کد خبر: ۱۳۳۹۵
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۱
"تجارت" گزارش مي دهد
تهران،خيابان الهيه، رستوران فرانسوي و يك هيئت تجاري اقتصادي 24 نفره از تجار و بازرگانان آمريكايي.اين تصوير بعد از 36 سال دوباره در ايران شكل گرفت.
روزنامه تجارت- بسيم لاله؛ درحاليكه هفته آينده  ديگر دور جديد مذاكرات هسته اي آغاز مي شود و نهايتا تكليف اين مذاكرات تا 8 تير ماه مشخص خواهد شد بازرگانان و مردان اقتصادي از سراسر جهان به سمت ايران سرازير شده اند تا با نيم نگاهي به مذاكرات بسترهاي سرمايه گذاري كمپاني هاي مطبوع خوش را ارزيابي كنند تا در رقابت و حضور در ايران از ديگر رقباي خود عقب نمانند.درحاليكه هفته گذشته خبر از تمايل يك شركت آمريكايي-انگليسي براي سرمايه گذاري 200 ميليون دلاري در بورس ايران بر روي تلكس خبرگزاري ها بود، اينبار روزنامه فاينانشيال تايمز گزارشي در خصوص حضور هيئت تجاري – اقتصادي آمريكا در ايران منتشر كرده است امري كه بعد از انقلاب سال 57 براي اولين بار است كه اتفاق مي افتد.
شايد بتوان گفت  بعد از توافق ژنو ماهي يك بار شاهد حضور هيئت هاي تجاري كشورهاي مختلف در ايران بوده ايم كه بعضي از اين سفرها در سكوت كامل خبري انجام مي گرفت و حتي اگر روزنامه فاينانشيال تايمز در خصوص اين سفر، خبري مخابره نمي كرد اين حضور نيز بدون هيچ سر و صدايي پايان مي گرفت.
به گزارش فاينانشيال تايمز اين هيئت متشكل از مديران ارشد صنايع مختلف بوده؛ از صنايع هوايي و نفتي گرفته تا صنايع غذايي و همه اين افراد پس از ارزيابي بازار روز پنجشنبه در  رستوران فرانسوي الهيه در تهران جمع شدند و با كارشناسان سرمايه گذاري ايران به بحث و تبادل نظر پرداختند.
حضور علني اين هيئت اقتصادي از آمريكا نشان مي دهد كه شركتهاي آمريكايي نيز به بكر بودن بازار ايران رسيده اند و در صورت توافق آماده ورود به ايران هستند و بر همين اساس به تهران آمده اند تا از رقباي اروپايي خود عقب نمانند، به هر حال اين بازار 34 سال در انحصار اروپايي ها بوده است و اكنون يك رقيب جديد دارد وارد بازار مي شود و اين وسط طرف منتفع از اين رقابت ايران است كه مي تواند با ورود دلارهاي آمريكايي و يورو هاي اروپايي بسياري از مشكلات اقتصادي خود را حل كند.
اين روزنامه در خصوص رفتار مردم ايران با اين افراد مي نويسد كه ا يرانيان بسيار با آنهارفتار دوستانه اي داشته اند و به خوبي از آنها استقبال مي كردند و حتي به آنها هديه و عكس يادگاري مي گرفتند كه همين امر باعث تعجب تجار آمريكايي شده بود وبه باورهاي غلطي كه در مورد ايران به آنها گفته شده بود پايان داد.
حضور اين گروه تجاري همراه با اظهارات علني تجار اروپايي براي حضور در ايران سبب شده است كه ائتلاف عربي و عبري بيشترين فعاليت را در خصوص سنگ اندازي بر سر مذاكرات هسته اي داشته باشد به طوريكه شبكه عربي A.A.N در گزارشي از اشتياق سرمايه گذاران خارجي براي حضور در ايران در صورت به سرانجام رسيدن توافقات هسته اي گفت و به اين امر اشاره كرد كه اين امر تا بدان جا پيش رفته است كه شايد  كمپاني هاي بزرگ خارجي دفتر سرپرستي خاورميانه خود را از دبي به تهران منتقل كنند.
در صورت توافق هسته اي علاوه بر ورود شركت هاي خارجي ميزان قابل توجه اي از دارائي هاي ايران نيز در بانك هاي خارجي آزاد خواهند شد. به گزارش وال استريت ژورنال ميزان اموال بلوكه شده ايران در اروپا و آسيا كه به خاطر تحريم هاي هسته اي اعمال شده بر عليه ايران بلوكه شده اند رقمي در حدود 140 تا 150 ميليارد دلار است كه به محض لغو تحريم ها مبلغ 30 تا 40 ميليارد آن به صورت آني در دسترس دولت قرار خواهد گرفت كه  اين رقم برابر با بيش از نيمي از بودجه كشور است. اين درحاليست كه با رفع موانع ميزان صادرات نفت و مشتقات آنها و دسترسي تجار ايراني به سيستم بانكي سويفت و توانايي گشايش اعتبار ميزان در آمد ناخالص كشور سير صعودي خواهد گرفت
در حاليكه مردان سياسي دو طرف مذاكرات هسته اي قبل از دور جديد مذاكرات در حال رجز خواني رسانه اي و ارزيابي يكديگر هستند اما مردان اقتصادي دو طرف تمايل خود را براي داد وستد با يكديگر نشان داده اند و با حضور اين هيئت آمريكايي اين امر ثابت شد كه مردم كشورهاي مذاكره كننده هسته اي به دنبال تعامل با يكديگر هستند تا تقابل.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار