. ترامپ د وشنبه گذشته، مشاوران ارشد  خود  و مقام‌های هر د و د وسته این شکاف سیاسی را  د ر «اتاق وضعیت» برای د ید اری د رباره ایران گرد هم آورد .
 تند ورها د ر صد د  به حاشیه‌راند ن میانه‌روها
تغییر موضع 24 ساعته ویتکاف علاوه بر تایید  اختلاف‌نظر د ر د رون د ولت ترامپ از تلاش تند روها برای به حاشیه راند ن میانه‌روها حکایت د ارد . د ر د رون د ولت ترامپ د و جبهه غیررسمی وجود  د ارد . جبهه اعتد الیون به رهبری «جی.د ی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا و جبهه تند روها به رهبری مایکل والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید . د ر جناح اعتد الیون، استیون ویتکاف،  فرستاد ه ویژه ترامپ د ر امور غرب آسیا، «پیت هگست» وزیر د فاع آمریکا و تاکر کارلسون» چهره شناخته‌شد ه رسانه‌ای و نزد یک به ترامپ نیز حضور د ارند . این جریان بر این باور هستند  که راهکاری سیاسی هم مورد  ترجیح و هم محتمل است و آمریکا باید  برای تحقق آن امتیازاتی بد هد . نگرانی این گروه این است که اقد ام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران نظامیان آمریکایی د ر منطقه را د ر صورت پاسخ متقابل ایران د ر معرض خطر قرار د هد . آن‌ها همچنین استد لال می‌کنند  که یک د رگیری جد ید  د ر منطقه موجب افزایش شد ید  قمیت نفت د ر برهه‌ای حساس برای اقتصاد  آمریکا خواهد  شد . هر چند  د ور اول مذاکرات و روند  رو به جلوی آن تا کنون منتج از اراد ه گروه نخست بود ه، د ر مقابل آن‌ها جناح تند رو قرار د ارد . «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا مهم‌ترین چهره‌های این جریان هستند . این گروه به شد ت نسبت به ایران شکاک هستند  و د رباره ایران موضوع که یک شانس یک توافق باعث عقب‌گرد  برنامه هسته‌ای ایران شود ، ترد ید  د ارند . سناتورهای نزد یک به ترامپ مانند  «لیند سی گراهام» و «تام کاتن» نیز این د ید گاه را د ارند . این جبهه بر این باور است که ایران ضعیف‌تر از همیشه است و بنابراین، آمریکا باید  از مصالحه خود د اری کرد ه و د ر عوض، روی برچید ه شد ن برنامه هسته‌ای ایران پافشاری کند . گزینه د یگر از نظر آن‌ها، اقد ام نظامی مستقیم علیه ایران یا حمایت از حمله‌ رژیم صهیونیستی است. نمود  بارز مواضع این گروه را می‌توان د ر مواضع مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور ترامپ مشاهد ه کرد  که طی به وضوح از «تخریب کامل» سخن گفت. او سپس فهرستی از آنچه که شامل این امر می‌شود  ارائه د اد : جمهوری اسلامی ایران باید  تأسیسات غنی‌سازی سوخت هسته‌ای، تسلیحات هسته‌ای و حتی موشک‌های د وربرد  خود  را کنار بگذارد .

فواد  ایزد ی کارشناس مسائل آمریکا د ر گفت‌وگو با «تجارت» ابعاد  و اهمیت و چرایی سفر مد یرکل آژانس به ایران را مطرح کرد ؛

  گروه سیاسی: رافائل گروسی، مد یرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی د یروز -چهارشنبه- د ر میانه مذاکرات ایران و آمریکا، د ر راس هیاتی وارد  تهران شد  تا با مقامات ایرانی از جمله رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه کشورمان د ید ار کند . این سفر که پس از د ور نخست مذاکرات ایران و آمریکا (23 فرورد ین) و قبل از برگزاری د ور د وم مذاکرات د ر شنبه (30 فرورد ین) صورت می‌گیرد ، از سوی رسانه‌ها و ناظران سیاسی به شد ت مورد  توجه قرار گرفته است. 
به گزارش «تجارت»، رافائل گروسی قبل از سفر به ایران، د ر گفت‌وگو با نشریه فرانسوی لوموند  گفت: ما بخشی از گفت وگوی د وجانبه آقای عراقچی و ویتکاف نیستیم، اما نسبت به آن بی تفاوت نیستیم. آنها به خوبی می د انند  که ما باید  نظر خود  را د ر مورد  هر توافق احتمالی ارائه د هیم زیرا ما باید  آن را تأیید  کنیم. گروسی حتی پا را فراتر گذاشت و مد عی شد : «توافق جد ید  با ایران و بد ون د خالت آژانس، کاغذ فاقد  اعتبار است.» با این تفاسیر د ر ارتباط با ابعاد  اهمیت سفر گروسی به ایران و چرایی آن «تجارت» با فواد  ایزد ی، کارشناس مسائل آمریکا گفت‌وگو د اشته است. 
 نباید  به سفر گروسی و کلیت مذاکرات چند ان خوش‌بین بود 
فواد  ایزد ی، د ر بخش ابتد ایی اظهارات خود  د ر ارتباط با سفر گروسی به ایران د ر گرماگرم بحث‌های سیاسی و رسانه‌ای د رباره مذاکرات ایران و آمریکا اظهار د اشت: «قبل از هر چیز باید  به رخد اد ها و تحولات چند  روز اخیر د ر آستانه سفر گروسی توجه د اشت. د ر ابتد ا اظهارات استیون ویتکاف نمایند ه ویژه ترامپ د ر خاورمیانه، خوش‌بینی‌هایی را ایجاد  کرد  اما بلافاصله او نه تنها حرف‌ها اولیه را تکذیب، بلکه خواسته تند روها و اسرائیل را مطرح کرد . حرف‌های اخیر ویتکاف را می‌توان موضع اکثریت قریب به اتفاق اعضای د ولت ترامپ ارزیابی کرد . حرف‌های ابتد ایی او بیشتر موضع یک گروه اقلیت د ر کاخ سفید  بود .» وی افزود : «بعد  از موضع اخیر ویتکاف نه تنها به سفر آقای گروسی، بلکه به کلیت مذاکرات نباید  چند ان خوش‌بین بود . د ر حقیقت آژانس بیش از آن‌که استقلال د اشته باشد ، موضع د ولت آمریکا را نگاه می‌کند . این‌که کاخ سفید  حق ایران برای غنی‌سازی را بپذیرد ، د ولت ترامپ را د ر معرض این اتهام قرار می‌د هد  که این همان توافق «برجام» است. حتی اگر اند ک احتمالی را برای توافق ایران با د ولت ترامپ د ر نظر گرفت، کنگره آمریکا نیز باید  آن را تایید  کند . کنگره یا می‌تواند  توافق را تایید  کند  یا سکوت کند  و یا گزینه سوم رد  را برگزیند . هر چند  رئیس جمهور می‌تواند  رد  شد ن توافق را وتو کند  اما د ر مجموع روند  پذیرش توافق بسیار پیچید ه است.»

سفر گروسی به ایران د ر نتیجه هماهنگی با د ولت ترامپ صورت گرفته است
این استاد  د انشگاه تهران د ر بخشی د یگر از اظهارات خود  تاکید  کرد : «رافائل گروسی، چند ان اراد ه‌ای از خود  ند ارد . او بیشتر تحت تاثیر مواضع و سیاست‌های تعیین شد ه از سوی غرب به رهبری آمریکا است. حتی سفر اخیر او به ایران نیز د ر نتیجه د ستور و هماهنگی با د ولت آمریکا بود ه است. گروسی قصد  د ارد  برای رسانه‌های غربی فضاسازی کند . اگر آمریکا با ایران توافق کند ، گروسی تبد یل به یک بازیگر مثبت می‌شود  و اگر توافق صورت نگیرد ، او به د شمن و ضد  ایران تبد یل خواهد  شد .»

بازرسی‌های آژانس بیشتر نقش خبررسانی به آمریکا را پید ا کرد ه است
ایزد ی د ر بخشی د یگر از اظهارات خود  د ر ارتباط با موضع گروسی د ر ارتباط با نقش مهم آژانس د ر توافق ایران و آمریکا اظهار د اشت: «اگر توافق صورت بگیرد ، راستی‌آزمایی توافق با آژانس خواهد  بود . اما مشکل بزرگ آژانس این است که بیشتر نقش اطلاع‌رسانی و مخابره وضعیت برای آمریکا را بر عهد ه گرفته است. اخیر د ر نشست 12 فرورد ین کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای آمریکا، رئیس سابق سازمان سیا د ر پاسخ به پرسش سناتورها د ر ارتباط با موانع پیش‌روی حمله نظامی به ایران تاکید  کرد ، به د لیل کم شد ن بازرسی‌های آژانس، اشراف ما نسبت به سایت‌های ایران کم شد ه است. انگار بازرسان آژنس، نیروی سازمان سیا و جاسوس بود ه‌اند  که حالا د یگر حضورشان کم شد ه است.»

سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد 

 گروه سیاسی: اصغر جهانگیر د ر نشست خبری د یروز گفت: امروز اولین نشست د ر سال جد ید  است و امید واریم سال جد ید  سالی پربار و توام با موفقیت برای همه آحاد  ملت باشد . وی از همه خبرنگاران برای پوشش سریع و به موقع اخبار د ستگاه قضایی تشکر کرد .
به گزارش «تجارت»، جهانگیر گفت: امروز کشور ما بیش از همه زمان ها نیازمند  عزم‌ ملی است زیرا د شمن با همه توان به جلو آمد ه تا جلوی پیشرفت انقلاب اسلامی را بگیرد  ولی موفق نشد ه است. وی افزود : د شمن د ر این خیال بود  که گفتمان مقاومت را با حملات وحشیانه‌ای که د ر سال گذشته علیه ملت مظلوم فلسطین و غزه انجام د اد   محو کند  و د ر حال حاضر هم  به یک عملیات روانی د ست زد ه و پمپاژ خبر جعلی را د ر منطقه د نبال می‌کند  تا نشان د هد  که ایران ضعیف شد ه است؛  این د ر حالی است که همه می د انند  ایران قوی تر از گذشته پای استقلال کشور ایستاد ه و با اقتد ار و به پشتوانه مرد می که د ارد  برخورد  خواهد  کرد .

د ر مذاکره غیرمستقیم، ایران برای منافع ملی می‌جنگد 
وی گفت: گزینه مذاکره غیرمستقیم ایران با طرف مقابل ناشی از اراد ه جمهوری اسلامی است که برای منافع ملی می‌جنگد  و از روزنه‌های د یپلماسی نیز می‌خواهد  بهره ببرد  ولی ایران د ر موقعیتی قرار د ارد  که به هیچ قد رتی باج نمی‌د هد  و د ر مقابل تهد ید ات د شمن با اقتد ار از گزینه‌های لازم خود  به موقع استفاد ه می‌کند . قوه قضاییه نیز با هوشیاری تمام اجازه نمی‌د هد  که برخی د ر زمین د شمن بازی کنند  و فضای امید آفرینی د ر کشور را تبد یل به یاس و ناامید ی یا حاشیه‌سازی کنند . 
 افزایش نظارت هوشمند  بر روی جرائم اقتصاد ی
وی افزود : قوه قضائیه بر روی تسهیلات ارائه شد ه برای واحد های تولید ی نظارت خواهد  کرد  و قوه قضائیه د ر سال جد ید  از نظارت هوشمند  د ر مورد  جرائم اقتصاد ی استفاد ه خواهد  کرد . رئیس قوه قضائیه به د اد ستان کل کشور د ستور د اد ند  هماهنگی های لازم با بانک ها برای موضوع نظارت انجام شود  تا تسهیلات اخذ شد ه برای تولید  استفاد ه شود . سخنگوی قوه قضاییه د ر اد امه با بیان اینکه د ر سال گذشته شاهد  کاهش ۱۸ د رصد ی سرقت د ر جامعه بود یم، گفت: نقش عد لیه د ر بحث پیشگیری از وقوع جرم،  نقش مید انی و موثر است. باید  نهضت ملی کاهش آسیب‌های اجتماعی کشور را فعال کنیم.