ارتش با قدرت به ماموریت خود ادامه میدهد
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ما در دوران هشت سال دفاع مقدس نشان دادهایم که هیچ وقت اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران از آن جدا شود. سرلشکر امیر حاتمی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران روز جمعه به همراه امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش و امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش، از بخشهای مختلف پایگاه شهید لشگری بازدید کرد و توان رزمی این یگان را مورد ارزیابی قرار داد. سرلشکر حاتمی در دیدار با خلبانان این پایگاه با بیان اینکه وظیفه ارتش حفظ تمامیت ارضی، استقلال و نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: وجه اصلی حفظ تمامیت ارضی ما حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و این جمهوری اسلامی است که تمامیت ارضی ما را حفظ کرده است. وی با تاکید بر اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران با تمام قدرت به ماموریت خود ادامه میدهد، افزود: ما در دوران هشت سال دفاع مقدس نشان دادهایم که هیچ وقت اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران از آن جدا شود.
رهبر انقلاب مثل سال ۵۹ در اتاق جنگ بودند
محمدباقر قالیباف در بخشی از گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: در جنگ ۱۲ روزه، مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده معظم کل قوا منحصرترین فرد بودند؛ ایشان یه عنوان اولویت اول در عرض چند ساعت نیروهای مسلح را با انتصاب فرماندهان، از شوک خارج کردند. وی افزود: فکر نکنید انتصاب فرماندهان صرفا دادن یک حکم به یک فرد و اطلاع رسانی صرف بود. دومرتبه فرمانده کل قوا را مثل سال ۵۹ در اتاق جنگ دوران دفاع مقدس در اهواز در فرماندهی دیدیم. ایشان بعد از انتصاب فرماندهان، آنها را حضوری توجیه کردند و فرمان دادند و آنها در میدان حضور پیدا کردند. رئیس مجلس تاکید کرد: با وجود ضربه چه در حوزه راداری و چه در حوزه مغزی با حذف فرماندهان، فرماندهانی لایق و از همان نسل و با همان تربیت و سابقه به میدان آمدند و پس از ۱۷، ۱۸ ساعت بعد، قریب به ۱۵۰ موشک و ۳۵۰ پهپاد به سمت دشمن پرتاب شد. وی افزود: مرکز مطالعات امنیت رژیم صهیونیستی تعداد مجروحان این رژیم را ۳۵۲۰ نفر اعلام کرده و براساس همین عدد اعلامی از تعداد مجروحان، این رژیم بیش از ۵۰۰ کشته داشته است.
رفتارهای دوگانه آژانس مانع همکاری است
مسعود پزشکیان و آنتونیو کوستا رئیس شورای اروپا، شامگاه چهارشنبه در تماسی تلفنی درباره آخرین تحولات بینالمللی، بهویژه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ایران و نیز چشمانداز روابط میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا به گفتوگو پرداختند. رئیس جمهور در این تماس، ضمن تبیین مواضع اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران در مسیر تعامل سازنده و گفتوگوی مؤثر با جهان، بر پایبندی تهران به صلح، ثبات و امنیت منطقهای و بینالمللی، بهویژه در دوره جدید تأکید کرد. رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به ابراز نگرانی رئیس شورای اروپا درباره توقف همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به اصول گفتوگو، دیپلماسی، احترام متقابل و چارچوبهای حقوق بینالملل تأکید کرد و مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی را واکنشی به رفتارهای جانبدارانه و غیرحرفهای مدیرکل آژانس انرژی اتمی دانست. رئیس جمهور همچنین با اشاره به سابقه همکاریهای گسترده و مبتنی بر اصول میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس در سالهای گذشته، تصریح کرد: ادامه این همکاریها، مشروط به اصلاح رفتارهای دوگانه در قبال پرونده هستهای ایران است. تکرار هرگونه تجاوزی نیز، با پاسخی قاطعتر و پشیمانکنندهتر مواجه خواهد شد.
معرفی ۶ حقوقدان به مجلس
برای عضویت در شورای نگهبان
با پایان یافتن دوره شش ساله عضویت سه حقوقدان شورای نگهبان در تیرماه امسال، رئیس قوه قضائیه ۶ نفر را برای انتخاب به عنوان عضو جدید این شورا به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. این اسامی عبارتند از: سید بهزاد پورسید، ذبیحالله خدائیان، هادی طحان نظیف، محمدرضا صارمی، غلامرضا مولابیگی و محمدرضا صابر. نمایندگان مجلس از میان این افراد سه نفر را به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان برای یک دوره شش ساله انتخاب خواهند کرد. همچنین همزمان با پایان دوره این سه حقوقدان، دوره عضویت سه فقیه شورای نگهبان نیز در تیرماه ۱۴۰۳ به پایان میرسد که در این خصوص نیز تغییراتی در ترکیب شورا پیشبینی میشود. گفتنی است انتخاب و معرفی این سه فقیه، از سوی رهبر معظم انقلاب میباشد.
اعلام آمادگی ایران برای
گسترش روابط با عربستان
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض، سفر وزیر امور خارجه ایران به عربستان را به عنوان تمایل ایران برای گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی با این کشور دانست و گفت تهران برای گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی خود با عربستان آماده است. «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ریاض عنوان کرد در سفر «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به عربستان در روز سهشنبه، روابط و همکاریهای دوجانبه بین ریاض و تهران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در آن طرف ایرانی بر تقویت روابط با عربستان سعودی و دیگر کشورهای همسایه «بر اساس حسن همجواری و منافع مشترک» تأکید کرد. وی که با روزنامه الشرق الاوسط گفتوگو میکرد، افزود که ایران برای گسترش روابط با عربستان سعودی در زمینههای مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی آماده است و «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی در دیدار با عراقچی از «تفاهم و همکاری روزافزون بین دو کشور بزرگ اسلامی» ابراز رضایت کرده است. عنایتی همچنین از دولت عربستان سعودی به خاطر «کمکهای ارزشمندش در بازگشت زائران ایرانی پس از مشکلات ناشی از تجاوز نظامی صهیونیستها به ایران» تقدیر و تشکر کرد.
توضیح صداوسیما درباره اظهارات شب گذشته مهمان شبکه خبر
در پی اظهارات یکی از میهمانان دعوت شده به برنامه میزگرد شبکه خبر درباره یک جاسوس خارجی و روابط او با برخی افراد در ایران، روابط عمومی صداوسیما توضیحاتی منتشر کرد. شب گذشته یکی از مهمانان برنامه میزگرد شبکه خبر در آنتن زنده ادعایی را به بهانه مبارزه با نفوذ مطرح کرد. در اطلاعیه روابط عمومی رسانه ملی به نقل از گروه تخصصی بین الملل خبرگزاری صدا و سیما آمده است «ادعای مطرح شده برگرفته از یک رشتهتوییت منتسب به فردی به نام کاترین شاکدام در مصاحبه با روزنامه تایمز اسرائیل در سال ۱۴۰۰ است که همان زمان با بررسی و راستی آزمایی دقیق مشخص شد این ادعا دروغ و این مصاحبه جعلی است و چنین مطلبی نه در تایمز اسرائیل و نه در هیچ رسانه معتبر دیگری وجود ندارد.
تلاش نتانیاهو برای ترساندن
مردم آمریکا از ایران
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در تلاشی برای ایجاد رعب و وحشت در بین شهروندان آمریکا، ادعا کرد: «ایران میخواهد موشکهای بالستیک دوربرد با کلاهک هستهای داشته باشد تا شما را تهدید کند». در پی مخالفت گسترده و فزاینده شهروندان آمریکایی با تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای حمله به ایران و حمایت خود از رژیم اسرائیلی، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با بیان اظهاراتی بیاساس، تلاش کرد تا در بین شهروندان آمریکایی رعب و وحشت ایجاد کند. او در گفتوگو با شبکه آمریکایی «فاکسنیوز» شبکهای نزدیک به نئوکانها و لابی رژیم صهیونیستی ادعا کرد: «ایران میخواهد موشکهای بالستیک دوربرد با کلاهک هستهای داشته باشد تا شما را تهدید کند.»
گروه سیاسی: خاورمیانه و به طور خاص کشور ترکیه، دیروز جمعه یا برگزاری مراسم خلع سلاح نمادین نیروهای پ.ک.ک گامی بزرگ را به سوی صلح و کاهش تنش به خود دیدند. پس از 42 سال مبارزه مسلحانه حزب کردی کارگران کردستان (PKK) در نهایت این گروه دیروز پس از دو ماه به فراخوان صلح عبدالله اوجالان رهبر دربند و کاریزماتیک خود، به صورت عملی وفا کرد و در منطقه «شکفته جاسنه» در 50 کیلومتری سلیمانیه مراسم خلع سلاح خود را برگزار کردند.
به گزارش «تجارت»، اقدام تاریخی پکک برای زمین گذاشتن سلاح قرار است تا دو ماه آینده کامل شود. این رخداد در نوع خود برای ترکیه بسیار حیاتی است و میتواند آغازگر عصری جدید در صحنه معادلات داخل و منطقهای برای این کشور باشد. اکنون جامعه کردی در انتظار گامهای دولت ترکیه برای اصلاحات قانونی و سیاسی است تا حقوق شهروندی آنها در کنار ترکها به رسمیت شناخته شود.
همچنین، این رخداد میتواند سرآغاز تحولاتی بزرگ در منطقه باشد. به طور ویژه توافق اخیر میتواند بر موضوع تنش میان ترکیه با کردهای سوریه که یک منطقه خودمختار ایجاد کردهاند، تاثیرگذار باشد. با این وجود باید توجه داشت که به هیچ عنوان پروسه آشتی و صلح اخیر ضمانت پایدار و محکمی برای بقا ندارند. هر چند پکک سلاح بر زمین گذاشته اما در صورت عدم انجام اقدامات موثر از سوی رجب طیب اردوغان این امکان وجود دارد که میدان مصالحه به تنش فراگیر و چه بسا بزرگتر در کوهستانهای قندیل بدل شود.
جزئیات کامل مراسم تحویل سلاح
مراسم خلعسلاح گروه «صلح و جامعهی دموکراتیک» دیروز جمعه در ساعت ۱۱:۲۵ شروع و در ساعت ۱۱:۴۵ به پایان رسید. این مراسم با مشارکت چهرهها و مقامات سیاسی و رسمی عراق و اقلیم کردستان و نمایندگانی از ترکیه برگزار شد. هوزات، رئیس مشترک شورای رهبری KCK که رهبری این مراسم را بر عهده داشت. در این مراسم، ۱۵ زن و ۱۵ مرد از نیروهای گریلا، با صفی منظم وارد محل برگزاری شدند. اعضای اصلی گروه شامل بسه هوزات، ندیم سون، تکوشین اوزان و تکین موش بودند. با ورود گروه به محل مراسم، حاضران به احترام ایستادند و شعار «زنده باد رهبر آپو» از میان جمعیت به گوش رسید.بسه هوزات در سخنرانی خود گفت: «برای پاسخ به فراخوان رهبر آپو اینجا آمدهایم تا موضع خود را مشخص کنیم. ما برای مقابله با سیاستهای انکار و امحا، مسلح شدیم و اکنون برای تقویت این روند گام برمیداریم. ما مبارزان آزادی هستیم. این گام را بر پایهی فراخوان ۲۷ فوریه و تصمیمات کنگره دوازدهم پ.ک.ک برداشتهایم.»
پس از این سخنان، بسه هوزات متن بیانیهی گروه را به زبان ترکی خواند و سپس ندیم سون نسخهی کردی آن را قرائت کرد. در پایان مراسم، بسه هوزات بار دیگر تأکید کرد: «برای تداوم و تحقق این روند، به اصلاحات قانونی نیاز داریم.» در ادامه، بسه هوزات به همراه نیروهای گریلا، سلاحهای خود را سوزاندند و پس از پایان این مرحله، منطقه را ترک کردند. همچنین، لیست کامل سلاحها در قالب یک پاکت، به هیأتهای حقوق بشری از جمله انجمن وکلای آزادی (ÖHD)، انجمن حقوق بشر (İHD) و بنیاد حقوق بشر ترکیه (TİHV) تحویل داده شد. همزمان با برگزاری مراسم، تصویر عبدالله اوجالان بر صفحهی نمایش نصبشده در محل برگزاری نقش بست. این اقدام فضای نمادینی به مراسم بخشید و بهعنوان نشانهای از محوریت ایدهها و فراخوانهای او در این روند تاریخی تلقی شد.
به سرانجام رسیدن یک سال انتظار
پ.ک.ک، از طریق عبدالله اوجالان، رهبر زندانی خود، از سال گذشته وارد مذاکراتی با دولت ترکیه شده است. این گفتوگوها بر پایه خلع سلاح در برابر اصلاحات سیاسی و تضمین حقوق فرهنگی و مشارکت سیاسی برای جنبش کردی بنا شدهاند. این روند پس از آن شتاب گرفت که دولت ترکیه و حزب عدالت و توسعه، با همراهی حزب ملیگرای افراطی حرکت ملی (MHP) به رهبری دولت باغچلی، در اقدامی بیسابقه، با نمایندگان حزب طرفدار کردها (حزب دموکراتیک خلقها یاDEM)) در پارلمان دست دادند. در پی آن، اوجالان در فوریه امسال فراخوان رسمی خلع سلاح را صادر کرد و در ماه مه، پ.ک.ک با برگزاری کنگرهای، این تصمیم را بهطور رسمی تصویب کرد.
حمایت اقلیم کردستان از آغاز روند بر زمین گذاشتن سلاح توسط پکک
«نیچروان ادریس بارزانی» رئیس اقلیم کُردستان عراق، در پیامی اعلام کرد: از اقدام امروز حزب کارگران کردستان «پ.ک.ک» PKK برای گذاشتن سلاحها بر زمین؛ که در مراسمی با حضور رهبران حزب برابری و دموکراسی خلقها «دم پارتی»، نمایندگان اقلیم کُردستان، تعدادی از سیاستمداران، شخصیتهای برجسته و همچنین رسانههای گروهی ترکیه در اقلیم کُردستان برگزار شد، استقبال میکنیم. در ادامه این پیام رئیس اقلیم کُردستان آمده است: این گام مهمِ دیگر و نیز مایه خوشحالی برای رسیدن به روند صلح بود. معتقدیم این گام، روند صلح را به مقطع جدیدی هدایت میکند و قدمِ کاربردی دیگر به همراه خواهد داشت که این پروسه را به راه درستی به پیش خواهد برد. در بخش دیگری از این پیام بارزانی ذکر شده است: به بهانه این اتفاق مهم و پایبندی کامل بر ادامه پیشبرد این روند؛ بر حمایت و پشتیبانی تمام خود از این پروسه، تاکید میکنیم. در این باره، همچون همیشه، آماده هر گونه کمک، مساعدت و تسهیلگری مورد نیاز خواهیم بود که برای انجام این امر مهم بر عهده و دوش ما گذاشته شده باشد.
استقبال دولت باغچهلی از وفای به عهد اوجالان
دولت باغچلی، رئیس حزب حرکت ملی ترکیه (MHP)، در واکنش به برگزاری آیین ترک سلاح از سوی PKK و با اشاره به پایبندی عبدالله اوجالان به وعدههایش، گفت: «رهبر بنیانگذار PKK با صداقت به تعهدات خود عمل کرد و تهدیدهای منطقهای و جهانی را به موقع درک نمود.»
گروه سیاسی: در شرایطی که بعد از جنگ 12 روزه رژیم اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آینده پرونده هستهای تهران، بیش از هر زمان دیگری مبهم و پیچیده شده است، کشورهای چین و روسیه در تقلای گرهگشایی از پرونده هستهای ایران هستند. به گزارش «تجارت»، بعد از جنگ 12 روزه، عملا میز دیپلماسی در تعلیق قرار دارد و چشماندازی مثبت نیز به آینده مذاکرات تهران و واشنگتن وجود ندارد. ترامپ و نتانیاهو، همچنان به اظهارات ضدونقیض خود پیرامون پرونده هستهای ایران ادامه میدهند. اکنون بخشی از ناظران سیاسی نیز به شدت نگران تشدید تنشها و یا حتی آغاز مرحلهای جدید از جنگ هستند. در چنین وضعیتی اکنون پکن و مسکو روی خط آمده تا بتوانند زمینه را برای حل مشکلات موجود در پرونده هستهای ایران مهیا کنند.
ارائه پیشنهاد مسکو برای خارج کردن اورانیوم غنیشده مازاد از ایران
یکی از مهمترین مسائل مورد اختلاف میان ایران و آمریکا در ارتباط با موضوع خارج کردن اورانیوم غنیشده مازاد از ایران است. در این ارتباط، اخیرا«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگویی بیان کرد که ایران، آمریکا و آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشنهاد روسیه برای خارج کردن اورانیوم غنیشده مازاد از این کشور را دریافت کرده و مورد توجه آنها قرار گرفته است اما هنوز با جزئیات این موضوع پرداخته نشده است. خبرگزاری ریانووستی گزارش داد که معاون وزیر امور خاجه روسیه در گفتوگویی با ریانووستی اعلام کرد: این پیشنهاد را به هر دو طرف ایرانی و آمریکایی منتقل کردهایم و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز از آن مطلع است. هدف آن حل دو مشکل به صورت همزمان است؛ یکی مربوط به این است که طرف ایرانی، همان طور که میدانیم، اصرار جدی بر حفظ حق انجام دادن غنیسازی در خاک خود دارد. از سوی دیگر، میبینیم که مخالفان تهران نگرانی زیادی درباره انباشت اورانیوم غنیشده در سطحی بالاتر از حد معمول مورد استفاده برای ساخت سوخت رآکتورهای هستهای در خاک این کشور ابراز میکنند. ریابکوف خاطرنشان کرد اگر روسیه بتواند این مواد را صادر کرده و کارهای لازم را روی آن برای تولید سوخت انجام دهد یا آن را به به یک محصول تجاری قابل فروش تبدیل کند آنگاه هر دو مشکل به طور موثر حل خواهند شد. پیشتر، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که روسیه پیشنهاد داده است اورانیوم غنیشده مازاد از ایران را به منظور فرآوری و بازگرداندن برای استفاده در نیروگاههای هستهای خارج کند.
چین در سودای یافتن راهحل دیپلماتیک
همزمان با اظهارات مقامهای روس، وزیر خارجه چین در گفتوگو با همتای روس خود گفت این ۲ کشور باید برای یافتن یک راهحل دیپلماتیک درخصوص مسئله هستهای ایران تلاش کنند. وزارت امور خارجه چین عصر پنجشنبه از دیدار میان «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین و «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در کوالالامپور خبر داد. طبق گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر خارجه چین در این دیدار به همتای روس خود گفت: «چین و روسیه باید برای یافتن یک راهحل دیپلماتیک برای مسئله هستهای ایران تلاش کنند.» وانگ یی همچنین به لاوروف گفت: «صلح از طریق زور حاصل نمیشود و اعمال فشار مشکلات را حل نمیکند.» او با بیان اینکه گفتوگو و مذاکره راه خروج از بحران است، افزود: «چین و روسیه باید هماهنگی راهبردی را برای ارتقای صلح در خاورمیانه تقویت کنند.»
گروه سیاسی:منابع به تلویزیون سوریه گفتند احمد الشرع به بهانه نادیده گرفتن موضوع بازداشتشدگان سوری در لبنان، بیروت را به تشدید تنش دیپلماتیک و اقتصادی تهدید کرده است. به گزارش ایسنا، منابع ویژه به تلویزیون سوریه گفتند که «احمد الشرع، معروف به ابومحمد الجولانی رئیس دولت موقت سوریه و سرکرده تحریر الشام به بهانه نادیده گرفتن موضوع بازداشتشدگان سوری در لبنان، تهدید به تشدید تنش دیپلماتیک و اقتصادی علیه بیروت کرده است. منابع تلویزیونی فاش کردند که «اسعد الشیبانی، به دستور الشرع ظرف چند روز آینده برای بحث در مورد موضوع بازداشتشدگان به بیروت سفر خواهد کرد.» آنها خاطرنشان کردند که «دمشق در حال بررسی گزینههای تشدید تدریجی تنش علیه لبنان است که با مسدود کردن برخی از کانالهای امنیتی و اقتصادی آغاز میشود. ممکن است اقدامات شدیدتری بعداً انجام شود، مانند بستن گذرگاههای زمینی، اعمال محدودیتهای شدید بر عبور کامیونهای لبنانی یا حتی بازنگری در همکاریهای امنیتی مرزی مشترک.» این در حالی است که یک منبع در وزارت اطلاعات سوریه به الاخباریه گفت: «گزارشهای منتشر شده مبنی بر اینکه دولت سوریه قصد دارد اقدامات تشدیدکنندهای علیه لبنان انجام دهد، صحت ندارد. دولت بر اولویت موضوع بازداشتشدگان سوری در زندانهای لبنان و لزوم رسیدگی به آن در اسرع وقت از طریق مجاری رسمی بین دو کشور تاکید دارد.» روزنامه عبری دیروز (جمعه) از جزئیات تکاندهندهای درباره مذاکرات جاری پشت پرده میان رژیم صهیونیستی و آمریکا از یک سو و سوریه جدید به سرکردگی ابو محمد الجولانی از سوی دیگر با میانجیگری امارات پرده برداشت که با هدف سوق دادن دمشق به رویارویی با حزبالله در مقابل به رسمیت شناختن مشروعیت حکومت آن و اعطای کمکهای اقتصادی و نظامی گسترده است. به گزارش ایسنا، کانالهای ارتباطی که ابوظبی به تازگی میان سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی و «ابومحمد الجولانی»، موسوم به «احمد الشرع» رئیس خودخوانده سوریه ایجاد کرده، شکاف بزرگی را نه تنها در سطح دیپلماتیک بلکه حتی در سطوح اطلاعاتی در برخی پایتختهای منطقه به وجود آورده که در راستای دیداری است که گفته شده «تراخی هانگبی» رئیس شورای امنیت داخلی رژیم اسرائیل با رئیس خودخوانده سوریه در ابوظبی برگزار کرده است. درگزارش روزنامه عبری«یدیعوت آحارونوت» آمده است که این کانال ارتباطی مورد استقبال و حمایت مستقیم واشنگتن قرار گرفته و با تصمیم تعیینکننده اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره لغو محاصره سوریه هماهنگ و در زمانی است که «توماس باراک» فرستاده ویژه ترامپ سفرهای دورهای را میان آنکارا، بیروت و دمشق انجام میدهد و طی آن برخی رویکردهای جدید آمریکا برای ایجاد آنچه ثبات در سوریه جدید خوانده شده و شامل انتقام از حزبالله است، تقویت کند. در جزئیات این گزارش آمده است که سوریه جدید ممکن است از قراردادهای تسلیحاتی گستردهای با هدف مقابله با نیروهای باقیمانده حزبالله در لبنان برخوردار شود؛ ماموریتی که گفته میشود با استناد به ارزیابیهای دیپلماتهای آلمان، الجولانی مانع آن نمیشود. این روزنامه عبری نوشت الجولانی در برخورد با معامله مطرح شده در صورتی که مقرون به بسته سیاسی و اقتصادی گستردهای باشد که تثبیت حکومت او را برای سالهای بیشتر ضمانت کند و اموالی از عربستان و امارات را به این کشور سرازیر کند، نرمش نشان میدهد و این میتواند تفاوت چشمگیری را در موقعیت او ایجاد کند. در این گزارش آمده است که ایده دستهبندی حزبالله به عنوان بحران منطقهای دارای ابعاد امنیتی و نظامی با هدف «تصفیه حساب» با آن و انتقام از این حزب اخیرا و صراحتا و نه محرمانه بر روی میز مذاکرات مطرح شده است. کشورهای عربی همچون امارات و عربستان بر رهبری جدید سوریه در دمشق برای اتخاذ این رویکرد فشار وارد میکنند، زیرا این رویکرد به ارتش سوریه و ساختار امنیتی جدید آن اجازه میدهد تا شایستگی خود را برای کسب حمایت آمریکا در سطح ژئوپلیتیک اثبات کند. همه این دادهها طبق روزنامه با پیشنهاد اساسی مطرح شده کنونی به رئیس سوریه که حداقل در ظاهر در پذیرش آن تردد دارد تلاقی دارد، اما وی در عین حال گامهای لجستیکی را برای آمادگی جهت بهرهمندی از هرگونه دستاورد ممکن برای سوریه در این منطقه اتخاذ میکند. المیادین هفته پیش نوشت هماهنگیهایی میان رژیم صهیونیستی و برخی از سازمانهای امنیتی جدید در دمشق وجود دارد. طبق گفته این منابع، «الجولانی در ازای حمایت اسرائیل برای باقی ماندنش در قدرت، از بلندیهای جولان صرفنظر کرده است.» همچنین، قرار است به زودی سه منطقه حائل در جنوب سوریه از جمله درعا، قنیطره و السویداء ایجاد شود.