رفع ناترازی‌های کشور با جدیت پیگیری می‌شود

محمدرضا عارف صبح دیروز (دوشنبه) در سیزدهمین جلسه شورای عالی راهبری برنامه هفتم پیشرفت با اشاره به برنامه‌ها و تلاش‌های بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در راستای «تحول نظام بانکی و رفع ناترازی نظام بانکی» و همچنین «رفع ناترازی بودجه» ذیل برنامه هفتم پیشرفت تاکید کرد: برنامه اصلاحات ساختاری اقتصادی دولت و همچنین برنامه‌های رفع ناترازی‌های کشور در حوزه های مالی، اقتصادی و انرژی و سایر زمینه‌ها در کنار قانون برنامه هفتم پیشرفت با جدیت پیگیری می‌شود. در این جلسه برنامه عملیاتی پیشنهادی بانک مرکزی در حوزه تنظیم گری و نظارت در چارچوب بسته اجرایی تحول نظام بانکی و رفع ناترازی نظام بانکی در سال ۱۴۰۴ در قالب برنامه هفتم پیشرفت ارائه، بحث و تصمیم‌گیری شد که اصلاح ساختار مالی موسسات اعتباری دولتی و غیردولتی، اصلاح ساختار ترازنامه شبکه بانکی از طریق واگذاری دارایی‌های مازاد، رفع ناترازی نقدینگی شبکه بانکی، اصلاح ساختار سهامدار موسسات اعتباری، نظارت کامل و فراگیر موسسات اعتباری و ساماندهی مؤسسات و بازارهای غیر متشکل دولتی، رفع ناترازی درآمد و هزینه در خصوص بانک‌ها و مؤسسات ناتراز و افزایش شفافیت در گزارشگری مالی بانک‌ها از جمله اقدامات بانک مرکزی در سال جاری در چهارچوب این برنامه عملیاتی خواهد بود.

 

غنی‌سازی، اساس صنعت هسته‌ای است

«محمد اسلامی» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگو با شبکه قطری «العربی» گفت: «هر کشوری حقوقی دارد و آژانس وظایفی دارد اما متاسفانه این آژانس و این نهادهای بین‌المللی در سال‌های اخیر اعتبار خودشان را از دست داده‌اند، زیرا تحت حکمرانی یکجانبه‌گرایی آمریکا قرار گرفته‌اند و شیوه‌ عملکرد آن‌ها عملاً اجرای فرامین آن‌هاست، نه قوانین و مقررات و اساسنامه آژانس. این مشکلی است که مردم دنیا به آن مبتلا شده‌اند.» رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره اصرار آمریکا بر تعطیلی غنی‌سازی در ایران گفت: «غنی‌سازی اساس صنعت هسته‌ای است. فرآیند هسته‌ای از غنی‌سازی آغاز می‌شود. مگر می‌شود کشوری بخواهد در زمینه هسته‌ای فعالیت کند اما سوخت نداشته باشد؟ ما برای تحقیقات، خدمات پزشکی و تولید برق به سوخت نیاز داریم. اما طوری صحبت می‌کنند که غنی‌سازی یک چیزی فوق‌العاده است ولی حقیقت این نیست.» وی با اشاره به تحریم‌های شدید علیه ایران افزود: «نه تنها از ما پشتیبانی نمی‌کنند بلکه حتی آژانس نیز به جز در مسائل ایمنی، همکاری فناوری با ایران ندارد. در چنین شرایطی، ما مجبوریم با تکیه بر نیروی انسانی شایسته و تحقیق و توسعه درون‌زا به پیش برویم.»

 چهارشنبه نمایندگان
 به دیدار رهبر انقلاب می‌روند
سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت که نمایندگان مجلس چهارشنبه هفته جاری با مقام معظم رهبری دیدار می‌کنند. عباس گودرزی اظهار کرد: نمایندگان مجلس به مناسبت آغاز اجلاسیه دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه ۲۱ خردادماه با رهبر معظم انقلاب دیدار می کنند. وی توضیح داد: این دیدار طبق سنوات گذشته هر ساله پس از انتخابات هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی برگزار می شود و نمایندگان مجلس از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بهره‌مند می‌شوند.

تاکید اژه‌ای بر رسیدگی سریع 
به پرونده الهه حسین نژاد
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، دیروز دوشنبه (۱۹خرداد)  در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، پیشاپیش فرارسیدن عیدالله‌الاکبر، عید غدیر، عید ولایت را تبریک گفت و اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران امتداد غدیر است و همانگونه که پس از غدیر، کفار از نفی اسلام مأیوس شدند، امروز نیز به برکت ولایت‌فقیه، دشمنان اگر چه ایذاء و توطئه می‌کنند اما به اقتدار و سرافرازی نظام ما معترف هستند و قادر به نفی این نظام ولایی نمی‌باشند. وی با اشاره به مفقود شدن و قتل خانم «الهه حسین‌نژاد» نیز بیان داشت: مجدداً به خانواده خانم «الهه حسین‌نژاد» تسلیت عرض می‌کنم؛ حقیقتاً اتفاقِ رخ‌داده تألم‌برانگیز بود؛ جا دارد از اقدامات فراجا و اداره آگاهی در شناسایی و دستگیری قاتل نیز علی‌رغم وجود سرنخ‌های محدود، تشکر کنم؛ در این قضیه، مردم ما بر پایه احساسات دینی و ملی و عواطف انسانی، پیگیر موضوع بوند که این امر از جهاتی، بسیار ارزنده است؛ با این وجود باید توجه داشت که مبادا در چنین مواقعی، رسانه‌های عمومی، انسان‌رسانه‌ها و حتی خودِ شهروندان که کاربران شبکه‌های اجتماعی هستند، در دام معاندین بیفتند و ناخواسته، امنیت روانی مردم را مخدوش کنند. قوه قضاییه تصریح کرد: خطاب به مرجع قضایی ذیربط که پرونده خانم «الهه حسین‌نژاد» را مورد رسیدگی قرار می‌دهد تاکید شده که در نهایت دقت و سرعت، پرونده مزبور را مورد رسیدگی قرار دهد و وفق قانون اقدام به محاکمه متهم شود.

توقیف کشتی مادلین از سوی نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی
نیروهای رژیم صهیونیستی که تهدید کرده بودند مانع ورود کشتی «مادلین» به آبهای غزه می‌شوند در آبهای آزاد بین‌المللی وارد این کشتی شده و آن را توقیف کردند. کمیته بین‌المللی لغو محاصره غزه پیش از این اعلام کرده بود کشتی مادلین در حال نزدیک شدن تدریجی به سواحل غزه است و رژیم صهیونیستی هم تهدید کرده بود نخواهد گذاشت این کشتی به مقصد خود برسد. کشتی «مادلین» که از ایتالیا حرکت خود را آغاز کرده بود، در تلاش برای شکستن محاصره نوار غزه بود. 

تعهد صنعا به ادامه عملیات علیه رژیم صهیونیستی
دولت صنعا متعهد شد عملیات نظامی علیه رژیم صهیونیستی را ادامه بدهد. «جلال الرویشان» معاون نخست وزیر یمن در امور دفاع و امنیت در سخنرانی خود در رژه یگان‌های امنیتی در استان صنعا گفت: ما به موضع ملی و شرافتمندانه رهبری و ملت یمن درباره کشتارهایی که در سایه همدستی بین‌المللی و سکوت شرم آور عربی علیه مردم غزه صورت می‌گیرد، افتخار می‌کنیم. طبق گزارش المسیره، وی افزود: ملت یمن در موضع خود درباره حمایت از مقاومت فلسطین به رغم تمام چالش‌ها و فشارها ثابت هستند. این رژه امنیتی پیام همبستگی برای ملت فلسطین است و بر حمایت ملت یمن از مردم فلسطین در مقابله با تجاوز آمریکا و اسرائیل تأکید دارد. الرویشان درباره چالش‌های کنونی صحبت کرد که دشمن از طریق آن برای هدف قرار دادن جبهه داخلی و برهم زدن امنیت و ثبات کشور تلاش می‌کند.

حضور مجدد نتانیاهو در دادگاه 
در پرونده فساد
«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیروز –دوشنبه- برای سی و هشتمین بار در دادگاه منطقه‌ای تل آویو حاضر شد تا به اتهامات مرتبط با پرونده فساد پاسخ دهد. در این گزارش آمده است که امروز سومین روز بازجویی توسط دادستانی اسرائیل بود. این گزارش می‌افزاید: «نخست وزیر برای سومین روز بازجویی در پرونده ۱۰۰۰ حاضر شد و طی آن به پرسش‌ها درباره روابط خود با آرنون میلچان، تاجر اسرائیلی پاسخ خواهد داد». در ادامه این گزارش آمده است: «این پرسش مطرح شده است که آیا این موضوع صرفا به روابط دوستانه مرتبط  است یا منافع تجاری میلچان را تقویت می‌کند؟». نتانیاهودر ۳۵ جلسه گذشته قبل از بازجویی، اتهامات فساد علیه خود را رد کرده است.

عربستان به خاطر خدمات 
ممتاز حج به ایران جایزه داد
برای نخستین بار در جشنواره حج عربستان، با ارزیابی عملکرد کمی و کیفی بیش از ۸۰ کشور شرکت‌کننده در حج امسال، ایران در شاخص‌های حمل‌ونقل، اسکان، تغذیه، بهداشت و درمان و نظم به‌عنوان یکی از کشورهای برگزیده در خدمت‌رسانی ممتاز به زائران خود انتخاب و از سوی وزیر حج و عمره عربستان، تجلیل قرار شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج و زیارت، آیین اختتامیه حج 1446 هجری قمری با حضور وزرا و رؤسای حج جهان اسلام به میزبانی دکتر توفیق بن فوزان الربیعه، وزیر حج و عمره عربستان، یکشنبه شب (18 خرداد) در ساختمان مرکزی وزارت حج سعودی در مکه برگزار شد. 

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:انباشت سریع اورانیوم غنی‌شده باعث نگرانی است

  گروه سیاسی: نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیروز دوشنبه با محوریت بررسی پرونده هسته‌ای ایران آغاز شد و تا جمعه ۱۳ ژوئن(۲۳ اسفند) ادامه دارد. بر اساس گزارش رسانه‌های غربی، در نشست اخیر شورای حکام همانند نشست فصلی گذشته، تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) قطعنامه‌ای ضدایرانی را ارائه می‌کنند که مورد حمایت آمریکا نیز قرار می‌گیرد. تمامی شواهد و قراین از این واقعیت حکایت دارند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نقشه‌راه اسرائیل را با نقش‌آفرینی تروئیکای اروپایی و آمریکا پیش خواهد برد. همان‌گونه که پیش‌تر نیز انتظار می‌رفت، جلسه اخیر شورای حکام رویه پرتنشی را درباره برنامه هسته‌ای ایران داشت؛ چرا که رافائل گروسی ادعاهایی غیرواقعی و سیاسی را علیه برنامه هسته‌ای تهران مطرح کرد. 
به گزارش «تجارت»، بر اساس روایت رسانه‌های غربی، پیش‌نویس قطعنامه تروئیکای اروپایی، ارائه همکاری کامل و به موقع به آژانس در مورد مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در چندین مکان اعلام نشده در ایران از سال 2019 مورد اشاره قرار گرفته است. بنابر اعلام منابع مطلع، هدف این قطعنامه این است که ایران این مسئله را حل کند. به همین دلیل است که این قطعنامه بلافاصله عدم پایبندی ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع نمی‌دهد تا تحریم‌های بیشتری را بررسی کند. ایرانیان فرصتی خواهند داشت تا سرانجام به تمام درخواست‌هایی که در ۶ سال گذشته مطرح شده است، عمل کنند و پاسخ دهند.

گروسی بر مدار اتهام و طرح ادعاهای تکراری
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیروز دوشنبه و در نشست فصلی شورای حکام آژانس، بیانیه خود را درباره موضوع هسته‌ای ایران قرائت کرد. گروسی گفت: در چند ماه گذشته، از طریق رایزنی‌های فعالانه با آمریکا و ایران در حمایت از مذارکرات دوجانبه آن‌ها برای رسیدن به توافقی مورد قبول طرفین برای تضمیت ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران، همکاری نزدیک و فشرده‌ای با دو طرف داشتم. هفته گذشته به مصر سفر کردم که در آن‌جا با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور این کشور، «بدر عبدالعاطی» وزیر امور خارجه مصر و «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران داشتم. قدردان نقش مصر برای تعامل سازنده آن در این زمینه هستم. مدیرکل آژانس با تاکید بر اهمیت نقش آژانس در هرگونه توافق احتمالی گفت: آژانس نقش مهمی و بی‌طرفانه‌ای در پرداختن به این مسائل دشوار و حساس و نقش گریزناپذیری در راستی‌آزمایی هرگونه توافق جدید دارد.
مدیرکل آژانس با اشاره به این که گزارش فصلی او درباره توافقنامه پادمانی منع گسترش تسلیحات اتمی(ان‎‌پی‌تی) با ایران شامل ارزیابی جامع و بروز مسائل باقی‌مانده درباره برنامه هسته‌ای ایران است، بیان کرد: همان طور که می‌دانید، آژانس ذرات اورانیوم با منشا انسانی را در هر یک از سه محل اعلام‌شده در ایران، از جمله ورامین، مریوان و تورقوزآباد، یافته است که در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به آن دسترسی تکمیلی داشت. از آن موقع، به دنبال توضیح و شفاف‌سازی ایران درباره حضور این ذرات اورانیوم، از جمله در نشست‌ها و رایزنی‌های بلندپایه بوده‌ایم که شخصا در آن مشارکت داشته‌ام. گروسی مدعی شد: متاسفانه، ایران چندین بار است که نه پاسخی به سوالات آژانس داده و نه پاسخ‌های موثق فنی برای این سوالات ارائه کرده است. ایران همچنین به دنبال پاکسازی این محل‌ها بوده است که از فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس ممانعت به عمل آورده است. گروسی گفت: بر این اساس، آژانس نتیجه گرفته است که ایران مواد هسته‌ای و فعالیت‌های هسته‌ای مرتبط با این سه محل اعلام‌نشده در ایران را اعلام نکرده بود. در نتیجه، آژانس در موقعیتی قرار ندارد که مشخص کند که آیا این مواد هسته‌ای هنوز خارج از چارچوب پادمان‌هاست یا خیر. او بیان کرد: تصمیم یک‌جانبه ایران برای متوقف کردن اجرای «کد اصلاحی ۳.۱» به کاهش چشمگیر قابلیت آژانس در راستی‌آزمایی ماهیت منحصرا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران منجر شد و با تعهدات قانونی آن در بند ۳۹ توافقنامه پادمانی و ترتیبات فنی مغایرت دارد.
گروسی درباره ذخایر اورانیوم با خلوص بالای ایران گفت: انباشت سریع اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا، چنان که در گزارش دیگرم، «راستی‌آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل» به تفصیل شرح داده شده، به طور جدی نگران‌کننده بوده و بر پیچیدگی‌های مسائلی می‌افزاید که پیشتر توضیح دادم. آژانس با توجه به پیامدهای بالقوه اشاعه‌ای، نمی‌تواند انباشت بیش از ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا را نادیده بگیرد. او با اشاره به مذکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان که تا کنون پنج دور از آن برگزار شده است، گفت: من همچنان آمریکا و ایران را حمایت و تشویق می‌کنم تا از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و با خردمندی و شجاعت سیاسی این موضوع را به نتیجه‌ای موفقیت‌آمیز برسانند. تاثیر تثبیت وضعیت برنامه هسته‌ای ایران فوری خواهد بود و غرب آسیا را با یک گام بزرگ به سوی صلح و رفاه نزدیک‌تر خواهد کرد.
 تاکید گروسی بر پایان کارایی برجام و نیاز به توافق جدید
علاوه بر سخنرانی در نشست فصلی، رافائل گروسی در نشست خبری در وین گفت: «غنی‌سازی اورانیوم فی‌نفسه یک فعالیت ممنوع‌شده نیست؛ این نکته‌ای است که همواره همتایان ایرانی من یادآور می‌شوند و این موضوع حقیقت دارد.» وی افزود: «اما وقتی شما اورانیوم را به میزان بالا و در سطحی بسیار نزدیک به آستانه مورد نیاز برای یک وسیله انفجاری هسته‌ای انباشته می‌کنید، نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت. به همین دلیل ما آن را با دقت و تمرکز ویژه زیر نظر داریم.» مدیرکل آژانس در همین حال تصریح کرد: «این مواد به‌خودی خود معادل سلاح هسته‌ای نیستند. برای آنکه یک وسیله انفجاری واقعی ساخته شود، به سامانه‌ای بسیار پیچیده، شامل چاشنی‌ها و فناوری‌های پیشرفته دیگر، نیاز است.»
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره ارتباط میان قطعنامه احتمالی شورای حکام علیه ایران و مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا گفت: رابطه رسمی مستقیمی میان این دو وجود ندارد، اما به‌وضوح می‌توان گفت که میان این دو روند، ارتباط و تاثیر متقابل وجود دارد. وی افزود: این که این تأثیر متقابل مثبت یا منفی باشد، بستگی به نگاه ناظران دارد. برای برخی، تصویب قطعنامه می‌تواند انگیزه‌ای برای پیشبرد مذاکرات باشد و برای برخی دیگر ممکن است نتیجه عکس داشته باشد. گروسی تأکید کرد: آنچه تلاش می‌کنم منتقل کنم این است که باید در هر دو مسیر پیشرفت حاصل شود. اگر همزمان در هر دو مسیر پیش برویم، نتیجه نهایی مثبت خواهد بود.
مدیرکل آژانس در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر خود در ایتالیا مبنی بر اینکه دیگر به برجام نیاز نداریم و به یک توافق جدید نیاز است تصریح کرد: «این موضوع روشن است. برجام برای یک برنامه هسته‌ای مشخص و متفاوت ایران در زمان خودش به دقت طراحی شده بود، اما اکنون این برنامه کاملاً متفاوت است. حتی اگر بخواهیم آن را احیا کنیم، کافی نخواهد بود، چرا که ایران اکنون فناوری‌های جدیدی در اختیار دارد.» وی درباره حملات لفظی رژیم صهیونیستی و تهدید تاسیسات هسته‌ای ایران، بدون محکوم کردن این سخنان ادعا کرد: «تلاش ما این است که این مسأله را از منظر دیپلماتیک حل کنیم. یک راه‌حل دیپلماتیک همراه با نظارت و راستی‌آزمایی قوی از سوی آژانس می‌تواند اطمینان لازم را به اسرائیل و جامعه جهانی بدهد که جای نگرانی وجود ندارد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود اعلام کرد؛

 گروه سیاسی: اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری دیروز دوشنبه خود  با اشاره به تحولات دردناک در حال وقوع در اراضی اشغالی و غزه گفت: متاسفانه همچنان شاهد سکوت و بی‌عملی سازمان‌های بین‌المللی در برابر این جنایت‌ها هستیم.
به گزارش «تجارت»، وی با انتقاد از اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای ایجاد آتش‌بس در غزه و امدادرسانی به مردم این منطقه گفت: متاسفانه در چند روز اخیر ۱۵۰ نفر انسان بی‌گناه در این منطقه به شهادت رسیده‌اند و بحران انسانی در این منطقه ادامه دارد.

پاسخ تقابل همکاری بیشتر نخواهد بود
وی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با احتمال تصویب قطعنامه علیه ایران در جلسه پیش روی شورای حکام و  تقابلی که با ایران در این زمینه  از سوی آژانس و شورای حکام صورت گرفته و پاسخ ایران به این تقابل گفت: پاسخ تقابل همکاری بیشتر نخواهد بود. بقائی با بیان این که «متاسفانه آژانس تحت فشار و نفوذ سیاسی آمریکا و اروپا عمل کرده است» گفت: ایران مجموعه‌ای از راه‌ها و اقدامات را تدوین کرده و طرف های مقابل نیز کم و بیش از توانمندی‌های ما آگاه هستند و ما بر اساس تحولات آینده ‌و  بر اساس هماهنگی با سازمان انرژی اتمی و دیگر سازمان‌های تصمیم‌گیر، طیفی از اقدامات عملیاتی را خواهیم داشت.
 
فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح آمیز است
بقائی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در ارتباط با اظهارات چند تن از نمایندگان مجلس در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: در یک کشوری که رسانه‌ها و افراد مواضع خود را بیان می‌کنند، غیر طبیعی نیست که ما دیدگاه‌های مختلف را بشنویم ولی آن چیزی که مشخص است این است که فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح آمیز است و ما بارها آن را از طریق مراجع رسمی کشور اعلام کرده‌ایم. وی افزود: حتی اگر بخواهیم گزارش اخیر آژانس را نیز مبنا قرار دهیم در این گزارش نه صحبتی از عدم پایبندی و نه صحبتی از انحراف فعالیت‌های ایران از  مسیر صلح‌آمیز  مطرح شده است، البته این گزارش مشکلات زیادی دارد. سیاسی است و با هدف بهانه‌سازی تهیه شده است ولی در آن گزارش نیز بر صلح آمیز  بودن برنامه‌های هسته‌ای ایران تاکید شده است.

طرح پیشنهادی ایران معقول، متوازن و منطقی است
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه «طرح پیشنهادی آمریکا برآیند پنج دور مذاکرات غیر مستقیمی که بین ایران و آمریکا صورت گرفته، نیست» در پاسخ به سوالی در مورد طرح پیشنهادی ایران نیز  گفت: ما طرح پیشنهادی خود را از طریق عمان ارائه می‌کنیم. وی افزود: طرح پیشنهادی ایران طرحی معقول، متوازن و منطقی است و به مقامات آمریکایی توصیه می‌کنیم که این طرح را قدر بدانند و آن را مبنای نظر قرار دهند.  سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود آمریکایی‌ها در طرح خود، پیشنهاد و طرحی در ارتباط با موضوع رفع تحریم‌ها نداده‌اند  و این موضوع در طرح آمریکایی‌ها برجسته نیست، اظهار کرد: ما همواره در موضع گیری‌های رسانه‌ای و هم در گفت‌وگوهایمان بر  موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران تاکید کرده‌ایم و درواقع این موضوع مطالبه اصلی ما در مذاکرات است، ولی اینکه چرا در متن آمریکایی‌ها  این موضوع گنجانده نشده است باید از طرف مقابل سوال کرد و همانطور که اشاره کردم ما در مذاکرات و گفت‌وگوهای خود در پیگیری حقوق ملت ایران و رفع تحریم‌ها قاطع هستیم.
  برنامه‌های کشور را معطل گفت‌وگو با این و آن نخواهیم کرد
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، ایران چه اقدامی انجام خواهد داد گفت: ما کار خود را ادامه می‌دهیم و برنامه‌های کشور را معطل گفت‌وگو با این و آن نخواهیم کرد.

اخبار پیشنهاد کاهش غنی‌سازی در راستای فضاسازی مطرح می‌شود
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برخی از اخبار منتشر شده در رسانه های غربی درباره پیشنهاد کاهش غنی‌سازی تا سطح ۳ درصد و برخی اخبار دیگر که در ارتباط با زمان و مکان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا منتشر شده است گفت: این مطالب اغلب خبرسازی است. در واقع در راستای فضاسازی مطرح می‌شود و ارزش اینکه در مورد آنها اظهار نظری صورت بگیرد، ندارند.
 
دعوت‌نامه‌ای برای سفر رئیس‌جمهور روسیه به تهران ارسال کرده‌ایم
بقائی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر سفر رئیس‌جمهور روسیه به ایران در آینده نزدیک و احتمال نقش آفرینی روسیه در مذاکرات ایران و آمریکا با توجه به اخبار منتشر شده از گفتگوی پوتین و ترامپ گفت : سفر مقامات کشورهای مختلف به پایتخت‌های یکدیگر موضوع تازه و یا جدیدی نیست.  وی ادامه داد: درخصوص سفر پوتین به ایران، یک اطلاع رسانی ناقصی صورت گرفته بود که بعد سفارت ایران در مسکو  آن را اصلاح کرد.  بقائی خاطرنشان کرد: بحث تعامل و رایزنی بین مقام‌های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و روسیه مثل رایزنی با هر کشور دوست دیگری همیشه در دستور کار بوده است. وی افزود: رفت و آمدهایی از طرف ما انجام شده و ما  دعوت‌نامه‌ای را  برای  سفر رئیس جمهور روسیه به تهران ارسال کرده ایم و  این یک امر مرسوم و عادی است که طرفین با یکدیگر برای تعیین زمان و دستور کار این سفر که در آینده انجام خواهد شد، مشورت می‌کنند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با تلاش سه کشور اروپایی برای تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و تاثیر این موضوع  بر رایزنی‌های ایران و تروئیکای اروپایی گفت: بدون تردید رویکرد تقابلی سه کشور اروپایی به هیچ عنوان نمی‌تواند ایجاد کننده انگیزه برای همکاری باشد. وی افزود: ما از ابتدای شروع گفت‌وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا، اعلام کردیم که مایلیم و حاضریم با طرف‌های اروپایی گفت‌وگو کنیم. گفت‌وگوهایی هم صورت گرفت.
بقائی ادامه داد: اینکه به هر دلیلی طرف‌های اروپایی نه بنا به پیشنهاد یا خواست ما، بلکه به دلایلی دیگر از یک روند دیپلماتیک کنار گذاشته شدند، نباید دلیل و بهانه‌ای باشد برای اینکه رویکرد مخرب و غیر سازنده را در پیش بگیرند. کاری که سه کشور اروپایی انجام دادند، هم از زمان درخواست گزارش جامع از آژانس و هم بعد از تدوین قطعنامه‌ای که حتما ظرف همین هفته در شورای حکام آژانس به رای گذاشته خواهد شد و به نوعی آمریکا را هم با خودشان همراه کردند و حتماً همه این طرف‌ها مسئول عواقب آن خواهند بود، این متاسفانه نشان می‌دهد که طرف اروپایی کماکان بر طبل تقابل و عدم همکاری می‌کوبد و حتما باید انتظار داشته باشند که گام‌های متناسب و متقابلی را از طرف جمهوری اسلامی ایران شاهد باشند.