افزایش بلاوجه قیمت مایحتاج مردم به هیچ وجه قابل قبول نیست 
 حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه‌ای، دیروز دوشنبه (۲۳ تیر) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، با اشاره به اهمیت مقوله‌ کنترل بازار و مقابله با هرگونه گرانفروشی و احتکار، اظهار کرد: در همه احوالات و شرایط، بویژه شرایط فعلی، باید نسبت به مقوله‌ی کنترل بازار و مقابله با هرگونه گرانفروشی و احتکار، اهتمام و توجه داشت. افزایش بلاوجه قیمت ارزاق عمومی و مایحتاج مردم به هیچ وجه قابل قبول نیست؛ به طور مثال طی روزهای اخیر قیمت برنج با رشد غیر معمول مواجه بوده است؛ کاملاً واضح است که عایدی این افزایش قیمت به جیب کشاورزان زحمتکش نمی‌رود و در این میان، افراد دیگری در حال سوداگری هستند؛ فلذا مسئولان ذیربط قضایی مکلفند در این خصوص بررسی‌های لازم را به عمل آورند و گزارشات مربوطه را برای اتخاذ ترتیبات مقتضی ارائه دهند. رئیس قوه قضاییه در ادامه، مجدداً بر ضرورت تسریع در پیشبرد و تعیین‌تکلیف پرونده‌های عناصر مرتبط با رژیم صهیونی تاکید کرد و گفت: پرونده‌های عناصر مرتبط با رژیم متجاوز صهیونیستی باید در نهایت سرعت، دقت و جامعیت، وفق موازین قانونی تعیین تکلیف شوند؛ بخشی از بازدارندگی در این مقوله، در گروی سرعت عمل است؛ در این رابطه، دادستان کل، ترتیبات مقتضی را با قوت بیشتری پی گیرد.

 

محکم‌تر از قبل به دشمنان پاسخ خواهیم داد

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: دشمنان اگر دوباره مرتکب خطایی شوند، رزمندگان ما کاملاً آماده‌اند تا پاسخی پشیمان کننده و محکم‌تر از قبل به او بدهند. به گزارش روابط عمومی حوزه ریاست ستاد کل نیروهای مسلح؛ امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، در بازدید از نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با جمعی از رزمندگان و فرمانده این نیرو دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار که در نیروی هوافضای سپاه صورت پذیرفت، امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اقتدار ایران اسلامی، به‌ویژه شهید والامقام سرلشکر پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده، از نقش‌آفرینی‌های برجسته آن شهید در پیشبرد برنامه‌های راهبردی نیروی هوافضای سپاه و ارتقاء توان موشکی و پهپادی کشور تجلیل کرد و نقش وی در عرصه تحکیم اقتدار دفاعی و قدرت بازدارندگی ایران برابر دشمنان را ماندگار و الهام بخش نسل‌های آینده مدافع میهن اسلامی دانست. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، نیروی هوافضا سپاه پاسداران را نیروی عزت آفرین عنوان کرد و افزود: نمایش قدرت توسط نیروی هوافضا در طول این جنگ 12 روزه تحمیلی بسیار بزرگتر از کارهایی که تاکنون انجام داده، حتی مهم‌تر از عملیات‌های بزرگ دوران دفاع مقدس بوده است. 

 

 عراقچی عازم چین شد
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح امروز دوشنبه در راس هیاتی تهران را به مقصد چین ترک کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در این سفر ضمن شرکت و سخنرانی در اجلاس وزرای سازمان همکاری شانگهای، با وزیر امور خارجه چین و تعداد دیگری از وزرای امور خارجه شرکت‌کننده در این اجلاس گفتگو و تبادل نظر خواهد کرد. «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه از سفر «سید عباس عراقچی» به چین خبر داد. به گفته بقائی، وزیر امور خارجه ایران به دعوت «وانگ‌یی» وزیر امور خارجه چین، در اجلاس وزرای سازمان همکاری شانگهای در چین حضور می‌یابد.

دیدار پزشکیان با برخی از خانواده‌های آسیب‌دیده از جنگ
رئیس‌جمهور با برخی از خانواده‌های آسیب‌دیده از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی در یکی از مراکز اسکان استان تهران، دیدار و در جریان آخرین وضعیت آنان قرار گرفت. مسعود پزشکیان ظهر دیروز دوشنبه با حضور در یکی از مراکز اسکان استان تهران، با برخی از خانواده‌هایی که منازل مسکونی آنان در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان آسیب دیده بود، دیدار و گفت‌وگو کرد. در جریان این دیدار که رئیس دفتر رئیس جمهور، استاندار و شهردار تهران و معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی نیز حضور داشتند، رئیس جمهور از این خانواده‌ها سوالاتی درباره وضعیت رسیدگی‌های صورت گرفته به آنان پرسید و به آنها اطمینان داد که دولت و همه دستگاه‌های مرتبط، حمایت‌های لازم را در راستای جبران خسارات وارده شده،‌ از آنها به عمل خواهند آورد.

تاکید عارف بر ممنوعیت افزایش قیمت‌ها بدون مصوبه ستاد تنظیم بازار
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد که افزایش قیمت مایحتاج روزانه مردم از جمله اقلام خوراکی، بدون مصوبه ستاد تنظیم بازار برخورد نهادهای نظارتی را در پی خواهد داشت. محمدرضا عارف در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه با انسجام اجتماعی خوش درخشید. بر ما مسئولان است که نگذاریم این انسجام لطمه ببیند. در موضوع مایحتاج روزانه مردم از جمله اقلام خوراکی به هیچ وجه بدون مصوبه ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت پذیرفتی نیست و در صورت تخطی، نهادهای نظارتی موظف به برخورد هستند.

لاف جدید ترامپ درباره حمله متجاوزانه به تاسیسات اتمی ایران
رئیس‌جمهور آمریکا در ادعایی تازه تلاش کرد اقدام غیرقانونی و متجاوزانه‌اش در صدور فرمان حمله به تاسیسات اتمی ایران را «شجاعتی بی‌سابقه» در میان روسای جمهور آمریکا جلوه دهد. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه در اولین سالروز سوء قصد به جانش در ایالت پنسیلوانیا، مدعی شد که خلبان‌های جنگنده‌های بی-۲ که در عملیات «چکش نیمه‌شب» اقدام به حمله متجاوزانه علیه تاسیسات اتمی ایران کرده بودند، به او گفته‌اند هیچ یک از دیگر روسای جمهور آمریکا «شجاعت» او را برای صدور فرمان چنین عملیاتی نداشته است. ترامپ در میانه تجاوزگری رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران با ورود مستقیم به این درگیری، دستور داد که جنگنده‌ای بی‌-۲ آمریکایی با بمب‌های سنگین تاسیسات هسته‌ای اصفهان،‌ نطنز و فردو را بمباران کنند. طبق اعلام مقامات ایران، این تاسیسات آسیب جدی دیده‌اند، اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آن‌ها گزارش نشده است. با وجود این که ایران هنوز ارزیابی رسمی از میزان خسارات وارده به این تاسیسات را ارائه نکرده، ترامپ ادعا کرده است تاسیسات هسته‌ای ایران «به طور کامل» از بین رفته است. اگرچه حتی پنتاگون نیز در ارزیابی اولیه خود از خسارات این حمله، تنها با گفتن این که این عملیات به اهداف خود دست یافته، دقیقا ادعای ترامپ را تایید نکرده است.

مانور نظامی آمریکا در کانال پاناما
ارتش ایالات متحده با پلیس پاناما همکاری کرده تا مجموعه‌ای از مانورهای جدید را با هدف محافظت از کانال پاناما برگزار کند، در حالی که تنش‌هایی بر سر نفوذ احتمالی چین در این مسیر تجاری ارزشمند وجود دارد. برای آغاز این تمرین‌ها، سه بالگرد ارتش آمریکا روز یکشنبه وارد پاناما شدند که شامل دو بالگرد بلک هاوک UH-۶۰ و یک بالگرد شینوک CH-۴۷ بود که در فرودگاه پاناما-پسیفیک فرود آمدند. مایکل پالاسیوس، معاون سرویس هوایی-دریایی ملی پاناما (که با نام سینان شناخته می‌شود) گفت این تمرین‌ها نیروهای پاناما و همچنین کشورهای منطقه را «برای مقابله با هرگونه تهدید علیه امنیت و دفاع از کانال آماده می‌کند.» سربازان آمریکایی یک ماه پیش نیز تمرین‌های مشابهی در پاناما انجام دادند، آن هم بر اساس توافق دوجانبه‌ای که به واشنگتن اجازه می‌دهد از پایگاه‌های هوایی و دریایی پاناما برای آموزش استفاده کند، بدون اینکه پایگاه‌های خود را در آنجا داشته باشد. 

احتمال حصول توافق قریب‌الوقوع در غزه
رسانه‌های عبری دیروز دوشنبه به نقل از رئیس تیم مذاکره‌کننده اسرائیلی گزارش دادند که ظرف ۲۴ ساعت گذشته دو گفت‌وگو با هیئت مذاکره‌کننده در دوحه انجام شده است. رئیس هیئت مذاکره‌کننده رژیم صهیونیستی به رسانه‌های عبری گفت: «من ظرف ۲۴ ساعت دو گفت‌وگو با هیئت مذاکره‌کننده در دوحه داشتم و امروز نیز تماس تلفنی دیگری خواهم داشت.» وی افزود: «امیدوارم دستیابی به آتش‌بس موقت که منجر به آتش‌بس دائمی شود، امکان‌پذیر باشد.» 

واشنگتن به‌دنبال ارسال سلاح‌های تهاجمی به کی‌یف است

 گروه سیاسی: دونالد ترامپ که روزگاری قبل از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، وعده پایان جنگ اوکراین در 24 ساعت را داده بود، حالا با گذشت قریب 8 ماه، پس از مواجه شدن با واقعیات پیچیده جنگ و سازش‌ناپذیری خاص ولادیمیر پوتین، قصد دارد شمشیر را از رو علیه مسکو بکشد. به نظر می‌رسد ترامپ بیش از اندازه بر روی دوستی خود با پوتین حساب باز کرده بود و آن‌چنان که تلگراف می‌نویسد، او حالا به طور فزاینده‌ای از پوتین ناامید شده زیرا رئیس جمهور روسیه مقابل تلاش ادعای ترامپ برای برقراری صلح بین روسیه و اوکراین مقاومت کرده است. به گزارش «تجارت»،  دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در تازه‌ترین اظهارنظر درباره ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در پایگاه مشترک اندروز در بیرون از واشنگتن گفت: برای آنها پاتریوت خواهیم فرستاد که به شدت به آن احتیاج دارند چون پوتین خیلی‌ها را غافلگیر کرد. او خوب حرف می‌زند و عصر همان روز همه را بمباران می‌کند. اما این وسط مشکل کوچکی وجود دارد و من آن را دوست ندارم! ترامپ بدون اشاره به جزئیات، گفت که آمریکا برای اوکراین سامانه پدافند هوایی پاتریوت ارسال خواهد کرد. وی افزود: اساساً قصد داریم برای آنها (اوکراین) تجهیزات متنوع و بسیار پیشرفته نظامی ارسال کنیم. آنها ۱۰۰ هزینه آنها را پرداخت خواهند کرد و این همان روشی است که ما به آن علاقه‌مند هستیم. این اظهارات ترامپ در شرایطی مطرح می‌شود که تارنمای خبری آکسیوس در گزارشی نوشت که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در تماس تلفنی سوم جولای (۱۲ تیر) با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، وی را از تصمیم مسکو برای پیشروی در مناطق کلیدی اوکراین مطلع کرده است. به نوشته آکسیوس، پوتین در آن مکالمه تاکید کرد که مسکو ظرف ۶۰ روز آینده با تشدید فشارها نسبت به تصرف قلمروی اوکراین تا مرزهای حاکمیتی مناطقی که روسیه در آنها جای پای خود را مستحکم کرده است، اقدام خواهد کرد.

ترامپ در آستانه تصمیم‌گیری مهم پیرامون آینده جنگ اوکراین
همزمان با اظهارات اخیر ترامپ، گمانه‌زنی شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌ها درباره تصمیم مهم و کلید رئیس کاخ سفید برای آینده جنگ اوکراین به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.  «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه از ایالت کارولینای جنوبی شامگاه یکشنبه تاکید کرد: «منتظر اخبار مربوط به دارایی‌های توقیف شده روسیه باشید.» سناتور گراهام همچنین ضمن اشاره به طرحی که در آن ایالات متحده فروش حجم زیادی سلاح به متحدان اروپایی جهت کمک به اوکراین را آغاز خواهد کرد، گفت: «من انتظار دارم در روزهای آینده جریان بی‌سابقه‌ای از سلاح برای کمک به اوکراین در دفاع از خود وجود داشته باشد.» او همچنین تایید کرد که کنگره به تصویب بسته تحریمی برخی کشورها نزدیک است؛ از جمله کشورهایی که نفت و کالاهای روسیه را خریداری می‌کنند. این سناتور جمهوری‌خواه که طی هفته‌های اخیر هم لایحه‌های جنجال‌برانگیزی را ارائه داده بود، ادعا کرد: «ترامپ می‌خواهد کسانی را که از پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) حمایت می‌کنند، مجبور سازد تا بین اقتصاد ایالات متحده و حمایت از روسیه یکی را انتخاب کنند. اگر چین، هند، برزیل کمک به پوتین را ادامه دهند، رنج خواهند برد.» گراهام همچنین مدعی شد که ترامپ در را برای مذاکره با روسیه «باز» نگه داشته اما این در «در در حال بسته شدن است».

امکان ارسال تسلیحات دوربرد و تهدید زلنسکی به استفاده از آن‌ها
در سطحی دیگر، تارنمای خبری آکسیوس به نقل از دو منبع نوشت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا طرح جدید خود برای تسلیح مجدد اوکراین را رونمایی خواهد کرد و در این طرح، علاوه بر تسلیحات تدافعی، تسلیحات تهاجمی نیز گنجانده شده است. آکسیوس به نقل از این دو منبع اضافه کرد که این تسلیحات تهاجمی، موشک‌های دوربرد را نیز شامل می‌شود. این موشک‌ها قادرند تا عمق خاک مسکو را هدف بگیرند. پیش‌تر ترامپ گفته بود که امروز درباره روسیه بیانیه‌ای بزرگ منتشر خواهد کرد.
این در حالیست که ولودیمیر زلنسکی، چند روز پس از آنکه ایالات متحده متعهد به از سرگیری کمک‌های نظامی به کی‌یف شد، تهدید به حملات جدید در اعماق خاک روسیه کرد. زلنسکی این اظهارات را پس از دیدار با وزیر دفاع، فرمانده کل نیروهای مسلح و رئیس ستاد کل ارتش اوکراین در روز یکشنبه بیان کرد. زلنسکی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یگان‌های ما به نابودی اشغالگران ادامه خواهند داد و تمام تلاش خود را برای کشاندن جنگ به خاک روسیه انجام خواهند داد. 

آماده شدن اوکراین برای آینده‌ بدون آتش‌بس
در سطحی دیگر، روزنامه انگلیسی گاردین گزارش داد، با تشدید حملات روسیه از جمله بمباران‌های شبانه گسترده و پیشروی‌های زمینی، امید به تحقق آتش‌بس برای اوکراین رنگ باخته و این کشور باید راهبردی جدید برای مقابله طولانی‌مدت با جنگ تدوین کند. این رسانه انگلیسی در مقاله‌ای هشدار داد اوکراین باید خود را برای آینده‌ای آماده کند که در آن هیچ آتش‌بسی با روسیه در کار نخواهد بود، زیرا کرملین هیچ نشانه‌ای از تمایل برای توقف جنگ نشان نداده و تصورات برخی رهبران غربی، به‌ویژه «دونالد ترامپ»، در مورد امکان مذاکره بر سر آتش‌بس یک تصور خیال‌پردازانه است. بر اساس این تحلیل، روسیه در حال افزایش توان حملات شبانه با پهپادهای انتحاری است؛ به‌طوری‌که در شب هشتم ژوئیه ۷۲۸ پهپاد و ۱۳ موشک به سمت اوکراین شلیک شد. کارشناسان اوکراینی باور دارند روسیه به‌زودی قادر خواهد بود در یک شب تا هزار پهپاد شلیک کند. در این شرایط، این گزارش تأکید دارد که کی‌یف باید از امید به صلح فاصله بگیرد و راهبردی نظامی و دیپلماتیک مبتنی بر تداوم درگیری طراحی کند. این مقاله نتیجه می‌گیرد که هرگونه اقدام آتی باید بر مبنای واقعیت انکارناپذیر تداوم جنگ و بی‌علاقگی روسیه به صلح باشد و اوکراین نیز باید برای مهار حملات، ابزارهای لازم را در اختیار داشته باشد. 

بقائی در واکنش به احتمال فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی اروپا تاکید کرد

 گروه سیاسی: سخنگوی وزارت خارجه با بیان این که «هیچ تاریخ، مکان و زمانی برای دیدار ویتکاف و عراقچی تعیین نشده است»، گمانه‌زنی‌ها درباره تغییر واسطه در دور جدید مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا را قابل تایید ندانست. به گزارش «تجارت»، نشست خبری « اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه دیروز دوشنبه با حضور رئیس و تعدادی از اعضای جمعیت هلال احمر برگزار شد. «پیرحسین کولیوند» رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و تعدادی از اعضای این جمعیت، مهمان نشست دیروز سخنگوی وزارت امور خارجه هستند.

استفاده از مکانیزم ماشه، هیچ مبنای حقوقی و بین‌المللی ندارد
بقائی در ادامه در این نشست در پاسخ به سوالی در مورد تهدید اروپایی‌ها به استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران تاکید کرد: این موضوع هیچ مبنای حقوقی و بین‌المللی ندارد. وی ادامه داد: تهدید به استفاده از این ساز و کار، یک  کار سیاسی و اقدامی در راستای تقابل با ایران است که در صورت وقوع چنین اتفاقی با واکنش مقتضی از سوی ایران روبه‌رو می‌شود.
 هیچ تاریخ، مکان و زمانی برای دیدار ویتکاف و عراقچی تعیین نشده است
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده در ارتباط با دیدار  «استیو ویتکاف»، مذاکره کننده آمریکایی و «سید عباس عراقچی» در آینده نزدیک گفت: در این خصوص هیچ تاریخ، مکان و زمانی تعیین نشده است.

پیشنهاد مشخصی از سوی روسیه در موضوع هسته‌ای نداشته‌ایم
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با مطالب منتشر شده مبنی بر اینکه  برخی از مقامات روسیه اعلام تمایل کرده‌اند که این کشور  نقش بیشتری در پرونده هسته‌ای ایران داشته باشد و آیا در این خصوص طرح و پیشنهاد مشخصی از سوی روسیه به ایران ارائه شده است؟ گفت: ما با روسیه و چین به عنوان دو کشوری که دارای شراکت راهبردی هستیم، رابطه دوستانه‌ای داریم؛ دو کشوری که عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند و همچنان بخشی از برجام، در تماس نزدیک هستیم و مشورت می‌کنیم. سخنگوی وزارت خارجه افزود: هر دو کشور همیشه اعلام آمادگی کرده‌اند برای ایفای نقش سازنده و کمک‌کننده در روند مرتبط با موضوع هسته‌ای ایران. بنابراین این روند کماکان ادامه دارد. وی افزود: اینکه بگوییم پیشنهاد مشخصی و بسته مشخصی وجود داشته، نه چنین چیزی نیست، اما اینکه روسیه و چین همواره آماده بودند برای کمک به حل موضوع، بله حتما این به همین شکل بوده و همچنان هم ما در تماس با دو کشور هستیم.

گمانه‌زنی‌ها درباره تغییر واسطه در دور جدید مذاکرات احتمالی قابل تایید نیست
بقائی در پاسخ به سوالی درباره احتمال تغییر واسطه در دور جدید مذاکرات احتمالی گفت: در این مدت خبرهای  زیادی شنیدید و باز هم خواهید شنید. تمام این‌ها گمانه‌زنی و حدس است که رسانه‌های مختلف مطرح می‌کنند ولی هیچ کدام قابل تایید نیست.
 با سه کشور اروپایی در ارتباط مستمر هستیم
بقائی در پاسخ به سؤال دیگری درباره مذاکرات با سه کشور اروپایی و اینکه آیا با توجه به اعلام آمادگی آنها برای گفت‌وگو، تاریخی برای آن تعیین شده باشد؟ گفت: این موضوع در حال بررسی است، فعلا تاریخ دقیق را نمی‌توانم عرض کنم، ولی با این سه کشور در ارتباط مستمر هستیم.

ادعاهای دلسوزانه اروپایی‌ها نسبت به امنیت منطقه را به‌هیچ‌وجه صادقانه نمی‌دانیم
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه این نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره واکنش کشورهای اروپایی به حمله ایران به پایگاه آمریکایی العدید در قطر گفت: اوج ریاکاری است که سه کشور اروپایی حملات نظامی رژیم صهیونیستی را به‌نوعی تأیید کنند و از سوی دیگر، اقدامات دفاعی ایران را که مبتنی بر ماده منشور سازمان ملل متحد و حق ذاتی ایران برای دفاع از خود است، زیر سؤال ببرند. ما بیانیه‌ها و ادعاهای دلسوزانه آن‌ها نسبت به امنیت منطقه و کشورهای آن را به‌هیچ‌وجه صادقانه نمی‌دانیم.

پزشکیان در چهلمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور تاکید کرد

 گروه سیاسی: «مسعود پزشکیان» صبح دیروز دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴ در چهلمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، که به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد، بر ضرورت تحول در نقش دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: تغییر رویکرد دانشگاه به نهادی مسئله‌محور و توانمند در حل مسائل کشور، از مهم‌ترین مأموریت‌هایی است که امروز بر عهده رؤسای دانشگاه‌ها قرار دارد.
به گزارش «تجارت»، وی با اشاره به تجارب موفق دانشگاه‌های نسل چهارم و پنجم در جهان در این زمینه، افزود: تجربه نشان داده که حل مسائل پیچیده و بین‌رشته‌ای، نیازمند نهادهایی است که از دل خود جامعه و با تکیه بر نخبگان آن، به ارائه راهکارهای قابل اجرا بپردازند. دانشگاه‌های دنیا امروز به صورت مستقیم در اداره امور کشورها مشارکت دارند و مسیر توسعه را هموار می‌کنند. رئیس‌جمهور با تأکید بر درهم‌تنیدگی چالش‌های کشور تصریح کرد: مسائل و بحران‌های کشور تک‌بعدی نیستند به همین دلیل، برای حل آن‌ها نیازمند اجماع نظر و هم‌اندیشی میان اساتید و نخبگان از تمام رشته‌ها هستیم تا به راه‌حل‌هایی جامع، واقع‌گرا و قابل اجرا برسیم. پزشکیان خاطرنشان کرد: از آنجا که چالش‌های کشور بر یکدیگر تأثیرگذارند، یک راه‌حل واحد نمی‌تواند پاسخگوی آن‌ها باشد. این مجموعه پاسخ‌ها و تحلیل‌های نخبگان است که می‌تواند سیاستمداران را نسبت به اقدام و اجرای صحیح مسائل توجیه کند.  وی با اشاره به اهمیت گزینش درست در نظام اداری کشور، تصریح کرد: در انتخاب و گزینش‌ها باید نهایت دقت را به‌کار بست. نباید جاهل را بر عالم و ناتوان را بر توانمند حاکم کنیم. هر فرد باید بر اساس شایستگی و توانمندی در جایگاه مناسب خود قرار گیرد. رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش راهبردی دانشگاه در حل مسائل کشور، گفت: دولت برای عبور از مشکلات، نیازمند دانشگاه است. دانشگاه‌ها باید مسئولیت‌پذیر باشند و دانشجویان را با رویکرد حل مسائل واقعی جامعه آموزش دهند. اگر اساتید از کلاس‌های درس خارج شده و وارد میدان عمل شوند، دانشگاه می‌تواند گره‌گشای بسیاری از چالش‌های کشور باشد.
پزشکیان اضافه کرد: وقتی علم و دانش پشتوانه تولید و صنعت کشور قرار گیرد، پیشرفت واقعی محقق خواهد شد. وی با اشاره به برنامه‌های دولت برای تعامل با دانشگاه‌ها، گفت: در نظر داریم تا در ساختار استانداری‌ها، از حضور نخبگان و اساتید دانشگاه به‌عنوان مشاوران تخصصی بهره‌مند شویم و با هماهنگی با دانشگاه‌ها، حل مسائل هر شهر و بخش را به دانشگاه‌های همان منطقه واگذار کنیم. رئیس‌جمهور تأکید کرد: هر یک از شما رؤسای دانشگاه‌ها و اساتید و نخبگان کشور، ظرفیت آن را دارید که در امور مدیریتی کشور سهیم شده و نقش‌آفرین باشید. وی همچنین با تاکید بر لزوم پرهیز از برخی رفتارهای سلیقه‌ای در دانشگاه‌ها، گفت: باید نگاه‌های تنگ‌نظرانه را کنار گذاشت و حتی اگر نخبگان ما را قبول ندارند، از ظرفیت آن‌ها استفاده کرد. اگر رفتار ما به‌گونه‌ای باشد که نخبه را بپذیریم و به او احترام بگذاریم، کشور درست خواهد شد.
 رئیس جمهور خاطرنشان کرد: متأسفانه اطلاع دارم که در برخی دانشگاه‌ها، اساتید و نخبگان را به بهانه‌های مختلف تحت فشار قرار می‌دهند؛ این رویه باید اصلاح شود.