ایران برای هر احتمالی آمادگی دارد

مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» آمریکا که متن کامل آن به شرح زیر است، با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از طریق عمان در طول ماه‌های گذشته گفت: ما با حسن نیت مذاکره کردیم، ولی آمریکایی‌ها مطمئنا با سوء نیت مذاکره کردند. تخت روانچی در ادامه تاکید کرد با تاکید بر این که هنوز  درب مذاکره  و همکاری با آژانس بسته نشده است تاکید کرد. که ما همکاری خود با آژانس را متوقف خواهیم کرد ولی این بستگی به یک سری موارد دارد مثلا اینکه دقیقا چه اقدامی باید انجام دهیم تا یک همکاری منظم و روانی با اژانس داشته باشیم. سفیر ما در وین با دبیرکل در تماس بوده است و موضع ما را برای او مشخص کرده است.  وی افزود: ما برای هر احتمالی آماده هستیم و الان هم آماده هستیم. ما هر اقدامی را برای حفاظت از مردمان و ملتمان انجام می‌دهیم. ما نمی‌خواهیم دوباره تهدید شویم. به همین دلیل است که گفته‌ایم ما دیپلماسی را می‌خواهیم اما بزرگترین مساله برای ما این است که برای این پرسش باید پاسخی از سوی آمریکا داشته باشیم. 

 

تعامل و هم‌افزایی نهادها و جامعه اطلاعاتی کشور تقویت شود

جلسه شورای هماهنگی اطلاعات کشور با حضور حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای و اعضای جامعه اطلاعاتی کشور برگزار شد. محور اصلی این جلسه، بررسی وضعیت کشور در حوزه‌های مختلف اطلاعاتی و امنیتی در دوره  پساجنگ تحمیلی ۱۲ روزه بود. حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای طی سخنانی در این جلسه، ضمن قدردانی از مجاهدت‌های همه مجاهدان جامعه اطلاعاتی کشور در راستای تثبیت و تحکیم امنیت مردم و خنثی‌سازی توطئه‌های پردامنه دشمن و ایادی آن، اظهار کرد: نیروهای خدوم و مجاهد جامعه اطلاعاتی کشور حقیقتاً طی دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر و در دوره پساجنگ، مجاهدت‌های خاموش بسیاری را به عمل آوردند و توانستند بسیاری از توطئه‌های ریز و درشت دشمن و ایادی و اذناب او را خنثی سازند؛ این مجاهدت‌های هوشمندانه و مبتکرانه همچنان مستمر و مداوم است و قابل قدردانی و تکریم می‌باشد. وی در ادامه ضمن بیان توصیه‌هایی خطاب به اعضای جامعه اطلاعاتی کشور در راستای اتخاذ تدابیر و تمهیدات مقتضی برای تحکیم امنیت شهروندان، گفت: تعامل و هم‌افزایی نهادها و اعضای جامعه اطلاعاتی کشور و مساعدت آنها به یکدیگر وفق موازین قانونی موجود در راستای تحکیم امنیت شهروندان، یک ضرورت غیرقابل انکار در همه شرایط، از جمله شرایط موجود است.

   پاریس بار دیگر ایران را به بازگرداندن تحریم‌ها تهدید کرد 
وزیر خارجه فرانسه بار دیگر تهدید کرد که در صورت عدم توافق، اروپا تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران را بازمی‌گرداند. «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه در کنفرانس خبری مشترک با «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در پاریس گفت که پاریس و پکن باید ازسرگیری گفت‌وگوها بر سر برنامه هسته‌ای را ترغیب کنند. بارو با تاکید بر اینکه «یک راه‌حل دیپلماتیک تنها مسیر رسیدگی به نگرانی‌ها در خصوص برنامه هسته‌ای ایران است»، تصریح کرد: ما باید سریعا برای بازگرداندن تمام طرف‌ها به مسیر مذاکرات تلاش کنیم.  این اظهارنظر درحالی است که ایران همواره بر سر میز مذاکره حاضر بوده و این آمریکا و رژیم صهیونیستی بودند که با «خیانت به دیپلماسی» به ایران حمله کردند.  وزیر خارجه فرانسه در ادامه و بدون توجه به اقدامات سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران گفت: ایران باید فورا همکاری کامل با آژانس را از سر بگیرد و چین نقش مهمی در این خصوص می‌تواند ایفا کند. او در ادامه گفت که پاریس و پکن در نظر دارند با همکاری یکدیگر، تلاش‌های خود را هماهنگ کنند.  طبق گزارش خبرگزاری تاس، بارو همچنین بار دیگر زبان به تهدید ایران گشود و مدعی شد: اگر توافق محکمی که منافع امنیتی ما را تامین نکند، وجود نداشته باشد، ما گزینه‌ای جز بازگردادن تحریم‌هایی که ۱۰ سال قبل برداشتیم، نخواهیم داشت. وزیر خارجه فرانسه در این خصوص به تحریم‌های تسلیحاتی و بانکی ایران اشاره کرد.

تاکید لبنان بر ضرورت
 عقب‌نشینی کامل اسرائیل
نخست‌وزیر لبنان در سخنانی تأکید کرد که ثبات در این کشور تنها با عقب‌نشینی کامل رژیم صهیونیستی و پایان دادن به تجاوزات آن محقق خواهد شد. «نواف سلام» نخست‌وزیر لبنان بر اهمیت حاکمیت و یکپارچگی ملی لبنان تأکید و اظهار کرد: بدون حاکمیت کامل، دولتی وجود ندارد. حاکمیت به معنای توانایی دولت در اعمال قدرت بر تمام سرزمین‌های خود، به طور انحصاری، و کنترل کامل بر تصمیمات جنگ و صلح است. طبق گزارش پایگاه خبری العهد، وی افزود: ثبات در لبنان زمانی محقق می‌شود که اسرائیل به طور کامل از سرزمین‌های اشغالی عقب‌نشینی کند و به تجاوزات خود پایان دهد. نخست‌وزیر لبنان همچنین بر لزوم احساس امنیت شهروندان تأکید کرد و گفت: برای برقراری ثبات، باید سلاح تنها در دست دولت باشد و حاکمیت کامل دولت بر تمام سرزمین‌ها احیا شود. سلام همچنین به توافق طائف اشاره کرد و بیان داشت که اجرای کامل و اصلاح اشتباهات در اجرای این توافق، کلید بازگرداندن حاکمیت کامل دولت بر سرزمین لبنان است.

شلیک موشک از یمن
 به سمت اراضی اشغالی
رسانه‌های خبری بامداد دیروز (یکشنبه) از شلیک موشک از سمت خاک یمن به‌سوی اراضی اشغالی خبر دادند که در پی آن آژیرهای هشدار در مناطق مختلف از جمله مناطق مرکزی و کرانه باختری به صدا درآمدند. رسانه‌های خبری گزارش دادند، یک موشک از سمت خاک یمن به‌سوی اراضی اشغالی شلیک شده است. بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، رسانه‌های دشمن صهیونیستی گزارش دادند، در نتیجه شلیک موشک از سمت یمن فعالیت‌های فرودگاه «بن گوریون» در تل‌آویو به‌طور موقت متوقف شده است. رسانه‌های عبری همچنین از وقوع آتش‌سوزی در اطراف شهرک «بیت شمِش» واقع در نزدیکی شهر قدس اشغالی در نتیجه این حمله موشکی خبر دادند. در همین راستا، ارتش رژیم صهیونیستی نیز مدعی شده است که سامانه‌های پدافند هوایی این موشک را رهگیری کرده‌اند. به دنبال این حمله، آژیرهای هشدار در مناطق مختلف از جمله مناطق مرکزی اراضی اشغالی و برخی شهرک‌های کرانه باختری و سواحل بحر المیت به صدا درآمدند.

تصرفات جدید ارتش روسیه 
در دونتسک و خارکیف
وزارت دفاع روسیه دیروز (یکشنبه) اعلام کرد نیروهای مسلح این کشور موفق شده‌اند کتنرل روستای «پیدوبنه» در جمهوری خلق دونتسک و «سوبولیوکا» در منطقه خارکیف را به دست بگیرند. در ادامه بیانیه وزارت دفاع روسیه تصریح شد: «نیروهای یگان زاپاد (غرب) با دست زدن به عملیاتی قاطع روستای سوبولیوکا در منطقه خارکیف را آزاد کردند... نیروهای یگان ووستوک (شرق) نیز در نتیجه اقدامات پرتحرک و تعیین‌کننده روستای پیدوبنه را آزاد کردند.» طبق این بیانیه وزارت دفاع روسیه، واحدهای یگان «تسنتر» در ارتش روسیه نیز در ۲۴ ساعت بالغ بر ۳۹۰ سرباز اوکراینی را کشتند. این وزارتخانه خاطرنشان کرد: «نیروهای مسلح اوکراین تلفاتی شامل بیش از ۳۹۰ سرباز، یک خودروی زرهی آمریکایی هاموی، هفت وانت و چهار سلاح توپخانه داشتند.» یگان زاپاد ارتش روسیه نیز بیش از ۲۳۰ سرباز اوکراینی را به همراه ۶ خودروی نظامی، سه سلاح توپخانه، پنج پایانه جنگ الکترونیکی، یک رادار آمریکایی AN/TPQ-۵۰ و چهار انبار مهمات اوکراینی‌ها را از بین بردند.

رد پیشنهاد تعدیل‌شده 
حماس از سوی نتانیاهو
منابع رسانه‌ای از رد پیشنهاد جنبش حماس برای آتش‌بس در نوار غزه توسط نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خبر دادند. دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیروز یکشنبه اعلام کرد که تعدیلات پیشنهادی جنبش حماس بر روی طرح آتش‌بس که قطر به عنوان بخشی از تلاش‌های میانجیگری برای آرام کردن اوضاع در نوار غزه ارائه کرده بود، را رد می‌کند. 

نوحه حماسی «ای ایران» به درخواست فرمانده معظم کل قوا در حسینیه امام خمینی(ع) طنین‌انگیز شد

  گروه سیاسی: حضور مقتدرانه و پر ابهت رهبر انقلاب در مراسم عزادارای در حسینیه امام خمینی(ره) همزمان با شب عاشورای حسینی(ع)، نه تنها نگرانی‌های یک ملت را تسکین و التیام بخشید، بلکه رو سیاهی و ذلت بر نام مزدوران و خائنان وطن فروشی باقی ماند که طی هفته‌های جاری بارها برای بر هم زدن آرامش جامعه ایرانی تلاش کرده بودند.  محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه و محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ایران، در میان کسانی بودند که در کنار رهبرعالی این کشور ایستاده بودند. حاضران شعارهایی مانند «زنده باد» و «خونی که در رگ‌ ما است هدیه‌ای به رهبر ماست» سر ‌دادند. به گزارش «تجارت»، در این مراسم حجت‌الاسلام مسعود عالی در سخنانی با اشاره به درس قیام امام حسین(ع) برای استقامت و ایستادگی در مقابل ظلم، ایران اسلامی را محور جبهه جهانی مقاومت با رهبری ولی امر مسلمین خواند و با اشاره به صهیونیزم جهانی به عنوان محور اصلی جبهه باطل، گفت: ملت ایران براساس آموزه‌های عاشورا، هیچگاه تسلیم جبهه باطل نخواهد شد؛ زیرا شعار «هیهات مناالذله» را سرمشق خود قرار داده است. در ادامه این مراسم، همچنین محمود کریمی با قرائت اشعار و نوحه‌ در رثای حضرت اباعبدالله علیه‌السلام و یاران شهید ایشان به مرثیه‌سرایی پرداخت. مقام معظم رهبری در پایان این مراسم خطاب به محمود کریمی فرمودند: اگر خسته نمی‌شوی «ای ایران» بخوان! و وی نوای «ای ایران خدایی» را خواند که این موضوع با واکنش گسترده و مثبت شخصیت‌ها و همچنین عموم مردم در شبکه‌های اجتماعی روبرو شد.

واکنش چهره‌های سیاسی داخلی به حضور مقتدرانه رهبر انقلاب
شخصیت‌ها و مقامات سیاسی حضور رهبر معظم انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی در حسینیه امام خمینی (ره) را برای ملت ایران آرامبخش و مقتدرانه توصیف کردند. «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور در واکنش به حضور رهبر معظم انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه امام خمینی‌(ره)، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: حسینیه «ایران» تا همیشه جاودان و پابرجاست. رئیس‌جمهور در ادامه به بخشی از سرود «ای ایران» اشاره و تاکید کرد: در روح و جان من، می‌مانی ای وطن. ‎#ای_ایران بخوان.
«محمدرضا عارف» معاون اول رئیس‌جمهور نوشت: برای ایران و برای مام میهن، ملت امام حسینی ایران یکدل و یکصدا و با انسجام اجتماعی اجازه نخواهد داد خواب شوم بدخواهان ایران تعبیر شود. «محمدجعفر قائم پناه» سرپرست نهاد ریاست جمهوری نیز با بازنشر پیام رئیس‌جمهور در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: نقشه شوم دشمن صهیون و بدخواهان با همبستگی ملی مثال زدنی مردم نقش برآب شد. «محمدجواد ظریف» معاون سابق رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه دولت‌های یازدهم و دوازدهم نیز نوشت: حضور بی‌باکانه مقام معظم رهبری در یک گردهمایی عمومی عزاداری، دروغ‌های وهم‌آلودی را که کارشناسان مزدور به دیگران القا می‌کردند، برای همیشه نقش بر آب کرد. وقت آن است که بیدار شویم و بپذیریم که ایرانیان هرگز تسلیم نمی‌شوند. در سمت درست تاریخ بایستیم و هرگز ایران را تهدید نکنیم. «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه نیز با انتشار تصویری از حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) نوشت: زیباترین تصویری که بعد از رسیدن به برزیل (برای شرکت در اجلاس سران بریکس) دیدم. با تو می شود دل به دریا زد. «سیدمحمدعلی ابطحی» فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز نوشت: آقا آمد، با ایران آمد. در اوج بازی روانی دشمن، آرامبخش‌ترین اتفاق، بودنش و دیده شدنش بود. «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه نوشت: ‏بخوان برای ایران، تاریخ‌نگاران خواهند نوشت محرم ۱۴۰۴ تبلور توسلی زیبا به حماسه‌ای ۱۴۰۰ ساله برای پاسداری از ‎حرم ایران شد. و «سیدعطاالله مهاجرانی» وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مبارک باد این خردمندی ناب در سوگ سالار شهیدان امام حسین و برادران و فرزندان و یارانش. صلوات الله علیهم. این هم سرود وطن. سرود ایران در شب عاشورا در حضورت امام خامنه‌ای حفظه الله تعالی بیمنه. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در پیام‌های جداگانه که در صفحات شخصی خود منتشر کردند، رهبر معظم انقلاب را رهبر عاشورایی خواندند و حضور مقتدرانه ایشان را در جهت تقویت جبهه حق دانستند. کاربران فضای مجازی محتواهای مربوط به این مراسم را بارها و بارها بازنشر کردند و کلیدواژه «لبیک یا خامنه‌ای» و «قهرمان» (HERO) در فضای مجازی پر تکرار شد.
 بازتاب گسترده رسانه‌های آمریکایی به حضور رهبر معظم انقلاب در مراسم شب عاشورا
حضور حضرت آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در مراسم عزداری شب عاشورای حسینی علیه السلام در حسینیه امام خمینی (ره)  در رسانه های آمریکایی بازتاب یافت. خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در این باره عصر شنبه به وقت محلی نوشت: رهبر عالی ایران، روز شنبه برای نخستین بار از زمان جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، به‌صورت علنی در مراسم عزاداری شب عاشورا حاضر شد. تارنمای هیل وابسته به کنگره آمریکا نیز حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی را در شب عاشورای حسینی در حسینیه حضرت امام (ره) به نقل از خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس بازتاب داد و به حضور معظم له در شب عاشورای حسینی (ع) پرداخت. تارنمای یو اس نیوز و بسیاری دیگر از رسانه های آمریکایی نیز حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی را در شب عاشورای حسینی به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس بازتاب دادند.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نیز نوشت: رهبر عالی ایران، روز شنبه برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، در یک مراسم عزاداری در شب عاشورا شرکت کرد. روزنامه شیکاگو تریبون نیز با بازتاب حضور رهبر معظم انقلاب در شب عاشورای حسینی علیه السلام در حسینیه حضرت امام خمینی (ره) نوشت: رهبر عالی ایران، روز شنبه برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ ۱۲ روزه میان اسرائیل و ایران، در مراسم عزاداری شب عاشورا حضور یافت. تارنمای پولیتیکو نیز با بازتاب حضور رهبر معظم انقلاب در شب عاشورای حسینی در حسینیه امام خمینی (ره) نوشت: رهبر عالی ایران هنگام ورود به مسجدی در کنار دفتر و اقامتگاهش در تهران، برای جمعیت شعاردهنده دست تکان داد. گزارشی درباره سخنرانی عمومی او منتشر نشده است و برخی مقامات ایرانی از جمله رئیس مجلس در این مراسم حضور داشتند. این‌گونه رویدادها همواره با تدابیر امنیتی گسترده برگزار می‌شود.

واکنش رسانه‌های منطقه و اروپایی به حضور مقتدرانه رهبر انقلاب 
علاوه بر رسانه‌های آمریکایی، در سطح منطقه و نیز در سطح اروپا، حضور مقتدرانه رهبر اتقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی‌ علیه‌السلام با واکنش‌ بسیار گسترده همراه شد. شبکه الجزیره گزارش داد: آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر عالی ایران، برای اولین بار از زمان آغاز جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل در ۱۳ ژوئن در میان مردم دیده شد. این شبکه افزود: دفتر رهبر عالی ایران تصاویری را منتشر کرد که نشان می‌دهد این رهبر انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی‌ علیه‌السلام حضور یافته است.
خبرگزاری رویترز نیز در بازتاب حضور رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) نوشت: بر اساس ویدئویی که توسط تلویزیون ایران پخش شد، آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر عالی این کشور روز شنبه در یک مراسم مذهبی شرکت کرد. حضور وی در یک مراسم مذهبی عمومی پس از آن رخ می دهد که رهبر عالی ایران در طول جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل در «مکانی مخفی» حضور داشت. فرانس ۲۴ نیز گزارش داد: آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر عالی ایران، روز شنبه برای اولین بار از زمان آغاز جنگ ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران، در مراسم عزاداری شب عاشورا در انظار عمومی حضور یافت.
نشریه آیریش اگزمینر در این خصوص نوشت: آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر عالی ایران، برای اولین بار از زمان آغاز جنگ ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران، در ملاء عام حاضر شد. عدم حضور رهبر عالی ایران در ملاء عام در طول جنگ، حاکی از تدابیر شدید امنیتی برای وی بود.
شبکه تلویزیونی راشاتودی RT (روسیه امروز) نیز گزارش داد: آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر ایران، برای اولین بار از زمان آغاز درگیری اسرائیل با ایران در یک مراسم مذهبی مختص روز عاشورا شرکت کرد. . خبرگزاری ریانووستی نیز ضمن انتشار گزارشی، ذیل انتشار ویدئویی از این آیین نوشت: «لحظه (اولین حضور از زمان آغاز مرحله حاد درگیری) حضور رهبر (انقلاب اسلامی) در حسینیه امام خمینی در مراسم عزاداری شب عاشورا». همچنین، وب سایت صهیونیستی اسرائیل ‌هیوم در رابطه با حضور رهبر معظم انقلاب در مراسم عزاداری نوشت: «آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر معنوی ایران، برای اولین بار پس از حملات اسرائیل به ایران، در مراسم بزرگداشت روز «عاشورا» شیعیان، در مراسم عزاداری عمومی در حسینیه امام خمینی حاضر شد.»

پزشکیان در حاشیه اجلاس سران کشورهای سازمان‌های اقتصادی (اکو) تاکید کرد

 گروه سیاسی: مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری در هفدهمین اجلاس سران کشورهای سازمان‌های اقتصادی (اکو) در جمهوری آذربایجان، اظهار کرد: در حالی که در مذاکره قرار داشتیم، رژیم صهیونیستی تجاوزات و حملات وحشیانه‌ای را علیه ما آغاز کرد. 
به گزارش «تجارت»، وی تاکید کرد: این اقدامات، نقضی آشکار و فاحش از کلیه موازین و اصول حقوق بین‌الملل، به‌ویژه بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد بود و متأسفانه با همراهی ارتش متجاوز آمریکا ادامه یافت. رئیس جمهور گفت: در طول ۱۲ روز حملات، مجموعه‌ای از اقدامات جنایتکارانه علیه نیروهای نظامی خارج از مأموریت، اساتید دانشگاه، شهروندان غیرنظامی، تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین زیرساخت‌های عمومی کشور صورت گرفت که منجر به خسارت‌های گسترده انسانی و مادی شد.

نیروهای مسلح ایران، درسی فراموش‌نشدنی به متجاوزان دادند
پزشکیان بیان کرد: نیروهای مسلح ایران، با استناد به ماده ۵۱ منشور ملل متحد، در چارچوب حق دفاع مشروع از مردم شریف ایران، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور دفاع کردند و با پاسخی قاطع، درسی فراموش‌نشدنی به متجاوزان دادند.
 موضع‌گیری‌های مسئولانه کشورهای منطقه قابل تقدیر است
رئیس‌جمهور در ادامه سخنرانی در اجلاس سران کشورهای سازمان اقتصادی (اکو) در جمهوری آذربایجان، تاکید کرد: موضع‌گیری‌های مسئولانه کشورهای منطقه به ویژه اعضای سازمان اکو، در بحران اخیر قابل تقدیر است.  وی ادامه داد: بسیاری از سازمان‌ها و بلوک‌های منطقه‌ای و جهانی، از جمله نشست اخیر وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی مواضع قاطعی در محکومیت حملات علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کردند. 

چشم‌انداز ۲۰۳۵ اکو باید افق‌هایی مشخص و دست‌یافتنی ترسیم کند
پزشکیان در ادامه با تاکید بر اینکه چشم‌انداز ۲۰۳۵ اکو باید افق‌هایی مشخص و دست‌یافتنی ترسیم کند، اظهار کرد: برخی از مهم‌ترین این چشم‌اندازها چشم‌انداز تجاری ۲۰۳۵ است. بی‌تردید یکی از مهم‌ترین شاخص‌های کلیدی عملکرد اکو، شاخص تجارت درون‌منطقه‌ای است که متأسفانه تاکنون با ناکامی‌هایی روبه‌رو بوده است.

تجارت درون‌منطقه‌ای ۸ درصدی به هیچ عنوان قابل دفاع نیست
رئیس جمهور افزود: تجارت درون‌منطقه‌ای ۸ درصدی به هیچ عنوان قابل دفاع نیست. یکی از اهداف چشم‌انداز ۲۰۲۵ اکو، تحقق تجارت آزاد در منطقه بود که همچنان دور از دسترس باقی مانده است. وی گفت: ایران و سایر کشورهای عضو ترانزیت می‌توانند در این زمینه نقش‌آفرینی کنند. از جمله می‌توان ترجیحات و امتیازات جدیدی را در بنادر و مبادی ورود و خروج برای این کشورها در نظرگرفت.  پزشکیان افزود: اکو می‌تواند به‌عنوان یک مقصد گردشگری متنوع برای هر سلیقه‌ای مطرح شود و این هدف تا پیش از سال ۲۰۳۵ قابل تحقق است.

تاکید بر قدرت بازدارندگی بالای جمهوری اسلامی ایران 
در سطحی دیگر، مسعود پزشکیان در حاشیه هفدهمین نشست سران سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو)، در دیدار آقای «الهام علی‌اف»، از نتایج و دستاوردهای سفر قبلی خود به این کشور در مسیر رفع برخی موانع گسترش روابط فیمابین ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: تقویت تعاملات میان ایران و جمهوری آذربایجان باعث تامین منافع دو کشور و کشورهای منطقه و نیز ارتقای قدرت ما خواهد شد. رئیس جمهور با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان در میانه مذاکرات با آمریکا افزود: رژیم صهیونیستی در محاسبات خود حساب ویژه‌ای برای به خیابان آمدن مردم ایران در نتیجه حملات خود باز کرده بود، اما حمایت یکپارچه اکثریت مردم ایران از کشورشان و پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح توطئه‌های رژیم صهیونیستی را بی‌اثر کرد؛ قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران امروز در بالاترین سطح است. رئیس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار با اشاره به موضع کشورش در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی از نخستین ساعات و حمایت از حق مشروع ایران در دفاع از خود تصریح کرد: ملت ایران از این مرحله سخت از تاریخ خود روسفید بیرون آمد.

آقای میلیاردر با «حزب آمریکا» به جنگ دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمد

گروه سیاسی: میلیاردر آمریکایی، پس از اختلافات شدید خود با رئیس جمهور آمریکا، از تشکیل حزب سیاسی جدیدی با نام «حزب آمریکا» خبر داد.
به گزارش «تجارت»، طبق گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی», ماسک پس از اختلافات «شدید» خود با «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، از تشکیل حزب سیاسی جدید خود با نام «حزب آمریکا» خبر داد. در همین راستا، ماسک با انتشار بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی «ایکس», هدف از تأسیس این حزب را «خدمت به اراده واقعی مردم» و مقابله با ساختار دوحزبی آمریکا عنوان کرده است. او اعلام کرده حزب جدید ابتدا بر تصاحب چند کرسی کلیدی در کنگره تمرکز خواهد کرد. کارشناسان می‌گویند علی‌رغم منابع مالی گسترده ماسک، عبور از موانع قانونی و ایالتی، چالشی جدی برای موفقیت این حزب خواهد بود. خبر ایجاد حزب آمریکا از سوی ماسک در شرایطی است که ماسک، میلیاردی که تا مدتی قبل از متحدان و حامیان سرسخت ترامپ محسوب می‌شد و اکنون با او دچار اختلاف شده، گفت: هزینه‌های دیوانه‌وار این لایحه سقف بدهی را به میزان بی‌سابقه پنج تریلیون دلار افزایش می‌دهد. واضح است که ما در یک کشور تک‌حزبی زندگی می‌کنیم - حزب خوک‌های بی‌عرضه!! وقت آن رسیده که یک حزب سیاسی جدید تشکیل شود که واقعاً به مردم اهمیت دهد. این میلیاردر حوزه فناوری که رابطه نزدیکش با ترامپ به سرعت در اوایل این ماه به یک درگیری عمومی تبدیل شد، «لایحه بزرگ و زیبای» ترامپ را «کاملاً دیوانه‌وار» و «خودکشی سیاسی» برای حزب جمهوری‌خواه خوانده است. در بحبوحه اختلافاتش با ترامپ، ماسک پیش از این یک نظرسنجی راه‌اندازی کرده بود و از کاربران ایکس پرسیده بود که آیا کشور به یک جناح جدید برای نامزدهای سیاسی نیاز دارد یا خیر؛ سپس ایده «حزب آمریکا» را برای «نمایندگی ۸۰ درصد میانه‌رو» مطرح کرد. ماسک، قبل از کناره‌گیری از کاخ سفید در ماه گذشته، رئیس وزارت بهره‌وری دولت (DOGE) ترامپ بود و رهبری کاهش‌های گسترده و تغییرات گسترده در دولت فدرال را بر عهده داشت.