امسال پرواز بازگشت حجاج از سه فرودگاه سعودی است
مدیرعامل شرکت فرودگاهها گفت: امسال برای نخستینبار پروازهای بازگشت زائران از سه فرودگاه جده، مدینه و طایف انجام میشود تا مسیر زمینی زائران مکه کاهش یابد. به گزارش گروه اقتصادی از مهر، محمد امیرانی از آغاز عملیات بازگشت حجاج ایرانی از ۲۱ خرداد ماه خبر داد و گفت: فرودگاههای بینالمللی امام خمینی (ره)، شهید هاشمینژاد مشهد، آیتالله صدوقی یزد و شهدای ساری میزبان نخستین گروه زائران خانه خدا در روز ۲۱ خرداد خواهند بود. وی افزود: عملیات بازگشت حجاج از طریق ۲۳ فرودگاه کشور شامل فرودگاههای امام (ره)، مشهد، ساری، یزد، رشت، اصفهان، بیرجند، زاهدان، چابهار، اردبیل، خرم آباد، تبریز، زنجان، بوشهر، اهواز، شیراز، گرگان، کرمان، همدان، ارومیه، قشم و بندرعباس انجام میشود و تا نهم تیر ماه ادامه خواهد داشت. امیرانی با اشاره به آمادگی فرودگاههای کشور در میزبانی و استقبال از حاجیان اظهار کرد: امیدواریم همچون عملیات رفت که با هماهنگی و تعامل لازم بین سازمانها و نهادهای مختلف صورت گرفت و زائران با کمترین چالش و ایستایی در فرودگاههای کشور عازم بیتاللهالحرام روبرو بودند، عملیات بازگشت نیز بدون چالش برگزار شود. وی یادآور شد: فرودگاه مشهد با میزبانی ۴۲ پرواز و اعزام ۱۱ هزار و ۸۰۷ زائر و فرودگاه چابهار با انجام دو پرواز و اعزام ۴۸۶ زائر به ترتیب بیشترین و کمترین آمار را در عملیات رفت حج تمتع از آن خود کردند. امسال نیز برای نخستین بار شاهد برقراری پرواز حج تمتع از فرودگاه شهدای خرمآباد بودیم.
وام 650 میلیونی نهضت ملی مسکن پرداخت میشود
عضو هیئت مدیره بانک مسکن گفت: حدود ۸۴ هزار واحد نهضت ملی مسکن پیشرفت بالای ۸۰ درصد دارد. سیدمحسن فاضلیان اظهار کرد:طبق آمار، پروژههای نهضت ملی مسکن 100 درصد آماده تحویل در بانک، 12 هزار و 458 واحد است که از این تعداد، 7 هزار و 77 واحد مسکن حمایتی، یک هزار و 40 واحد خودمالکی روستایی و تعداد 4 هزار و 341 واحد متعلق به خودمالکان شهری است.
وی افزود: به طور کلی 83 هزار و 771 واحد بالای 80 درصد ساخت در کشور داریم که 57 هزار و 803 واحد آن مربوط به پروژههای حمایتی، 4 هزار و 837 واحد مربوط به پروژههای خودمالک روستایی و 21 هزار و 131 واحد آن نیز خودمالک شهری است. وی یادآور شد: از 57 هزار و 272 واحد مسکونی با پیشرفت فیزیکی بالای 90 درصد، طی یک ماه اخیر، تنها 4 هزار و 248 واحد مسکونی به فروش اقساطی رسیده که از این تعداد، 2100 واحد مسکن حمایتی، 1062 واحد خودمالکی روستایی و 1079 واحد نیز خودمالک شهری است. وی با تاکید بر اینکه بازپرداخت تسهیلات نهضت ملی توسط متقاضیان به بانک، میتواند بخش مهمی از کمبود منابع بانک را جبران کند، خواستار همکاری بیشتر مدیران نهادهای مربوطه در وزارت راه و شهرسازی شد و گفت: انباشته شدن این واحدها به نفع بانک نیست.
صادق: آمادگی همکاری کامل
با دیوان عدالت اداری را داریم
وزیر راه و شهرسازی از آمادگی کامل وزارت راه و شهرسازی برای همکاری با دیوان عدالت اداری خبر داد. فرزانه صادق مالواجرد در نشست با احمدرضا عابدی رئیس دیوان عدالت اداری با هدف بررسی راهکارهای همکاری بیشتر با اعلام آمادگی کامل این وزارتخانه برای همکاری با دیوان عدالت اداری، بر لزوم بازنگری در برخی فرآیندهای اجرایی و ارتقای سامانههای پاسخگویی برای کاهش زمینههای بروز شکایت تاکید کرد. رئیس دیوان عدالت اداری نیز با اشاره به جایگاه دیوان به عنوان مرجع رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم از تصمیمات و اقدامات دستگاههای اجرایی، بر اهمیت هماهنگی و تعامل سازنده میان دستگاه قضایی و اجرایی در صیانت از حقوق شهروندی تاکید کرد. وزیر راه و شهرسازی و رئیس دیوان عدالت اداری با تامل در روند رسیدگی به پروندههای مرتبط با حوزه راه و شهرسازی، بر لزوم اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از شکلگیری و ورود حجم بالای پروندهها به دیوان توافق کردند.
محیط زیست، محور ساخت
منطقه ۳ آزادراه تهران - شمال است
مدیرعامل شرکت ساخت با اشاره به حساسیتهای زیستمحیطی منطقه ۳ آزادراه تهران - شمال، گفت: منطقه ۳ آزادراه تهران - شمال میتواند الگویی از توازن میان توسعه و حفظ طبیعت باشد. به گزارش گروه اقتصادی از مهر، هوشنگ بازوند با اشاره به ویژگیهای خاص منطقه ۳ آزادراه تهران - شمال از نظر توپوگرافی و حساسیتهای زیستمحیطی، اظهار کرد: با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست در این محدوده، دستیابی به یک واریانت اصلاحی با رعایت ملاحظات زیستمحیطی، منابع طبیعی و ارزیابیهای فنی از اولویتهای اصلی در طراحی و اجرای این بخش از آزادراه است. وی ادامه داد: تأکید وزیر راه و شهرسازی بر توسعه پایدار، بیانگر سیاستها و اولویتهای وزارتخانه در راستای حفظ محیط زیست و رعایت دغدغههای کارشناسان و علاقهمندان این حوزه در قالب پیوستها و الزامات قانونی است. بازوند با تأکید بر لزوم دستیابی به یک گزینه بهینه با محوریت مسائل زیستمحیطی، تصریح کرد: هدف از اجرای این آزادراه، توسعه زیرساختهای ملی با رعایت اصول حفاظت از محیط زیست و میراث طبیعی کشور است و منطقه ۳ آزادراه تهران - شمال میتواند الگویی از توازن میان توسعه و حفظ طبیعت باشد.
برنامه عملیاتی رفع تنش
آب روستایی در دست تهیه
مدیرکل دفتر نظارت بر طرحهای آبرسانی و فاضلاب روستایی کشور گفت: در بند الف تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ اعتبار مناسبی از منابع مدیریت بحران برای رفع تنش آب روستایی در نظر گرفته شده است. در سالهای اخیر، چالشهای مربوط به تأمین آب شرب در مناطق روستایی به یکی از معضلات جدی کشور تبدیل شده است. این موضوع بهویژه در شرایطی که تغییرات اقلیمی و کمبود منابع آبی بهطور فزایندهای محسوستر شده، اهمیت بیشتری پیدا کرده است در همین راستا، دولت در قانون بودجه سال ۱۴۰۴، بند الف تبصره ۱۱ را به رفع تنش آب روستایی در نظر گرفت. در همین راستا نیز محمدحسین محمدی مدیرکل دفتر نظارت بر طرحهای آبرسانی و فاضلاب روستایی کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در بند الف تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ اعتبار مناسبی از منابع مدیریت بحران برای رفع تنش آب روستایی در نظر گرفته شده است که برنامه عملیاتی آن با مساعدت و همکاری سازمان مدیریت بحران و سازمان برنامه و بودجه کشور در دست تهیه است.
مقاومت نفت در برابر کاهش قیمت
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا، چند سنت کاهش یافت، اما بیشتر افزایشهای هفته گذشته را حفظ کرد، زیرا سرمایهگذاران به مذاکرات تجاری آمریکا و چین در لندن چشم دوخته و امیدوارند توافقی حاصل شود که میتواند چشمانداز اقتصادی جهانی و تقاضای سوخت را تقویت کند. بهای معاملات نفت برنت با ۶ سنت کاهش، به ۶۶ دلار و ۴۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، ۴ سنت کاهش یافت و به ۶۴ دلار و ۵۴ سنت در هر بشکه رسید. چشمانداز توافق تجاری آمریکا و چین، ریسکپذیری برخی از سرمایهگذاران را افزایش داده و از قیمت نفت پشتیبانی کرده است. قرار است روز دوشنبه، سه نفر از دستیاران ارشد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در اولین جلسه مکانیزم مشاوره اقتصادی و تجاری آمریکا و چین، با همتایانشان دیدار کنند. پس از تماس تلفنی کمسابقه روسای جمهور دو کشور در پنجشنبه گذشته، خبر این دیدار، روز شنبه اعلام شد. هر دو طرف تحت فشار هستند تا تنشها را کاهش دهند، زیرا کنترل چین بر صادرات عناصر خاکی کمیاب، زنجیرههای عرضه جهانی را مختل میکند. برنت هفته گذشته، چهار درصد و وست تگزاس اینترمدیت، ۶.۲ درصد افزایش قیمت داشتند که اولین افزایش هفتگی آنها در سه هفته گذشته بود و پس از انتشار اخباری مبنی بر مذاکره دو اقتصاد برتر جهان در مورد اختلافات تجاریشان حاصل شد. تیم ایوانز از شرکت «ایوانز انرژی» در یادداشتی نوشت: نفت برنت در طول هفته گذشته، با افزایش خرید متاثر از افزایش ریسکپذیری در بازارهای سهام به دلیل کاهش ترس از تعرفهها، به نزدیک بالاترین محدوده معاملاتی اخیر خود صعود کرد. گزارش اشتغال آمریکا که نشان داد نرخ بیکاری در ماه مه ثابت مانده است، احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را تقویت کرد و از رشد قیمتها در هفته گذشته، حمایت بیشتری کرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با هشدار نسبت به ادامه بحران قطعی برق در ایران، گفت: اگر این مشکلات طولانی شود، قاعدتا جدای از دست رفتن منابع مالی و سرمایههای کشور، شاهد انتقال شرکتها همراه با کارآفرینان خواهیم بود. حسن فروزانفرد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با ایلنا با اشاره به ادامه قطعی برق برای صنایع در هفتههای اخیر، گفت: ناترازی انرژی و قطعی برق زمینه افزایش قیمت محصولات را فراهم میکند زیرا وقتی زمان تولید کاهش مییابد یا بهمریختگی برنامه تولید اتفاق میافتد، اندازه تولید به ازای هر واحد از زمان، کاهش و هزینههای سر بار افزایش پیدا میکند.
آسیب قطعی برق به همه صنایع و توقف خطوط تولید
نایبرئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران افزود: وقتی ما در هفته به جای ۴۴ ساعتِ در اختیار، تنها ۲۰ تا ۳۰ ساعت در اختیار داریم، خطهای تولید کار نمیکنند و تولید در اندازه استاندارد خود انجام نمیشود؛ اما بقیه هزینههای تولید در جای خود هستند؛ بنابراین به شدت به قیمت تمامشده کالاهای تولیدی بسته به صنعت مربوطه فشار میآید. فروزانفرد در پاسخ به این سوال که «کدام صنایع بیشتر درگیر قطعی برق بودهاند؟» گفت: قطعی برق در شهرکهای صنعتی اتفاق افتاده و به همین دلیل صنایع گوناگون درگیر این چالش بوده و هستند. صنایع مختلف متناسب با نوع تکنولوژی و اینکه ۲۴ ساعته یا پارتتایم هستند آسیب متفاوتی میبینند. به گفته وی، برخی از خطوط تولید به صورت دائم فعالیت میکنند و توقف حاصل از قطعی برق میتواند بینظمیهای فراوان و دورریز و آسیبهای جنبی دیگر ایجاد کند. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به قطعی دو روزه یا بیشتر برق در هر هفته برای صنایع، گفت: صنایع گاها کل روز را برق ندارند. قطعیهای مکرر برق زمینه عدم اجرای تعهدات را فراهم آورده و توقف یک هفتهای حمل و نقل هم مزید بر علت شد تا ترکیب نابسامانی در برق و حمل و نقل، شرایط را برای صنایع پیچیدهتر کند. فروزانفرد در پاسخ به این سوال که «آیا افزایش هزینه حمل و نقل بر قیمت کالاها تاثیر میگذارد یا خیر؟» گفت: افزایش هزینه حمل و نقل بسته به نوع محصول و وزن آن، حتما بر قیمت محصول اثر میگذارد و این حجم و ارزش افزوده کالاست که میزان این تاثیر را تعیین میکند. وی افزود: به هر حال، پیشبینی ما افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی در تعرفه حمل و نقل است.
فاصله چشمگیر عرضه و تقاضای برق
نایبرئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران با بیان اینکه موضوع قطعی برق و کمبود انرژی یک موضوع جدی است، گفت: ما با عنوان «ناترازی انرژی» موضوع بحران انرژی را سبکتر جلوه میدهیم، در حالی که امسال فاصله عرضه و تقاضای برق، جدی و قابل توجه است و از جنس ناترازی نیست، بلکه یک بحران جدی است! فروزانفرد ادامه داد: آمادهسازی انرژی کار ساده و پرسرعتی نیست و حتی اگر با جدیت همین امروز موضوع سرمایهگذاری در این زمینه اتفاق بیفتد - که ما این جدیت را نمیبینیم- سالها طول میکشد که به شرایط تراز انرژی برگردیم. امسال با توجه به موضوع کمآبی، تولید برقآبی هم کاهش مییابد و ترکیب این دو موجب افزایش فاصله عرضه و تقاضای انرژی میشود که موجب ایجاد بحران جدیتری در عرصه انرژی خواهد شد. وی افزود: فکر نمیکنم ما بتوانیم ظرف ۳ تا ۵ سال آینده به شرایطی برگردیم که حتی سال گذشته داشتیم.
فرصتهای جذاب مهاجرت برای کارآفرینان ایرانی
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، بزرگترین بحران صنایع در ایران را تامین انرژی دانست و گفت: تامین انرژی الکتریکی در تابستان و سوختهای فسیلی بهویژه گاز در زمستان و کمآبیهایی که صنایع مختلف با آن مواجه هستند، به بزرگترین بحران صنایع کشور تبدیل شدهاند.
فروزانفرد با تاکید بر اینکه مهاجرت کارآفرینان و صاحبان سرمایه از کشور، بسیار جدی و زمینه آن فراهم است، گفت: بسته به نوع فعالیت، سابقه و سرمایهگذاریهای اولیه و جاری شرکتها، این تمایل در حال افزایش است و اگر این مشکلات طولانی شود، قاعدتا جدای از دست رفتن منابع مالی و سرمایههای کشور، ما شاهد انتقال شرکتها همراه با کارآفرینان خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: زمینههای مساعدی برای سرمایهگذاری در کشورهای جنوب خلیج فارس و ترکیه فراهم شده است. همچنین فرصتهای مهمی برای صاحبان دانش و تولیدکنندگان فراهم شده که اگر به همین مسیر ادامه دهیم، باعث تغییر اولویت کارآفرینان و تولیدکنندگان ایرانی و افزایش سرعت مهاجرت آنها خواهد شد.
یکی از چالش های جدی که شهرهای کشور را تهدید می کند، بحران فرونشست زمین به دلیل برداشت بی رویه آبهای زیرزمینی است. معضلی که بسیاری از استان های کشور از جمله تهران، اصفهان، فارس، مشهد و...را به صورت جدی تهدید می کند. این بحران به اندازه ای خطرناک است که رئیس سازمان نقشه برداری کشور فرونشست زمین را بحرانی ملی خوانده و می گوید: حدود ۹۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور، معادل مساحت پنج کشور بزرگ جهان، تحت تاثیر فرونشست قرار دارد. سیداسکندر صیدایی با تاکید بر ضرورت ایجاد هماهنگی ملی برای مقابله با فرونشست و جلوگیری از تخریب زیرساختهای کشور اظهار داشت: فرونشست یک چالش بینالمللی است که تاکنون در ۴۱ کشور و در حدود ۲۰ هزار و ۹۰ منطقه جهان شناسایی شده است. وی با بیان اینکه این پدیده در ایران نیز بهویژه طی ۲ دهه اخیر با نرخ فزایندهای در حال رخ دادن است، یادآور شد: برداشت بیرویه منابع آب زیرزمینی، تغییرات کاربری زمین و ساختوسازهای گسترده از عوامل اصلی گسترش بحران فرونشست در کشور محسوب میشود.
دیروز همچنین رئیس اداره ترازیابی دقیق و تداخل سنجی راداری سازمان نقشه برداری کشور گفت: بر اساس آخرین محاسبات سازمان نقشه برداری کشور، گرچه روند کلی فرونشست در زمینهای کشاورزی استان البرز روند کاهشی داشته است، شاهد افزایش نرخ فرونشست در شهرهای مهرشهر و نظرآباد به منظور تامین آب شرب و صنعت هستیم.
به گزارش گروه اقتصادی معصومه آمیغ اعلام کرد: یکی از مناطق بحرانی فرونشست کشور از لحاظ نرخ و مساحت تحت تاثیر فرونشست و آثار مخرب ایجاد شده بر سازههای مسکونی فرونشست دشت هشتگرد استان البرز است. بر این اساس، پایش مستمر فرونشست این دشت در دستور کار سازمان نقشهبرداری کشور قرار دارد و گزارشهای مربوطه به صورت مستمر برای نهادهای مسئول ارائه می شود، در این دشت، علاوه بر مشاهدات ترازیابی دقیق و GPS، پایش پهنه و نرخ فرونشست با استفاده از تکنیک تداخل سنجی راداری در دستور کار قرار گرفته است و نقشه های فرونشست آن تولید و به روز رسانی شده است. آمیغ پی یادآور شد: مقایسه سری زمانی تولید شده از این نقشه ها می تواند در مدیریت این پدیده و همچنین بررسی اثر گذاری اقدامات انجام شده در جهت کنترل این پدیده نقش کلیدی داشته باشد. به نحوی که در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ فرونشست مهرشهر کرج افزایش قابل توجهی داشته و به میزان بیشینه نرخ ۲۶ سانتی متر در سال رسیده است. رئیس اداره ترازیابی دقیق و تداخل سنجی راداری سازمان نقشه برداری کشور تاکید کرد: نکته قابل توجه آن است که این نرخ بالای فرونشست در مناطق مسکونی و به علت فشار بر منابع آب زیر زمینی به منظور تامین آب شرب اتفاق افتاده و آثار مخربی بر سازه های محل ایجاد کرده است. وی اظهار کرد: مهرشهر یکی از مناطق پرجمعیت شهرستان کرج در استان البرز است. این منطقه به دلیل نزدیکی به تهران و قیمت به نسبت مناسب مسکن، مهاجرپذیر است؛ بهطوری که روند رشد جمعیت سریع تر از استانداردهای شهرسازی برآورد شده است. منطقه مهرشهر کرج اغلب از چاههای عمیق و نیمهعمیق برای تامین آب شرب استفاده و این چاهها از سفرههای آب زیرزمینی دشت کرج - مهرشهر برداشت میکنند. آمیغ پی خاطر نشان کرد: از دیگر شهرهای دارای فرونشست با نرخ بالا در استان البرز، نظرآباد است؛ گرچه در سالیان اخیر فرونشست زمینهای کشاورزی نظرآباد روند بهبود و کاهش پیدا کرده، از آنجا که بیشترین حجم آب شرب نظرآباد از سفره های آب زیر زمینی تامین می شود، نرخ فرونشست شهر نظرآباد با افزایش به بیشنه نرخ ۱۶ سانتی متر در سال مواجه بوده است.
تداوم فرونشست زمین در البرز
رئیس اداره ترازیابی دقیق و تداخل سنجی راداری سازمان نقشه برداری کشور گفت: شهرک صنعتی سپهر، یکی از شهرکهای صنعتی مهم نظرآباد استان البرز که به تازگی مورد توجه صنعتگران قرار گرفته نیز از دیگر مراکز افزایش نرخ بی سابقه فرونشست به میزان بیشینه ۲۲ سانتی متر در سال است، این شهرک نمونه ای از توسعه صنعتی با فشار بیرویه بر منابع آب زیر زمینی محسوب میشود. وی ادامه داد: ترکخوردگی ساختمانها و زیرساختها، کاهش ظرفیت ذخیره سفرههای آب زیرزمینی و افزایش خطر آبگرفتگی در صورت بارندگیهای شدید (به دلیل کاهش نفوذپذیری زمین) از آثار مخرب فرونشست است که باید در این مناطق مورد توجه فوری قرار گیرد. آمیغ پی اضافه کرد: توسعه شهری و صنعتی متناسب با منابع آبی منطقه، مدیریت بهینه برداشت از چاهها با استفاده از کاهش مصرف و جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند به منظور مدیریت مصرف، توسعه استفاده از پساب تصفیهشده برای مصارف غیر شرب و نظارت دقیق بر میزان برداشت و پایش فرونشست با فناوریهای نوین راهکارهای پیشنهادی به منظور کاهش فرونشست منطقه میباشد. در صورت عدم برنامه ریزی شهری مناسب، مشکلات تامین آب شرب و فرونشست منطقه تشدید خواهد شد. پیش از این رئیس سازمان نقشه برداری کشور اعلام کرده بود که ۹۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور درگیر بحران فرونشست هستند و در این میان استان هایی مانند تهران و البرز از نرخ فرونشست بالاتری برخوردارند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از تعیین سقف اجاره بها سال ۱۴۰۴ به میزان ۲۵ درصد در شهر تهران خبر داد. جلسه تصمیم گیری جهت تعیین سقف اجاره بها سال ۱۴۰۴ با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیرکل راه و شهرسازی استان، مدیران کل امور مالیاتی شهر و استان، شرق، غرب و جنوب تهران، ریس سازمان تعزیرات حکومتی استان و رئیس اتحادیه مشاورین املاک در محل استانداری تهران برگزار شد. رضا خالقی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: این جلسه پیرو مصوبات شورای مسکن به منظور تعیین سقف اجاره بها سال ۱۴۰۴ در شهر تهران و سایر شهرهای استان برگزار شد. وی ادامه داد: در جلسه مذکور میزان تعیین اجاره بها در شهر تهران تا ۲۵ درصد افزایش و همچنین در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر در استان تا ۲۰ درصد افزایش تصویب شد. خالقی خاطرنشان کرد: باتوجه به تصمیم و مصوب شدن میزان نرخ رشد اجاره بها در سال ۱۴۰۴ مطابق با قانون افزایش نرخ اجاره بها بیش از ۲۵ درصد در شهر تهران تخلف محسوب میشود و هیچ مالکی حق ندارد بیش از این نرخ به مستاجر واحد مسکونی را اجاره بدهد. مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران تاکید کرد: در صورتی که مالک بیش از نرخ تعیین شده واحد مسکونی خود را به مستاجر اجاره دهد، مستاجر میتواند تا ۵ سال از مالک در شورای حل اختلاف شکایت کند. خالقی تصریح کرد: در صورتی که مشاور املاکی بیش از نرخ اجاره بهای تعیین شده قرارداد منعقد کند با بازرسیهایی که انجام میشود با آنها برخورد خواهد شد.