اعلام قیمت‌های بلیت اتوبوس اربعین در هفته آینده

معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: هفته آینده قیمت نهایی بلیت اتوبوس از مبادی مختلف به مرزهای ۶گانه اعلام می‌شود و تغییر نرخ هم به تمام استان‌ها ابلاغ خواهد شد تا پیش فروش بلیت اتوبوس برای اربعین با این قیمت‌ها انجام شود. مهدی خضری با اشاره به آغاز پیش فروش فروش بلیت اربعین از ۲۵ تیرماه اظهار داشت: طرح زائران اربعین سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از ابتدای ماه صفر یعنی از چهارم مرداد ماه آغاز خواهد شد. ساماندهی مرزهای ۶گانه منتهی به عراق انجام شده است و آمادگی لازم برای استقبال از زائران اربعینی در مرزهای ۶گانه وجود دارد. وی درباره افزایش قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین گفت: باید توجه داشت که اتوبوس‌ها در این ایام از تمام مبادی به مرزهای ۶گانه یکسرخالی برمی گردند یعنی در مسیر رفت ظرفیت اتوبوس کامل و در مسیر برگشت خالی است از این رو با این شرایط برای تغییر قیمت بلیت اتوبوس باید تصمیمی گرفته شود و به نرخ متعادلی تعیین شود. معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: هفته آینده قیمت نهایی بلیت اتوبوس از مبادی مختلف به مرزهای ۶گانه اعلام می‌شود و تغییر نرخ هم به تمام استان‌ها ابلاغ خواهد شد تا پیش فروش بلیت اتوبوس برای اربعین با این قیمت‌ها انجام شود.  

 

افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت انرژی خورشیدی کشور

استاندار اصفهان گفت: با اجرای پروژه‌های متعدد در اصفهان، ظرفیت انرژی خورشیدی کشور به بیش از ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.مهدی جمالی‌نژاد  با اشاره به افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور در ایران اظهار کرد: این پروژه که با هدف تولید ۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی آغاز شد، امروز در اولین گام با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات به بهره‌برداری رسید و منجر به جداسازی ۱۰ هزار واحد صنعتی از سوخت‌های فسیلی خواهد شد.وی با اشاره هدف‌گذاری استان اصفهان در زمینه توسعه انرژی‌های خورشیدی افزود: در اصفهان ۷ هزار و ۵۶۰ مگاوات تفاهم‌نامه در حوزه انرژی خورشیدی منعقد شده و مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ظرفیت انرژی خورشیدی استان تا سال ۱۴۰۷ به ۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید. استاندار اصفهان بیان کرد: در این راستا، ۲۴۰ مگاوات به شبکه برق کشور متصل شده و ۷۴ مگاوات دیگر تا هفته دولت و ۳۹۷ مگاوات تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری خواهد رسید. وی از امضای تفاهمنامه‌ای مهم خبر داد که بر اساس آن، استان اصفهان با افزودن ۵,۳۰۰ مگاوات برق به ظرفیت تولید برق کشورافزوده می شود.استاندار اصفهان، از امضای تفاهمنامه‌ای مهم خبر داد که بر اساس آن، استان اصفهان با افزودن ۵,۳۰۰ مگاوات برق به ظرفیت تولید برق کشور، جهش ۳۰ درصدی در تولید انرژی خورشیدی کشور خواهد داشت. 

 افزایش ۱۳ درصدی تولید نفت ایران
تجارت طی هفته های اخیر با تکیه با آمارهای بین المللی از افزایش میزان صادرات نفت ایران خبر داد.  یک هفته پس از این گزارش اما آمارهای رسمی اوپک منتشر شد. آمارهایی که نشان می‌دهد که ایران با افزایش ۳۷۴ هزار بشکه‌ای در تولید روزانه نفت خام در سال ۲۰۲۴، رتبه نخست رشد تولید را در جهان به خود اختصاص داده است، در حالی که عربستان سعودی برای دومین سال پیاپی با کاهش قابل توجهی در تولید مواجه بوده است.بر اساس آمارهای منتشر شده در شصتمین شماره بولتن آماری سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، ایران در سال ۲۰۲۴ با رشد ۱۳ درصدی تولید نفت خام، رتبه نخست کشورهای جهان را در این زمینه کسب کرده است. به گزارش گروه اقتصادی تولید روزانه نفت خام ایران با افزایش ۳۷۴ هزار بشکه‌ای، از ۲ میلیون و ۸۸۴ هزار بشکه در سال ۲۰۲۳ به ۳ میلیون و ۲۵۷ هزار بشکه در سال ۲۰۲۴ رسیده است. ایالات متحده آمریکا با افزایش ۲۷۴ هزار بشکه‌ای در تولید روزانه نفت خام (معادل ۲ درصد رشد) در رتبه دوم قرار دارد و پس از آن نیجریه با ۱۵۸ هزار بشکه، ونزوئلا با ۱۳۸ هزار بشکه و آرژانتین با ۶۵ هزار بشکه قرار گرفته‌اند. در مقابل، عربستان سعودی با کاهش ۶۵۱ هزار بشکه‌ای (معادل ۷ درصد) در تولید روزانه نفت مواجه شده که دومین سال پیاپی کاهش تولید با همین مقدار برای این کشور به‌شمار می‌رود. روسیه با کاهش ۴۰۴ هزار بشکه و عراق با ۲۵۶ هزار بشکه نیز از جمله کشورهایی هستند که بیشترین افت تولید را تجربه کرده‌اند.بررسی آمارها نشان می‌دهد تولید جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل ۷۶۷ هزار بشکه کاهش یافته که ۵۷۲ هزار بشکه از این کاهش سهم اعضای اوپک بوده است.

اطلاعیه توزیع برق پایتخت
شرکت توزیع برق تهران بزرگ نحوه اطلاع از برنامه خاموشی را اعلام کرد.شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد به اطلاع شهروندان تهرانی می‌رساند آگاهی از برنامه خاموشیهای احتمالی شهر تهران به روشهای زیر امکان‌پذیر است: اول، مراجعه به سامانه هوشمند فوریتهای شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ به نشانی www.tbtb.ir بخش اطلاع‌رسانی خاموشی. دوم،مراجعه به سامانه "برق من" و یا نصب و استفاده از برنامه کاربردی "برق من".سوم، تماس با دستیار صوتی هوش مصنوعی سامانه ۱۲۱ از طریق شماره‌گیری تلفن ۱۲۱ و سپس وارد کردن عدد ۴ پس از پخش پیغام خوش آمدگویی و پردازش اطلاعات. چهارم، استفاده از کد دستوری #۱۲۱*۵۰۰*

تعمیرات اساسی پالایشگاه 
سوم پارس جنوبی آغاز شد
مدیر پالایشگاه سوم پارس جنوبی از آغاز تعمیرات اساسی این پالایشگاه با هدف تضمین تولید پایدار گاز در فصل سرد سال خبر داد.به گزارش گروه اقتصادی به نقل از شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، محمد شفیع موذنی اظهار کرد: تعمیرات اساسی پالایشگاه سوم پارس جنوبی با آمادگی کامل تیم‌های فنی و پشتیبانی و با هدف تضمین تولید پایدار و حداکثری در فصل سرد سال آغاز شده و طبق برنامه، این دوره از تعمیرات به مدت ۲۸ روز ادامه خواهد داشت.وی با اشاره به اینکه پالایشگاه سوم به‌عنوان یکی از ارکان اصلی تأمین گاز کشور، نقش حیاتی در پایداری شبکه سراسری ایفا می‌کند، افزود: این تعمیرات با هدف رفع مشکلات عملیاتی، ارتقا سطح آمادگی و تضمین صحت عملکرد صحیح تجهیزات، انجام می‌شود.مدیر پالایشگاه سوم پارس جنوبی با بیان اینکه در طول ۲۸ روز، ۷۲۶ دستور کار اصلاحی و ۵۷۷ دستور کار پیشگیرانه اجرا می‌شود، تصریح کرد: تعویض غربال‌های مولکولی سه ردیف گازی که نقشی کلیدی در فرآیند پالایش گاز و تولید محصولات جانبی مانند ال‌پی‌جی و اتان دارند، از جمله اقدام‌های شاخص در تعمیرات اساسی پالایشگاه سوم است که با هدف بهبود کیفیت گاز تولیدی، افزایش بازدهی محصولات جانبی و جلوگیری از آسیب به تجهیزات انجام می‌شود.وی گفت: امیدوارم با تلاش و همدلی تمامی کارکنان و متخصصان، این تعمیرات با ایمنی کامل و در موعد مقرر به پایان برسد و پالایشگاه سوم با آمادگی کامل به چرخه تولید بازگردد.

تشکیل کمیته های ویژه وصول مطالبات صنعت برق
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر از وصول ۸۴ درصدی مطالبات صنعت برق طی سه ماه نخست امسال خبر داد.به گزارش گروه اقتصادی از توانیر محسن ذبیحی با اعلام این خبر افزود: این رقم در بخش خانگی ۸۵ درصد، در بخش عمومی ۷۷ درصد، در بخش کشاورزی ۶۲ درصد و در بخش صنعت ۶۶ درصد بوده است.وی با اشاره به چالش‌های پیش رو، از جمله تأخیر در قرائت کنتورها و مشکلات شبکه بانکی تأکید کرد: «شرکتهای توزیع باید با استفاده از تمام ابزارهای قانونی و با رعایت ملاحظات اجتماعی، پیگیری وصول مطالبات صنعت برق را در اولویت کاری خود قرار دهند.ذبیحی همچنین از تشکیل کمیته ویژه وصول مطالبات خبر داد و گفت: «این کمیته با هدف تسریع در وصول مطالبات و بررسی مشکلات شرکت‌های توزیع تشکیل شده و به صورت مستمر فعالیت خواهد کرد.

 

کارشناسان در گفت‌وگو با «تجارت» ادامه‌دار بودن روند کاهش قیمت‌ ملک را پیش‌بینی می‌کنند

  گروه اقتصادی:«قیمت خانه کاهش قابل توجهی پیدا کرده است.»این نوع تیترها، ترجیع بند اکثر رسانه ها و سایت ها پس از جنگ 12 روزه شده است. کانون این کاهش قیمت ها نه در مناطق جنوبی و مرکزی بلکه در مناطق شمالی شهر تهران است.پایش تجارت از اپلیکیشن های اینترنتی مسکن و دفاتر مشاور املاک نشان می دهد بسیاری از مالکان برای فروش سریعتر واحدهای مسکونی خود، ملک را با قیمت هایی به مراتب پایین تر از قبل فایل می کنند. کاهش قیمت ها در مناطق مختلف تهران بین 20 تا 39درصد را شامل می شود. به گونه ای که ملک مناطق 1، 2 و 5تهران که قبل از جنگ متری حول و حوش 250میلیون تومان آگهی می شد، این روزها حول و حوش 180 تا 190 میلیون تومان آگهی می شود.ضمن اینکه دامنه وسیعی از شهروندان تهرانی و سایر کلانشهرها به دنبال تعویض و تهاتر ملک خود با سایر دارایی ها از جمله زمین، ویلا در شهرهای شمالی ، ارز، سکه، خودرو و...هستند. اما این همه ماجرا نیست، از سوی دیگر خروج جمعیت اتباع از ایران باعث شده تا عرضه واحدهای مسکونی فرسوده و کلنگی در تهران افزایش پیدا کند، واحدهایی که  اغلب برای اجاره به جمعیت اتباع در نظر گرفته شده بود با خروج این طیف  در فایل های فروش قرار گرفته اند. افزایش عرضه این واحدها باعث کاهش 15تا 20درصدی قیممت انها شده است.  اما باید دید ردپای این کاهش قیمت ها در خصوص واحدهای مسکونی در مناطق مرکزی و جنوبی شهر چه شرایطی دارد و آیا باعث کاهش کلی قیمت مسکن می شود یا نه؟ از سوی دیگر باید دید این روند چه تاثیری در بازار اجاره بها به عنوان بازاری که اغلب دهک های محروم و متوسط با آن دست به گریبان هستند، خواهد داشت؟

افت قیمت مسکن به دلیل رکود
مجید گودرزی یکی از تحلیلگرانی است که در روزهای میانه خردادماه احتمال کاهش قیمت ها در بازار مسکن را پیش بینی کرده بود. گودرزی در گفتگو با تجارت درباره وضعیت فعلی بازار مسکن می گوید:« اگر خاطرتان باشد یک ماه پیش و قبل از جنگ 12 روزه در گفتگو با خود شما اعلام کردم بهترین زمان برای فروش خانه در تهران و کلانشهرها است. استدلالم این بود، بازاری که کاملا قفل شده و نه خریداری در آن وجود دارد و نه فروشنده ای و تمام ذینفعان آن در وضعیت معلق و ضرر قرار دارند، قطعا اصلاح می خورد و روند کاهشی به خود می گیرد. یعنی حتی قبل از جنگ 12 روزه هم مشخص بود که بازار مسکن با افت قیمت مواجه می شود. جنگ 12 روزه این اصلاح و افت قیمت را  بیشتر و عمیق تر کرد. معتقدم این کاهش قیمت بیشتر هم خواهد شد. تحولاتی که طی سالهای اخیر در بازار مسکن رخ داده، غیر قابل باور است. اتفاقات ناگواری در بازار مسکن ایران رخ داده و این روند باعث شده سرمایه های بسیاری در بازار مسکن ایران قفل شوند.این در حالی است که اقتصاد ایران به شدت به این سرمایه های راکد نیاز دارد. » او ادامه می دهد:« از سوی دیگر سازندگانی هم هستند که به خاطر بالا رفتن قیمت ها نمی توانند تعهدات خود را نهایی کنند، خریدارانی هم وجود داشتند که واحدی را پیش خرید کرده بودند اما به دلیل جهش های مسکن ، دستشان به واحد مسکونی نرسید و کارشان به محاکم قضایی رسید. امیدوارم این روند کاهش قیمت به اندازه ای ادامه دار باشد تا به یک سطح تعادل برسد تا هم خریداران، هم فروشندگان و هم سرمایه گذاران و سازندگان به سود برسند. معتقدم این تحول و کاهش قیمت باید بیشتر از اعداد فعلی باشد. »

کاهش قیمت ها در شمال شهر بیشتر است
گودرزی در پاسخ به پرسش تجارت در این خصوص که میزان متعادل افت قیمت مسکن در چه محدوده ای باید باشد؟ می گوید:«در همه جهان، حالت نرمال زمان انتظار برای خانه دار شدن باید 15 تا 20سال باشد اما این دوره انتظار برای خانه دار شدن در ایران به بالای یک قرن رسیده است. در بحث مسکن ایران یکی از پرچمداران فلاکت و بدبختی در بخش اقتصاد خانوارهای ایرانی شده است. این شرایط باید تغییر کند. بیشترین تاثیرات کاهشی را مناطق 1، 2 و 5تهران در بازار مسکن داشته اند. متاسفانه  سوداگران بازار مسکن، رسانه های فراگیری را در اختیار می گیرند تا با درج تیترهای ناصواب و نادرست، قیمت سازی کنند. این روند  باعث شد تا فعالان این بخش ورشکسته شوند و فشار اقتصادی  و اجتماعی به مردم بیشتر شود. »
این تحلیلگر یادآور می شود:«امیدواریم دولت بتواند این وضع را تا سطحی مدیریت کند که سطح انتظار مسکن از 100 سال به 15الی 20سال برسد. از طرف دیگر بخش مهمی از رفاه مردم باید در حوزه مسکن تامین شود. 
فعلا شرایط این بخش بسیار بغرنج است. بسیاری از بازنشستگان ناچارند 100درصد حقوق خود را صرف اجاره بها کنند. یک فرد 70 تا 75ساله که وقت استراحت و لذت بردن او از زندگی است، ناچار است در این سن در جایی کار کند تا بتواند خرج خورد و خوراک و درمان و...خود را تامین کند. چرا که کل حقوق بازنشستگی اش صرف اجاره بهای مسکن می شود.»
او در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص تاثیر خروج اتباع بر بازار اجاره مسکن  می گوید:«رفتن اتباع خارجی هم کمک شایسته ای به موضوع مهم تامین مسکن برای دهک های فقیر جامعه کرده است. چرا که رقابت سختی بین اتباع افغانستانی و دهک های محروم ایرانی برای اجاره بافت های فرسوده در مناطق حاشیه ای اطراف شهرهای بزرگ در جریان بود که اغلب اتباع برنده این مواجهه می شدند.  امروز شرایط بهتر شده و عرضه مسکن ، بیشتر از تقاضا شده است. حداقل حُسنی که دارد این است که مردم می توانند با موجران برای قیمت های کمتر چانه بزنند. »
گودرزی در پایان تاکید می کند:« بسیاری از موجران  به دلیل بدهی که به اتباع دارند، ناچار به اجاره واحدهای مسکونی خود هستند. این روند باعث می شود واحد خود را با قیمت کمتر اجاره دهند. در کل ما در بخش رهن و اجاره سیاست های غلطی داریم، امیدوارم روزی برسد که قیمت گذاری از دست موجر و مستاجر خارج شود و یک روش کارشناسی شده برای این روند در نظر گرفته شود.» 

گرما و خشکسالی ادامه دار خواهد بود

 کم آبی و کاهش بارش ها ریشه بسیاری از مشکلات بنیادین کشور است. از آلودگی شهرها بزرگ و کلانشهرها گرفته تا مشکلاتی که بخش های کشاورزی و صنعت با آن دست به گریبان هستند ؛ همگی ریشه در معضل کمبود آب دارد. در واقع تامین آب مورد نیاز کشور در یک سال، می تواند بخش قابل توجهی از نیازهای استراتژیک ایران را تامین کند. ایران اما 5سال است که با مشکل خشکسالی و کمبود آب روبه روست. و خبر بد اینکه تنها 57رصد منابع مورد نیاز کشور در بخش آب برای سال جاری تامین شده است. با استناد به داده‌های رسمی هواشناسی تا ۹ تیر ۱۴۰۴، تنها ۵۷.۳۲ درصد منابع آب کشور تامین شده و میزان بارش از ابتدای سال آبی با کاهش ۴۰.۲ درصدی نسبت به بلند مدت برآورد شده است. برای مقابله با این چالش چاره ای جز اصلاح الگوی مصرف آب و سایر گونه های انرژی در کشور وجود ندارد.
به گزارش گروه اقتصادی از مهر  تازه‌ترین نقشه‌های دمایی سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد که روز ۹ تیرماه ۱۴۰۴ بخش‌هایی از جنوب و جنوب‌غرب کشور با شدیدترین موج گرمای سال جاری مواجه شده‌اند. بر پایه این گزارش، ایستگاه بستان در استان خوزستان با ثبت دمای ۵۱ درجه سانتی‌گراد گرم‌ترین نقطه ایران در این روز بوده است. این دما در حالی ثبت شده که بخش عمده‌ای از نوار غربی، جنوب‌غرب، مرکز و جنوب کشور نیز دمای بالای ۴۵ درجه را تجربه کرده‌اند. در سوی دیگر، کمینه دمای کشور در همین روز مربوط به ایستگاه فرودگاه اردبیل در استان اردبیل است که دمای ۸.۴ درجه سانتی‌گراد را به ثبت رسانده است. اختلاف بیش از ۴۲ درجه‌ای بین سردترین و گرم‌ترین نقاط کشور در یک روز، نمایانگر شدت تنش حرارتی و ناهمگونی اقلیمی حاکم بر پهنه جغرافیایی ایران است.نقشه‌های دمای کمینه و بیشینه در ۹ تیرماه، از سلطه گسترده هوای بسیار گرم بر اکثر نقاط کشور خبر می‌دهند. دمای بیشتر مناطق جنوب و جنوب‌غربی در بازه ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد بوده است.مطابق داده‌های آماری منتشرشده، میانگین دمای روز ۹ تیرماه ۱۴۰۴ نسبت به بازه‌های مختلف زمانی به‌صورت معناداری افزایش یافته است. بر اساس این داده‌ها، میانگین دما نسبت به روز مشابه بلند مدت ۲.۳ درجه، نسبت به هفته گذشته ۱.۵ درجه، از ابتدای ماه ۱.۶ درجه، از ابتدای فصل ۱.۶ درجه و از ابتدای سال زراعی ۱.۲ درجه سانتی‌گراد افزایش نشان می‌دهد.افزایش قابل توجه دما در تیرماه که از ماه‌های آغازین فصل تابستان به‌شمار می‌رود، می‌تواند تأثیرات جدی بر مصرف آب و برق، وضعیت سلامت عمومی، راندمان فعالیت‌های کشاورزی، و پایداری محیط‌زیست داشته باشد. همچنین، مناطق گرم‌خیز کشور نظیر خوزستان، بوشهر، هرمزگان و کرمان، بیش از دیگر نقاط در معرض خطرات ناشی از تداوم گرمای شدید قرار دارند.

کاهش ۴۰.۲ درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری
براساس این گزارش، بررسی نقشه‌های بارشی کشور تا تاریخ ۹ تیرماه ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که مجموع بارش تجمعی در سال آبی جاری (از ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا ۹ تیر ۱۴۰۴) کاهش محسوسی نسبت به دوره‌های بلندمدت و میان‌مدت داشته است. بر اساس داده‌های منتشرشده از سوی سازمان هواشناسی، میانگین درصد تأمین آب جاری کشور در این بازه زمانی ۵۷.۲۲ درصد برآورد شده که بیانگر پایین‌بودن سطح بارش نسبت به نیاز واقعی منابع آب سطحی و زیرزمینی کشور است.مطابق نقشه توزیع بارش، بخش‌های گسترده‌ای از نیمه شرقی، جنوب‌شرق و نواحی مرکزی کشور همچنان در شرایط کم‌بارش یا بی بارش قرار دارند. در مقابل، نوار شمالی، شمال‌غرب و غرب کشور وضعیت بهتری داشته اما همچنان از نظر مقدار بارش با نرمال فاصله دارد. مناطقی نظیر سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان، بخش‌هایی از فارس، کرمان، یزد، اصفهان، سمنان و خوزستان در دسته کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور در سال آبی جاری قرار گرفته‌اند. بر اساس جدول منتشرشده از مقایسه مقادیر بارش با دوره‌های مختلف، از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میزان بارش کشور به‌طور میانگین ۱۳۴.۴ میلی‌متر بوده است که نسبت به نرمال بلندمدت با کاهش ۴۰.۲ درصدی همراه است. این در حالی است که در بازه هفت‌روزه منتهی به ۹ تیرماه، تنها ۰.۱ میلی‌متر بارش در کشور ثبت شده و نسبت به میانگین بلندمدت همین بازه، کاهش ۸۷.۶ درصدی دیده می‌شود.همچنین، در مقایسه با آغاز فصل جاری، میزان بارش‌ها با افت ۸۵ درصدی نسبت به میانگین فصلی روبه‌رو بوده است. این روند کاهش در کنار دمای بالاتر از نرمال، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای از تشدید بحران آب، کاهش سطح سفره‌های زیرزمینی، و چالش تأمین آب برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعتی ایجاد کرده است.کارشناسان هواشناسی تأکید دارند که با توجه به چشم‌انداز فصلی پیش‌بینی‌شده، امکان جبران کسری بارش در فصل تابستان بسیار محدود خواهد بود. در چنین شرایطی، مدیریت تقاضای آب، اصلاح الگوی مصرف، مهار برداشت‌های بی‌رویه، و آماده‌سازی برای سناریوهای خشکسالی از جمله اولویت‌های اصلی دستگاه‌های اجرایی و مدیریت منابع آب کشور به‌شمار می‌رود.

 قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار آسیا، پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که در مورد روسیه اعلامیه‌ای صادر خواهد کرد و احتمال تحریم‌های بیشتر علیه این تولیدکننده بزرگ نفت را افزایش داد، صعود کرد.قیمت نفت برنت با ۱۹ سنت معادل ۰.۲۸ درصد افزایش، به ۶۸ دلار و ۸۳ سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۴ سنت معادل ۰.۳۶ درصد افزایش، به ۶۶ دلار و ۸۱ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص، روز پنجشنبه که سرمایه‌گذاران نگران تاثیر سیاست تعرفه‌ای ترامپ بر رشد اقتصادی جهانی و تقاضا برای نفت بودند، بیش از ۲ درصد کاهش یافتند. از ابتدای هفته جاری تاکنون، برنت ۰.۸ درصد و وست تگزاس اینترمدیت ۰.۲ درصد کاهش داشته‌اند.تحلیلگران شرکت «آی ان جی»، روز جمعه، در یادداشتی برای مشتریان خود نوشتند: امروز صبح، پس از آنکه رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که قصد دارد روز دوشنبه بیانیه‌ای مهم در مورد روسیه صادر کند، قیمت‌ها بخشی از این کاهش را جبران کردند. این می‌تواند بازار را نسبت به احتمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه نگران کند.تحلیلگران شرکت «بی ام آی» در گزارش هفتگی خود اعلام کردند همزمان با حوادث امنیتی برای کشتی‌هایی که از دریای سرخ عبور می‌کنند، عوامل بنیادی محدودکننده بازار با بهبود تقاضای فصلی، از قیمت نفت نیز تا حدودی حمایت کرده‌اند.چشم‌انداز ارسال حدود ۵۱ میلیون بشکه نفت توسط عربستان سعودی در ماه اوت به چین که بزرگترین محموله از این نوع در بیش از دو سال گذشته است، نشانه‌ای از بهبود تقاضا است.توافق روز شنبه تولیدکنندگان اوپک پلاس، برای افزایش تولید به میزان ۵۴۸ هزار بشکه در روز در ماه اوت، قیمت‌ها را تحت فشار قرار داد. تحلیلگران شرکت «آی ان جی» گفتند که ممکن است یک افزایش دیگر برای سپتامبر وجود داشته باشد. این افزایش‌ها باید بازار جهانی را در سه ماهه چهارم به سمت مازاد عرضه زیادی سوق دهد و فشار نزولی بر قیمت‌ها را تشدید کند.اوپک در گزارش چشم‌انداز نفت جهان ۲۰۲۵ که روز پنجشنبه منتشر شد، اعلام کرد که به دلیل کاهش تقاضای چین، پیش‌بینی خود برای تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۶ را به ۲۰۲۹ کاهش داده است.بر اساس گزارش رویترز، اوپک پیش‌بینی کرد که تقاضای جهانی احتمالا در سال ۲۰۲۶، به طور متوسط ۱۰۶.۳ میلیون بشکه در روز خواهد بود، در حالی که در پیش‌بینی سال گذشته، ۱۰۸ میلیون بشکه در روز تخمین زده شده بود.