کد خبر: ۳۶۴۵۳
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۷
به بهانه سالگرد راه اندازی بازار فرابورس بررسی شد:
از آغاز راه اندازی فرابورس تا کنون بیش از 80 شرکت پذیرش و برخی از این بازار به بورس منتقل شده اند. در بازار بدهی نیز اسناد خزانه دولتی و اوراق مشارکت دولتی با حجم بالا پذیرش و عرضه شدند که از دستاوردهای مهم فرابورس بوده است.
مهرداد نعمتی، معاون سرمایه گذاری و امور شرکت های گروه مدیریت سرمایه گذاری امید با اشاره به هشتمین سالگرد آغاز به کار فرابورس گفت: آغاز کار بازار فرابورس از سال 1388 با برنامه ریزی سازمان بورس و حمایت سرمایه گذاری بانک سپه بود. به این ترتیب که دو شرکت زیرمجموعه این بانک اولین شرکت هایی بودند که وارد بازار فرابورس شدند. البته شرکت یک سال پیش از آن راه اندازی شده بود.
وی با اشاره به عملکرد قابل قبول فرابورس در این هشت سال گفت: فرابورس تنوع بسیار خوبی در بازارها و تابلوهای مختلف دارد. بازار اول و دوم ، بازار ابزارهالی نوین مالی ،بازار پایه ،بازار معاملات توافقی و تابلوهای مختلفی که هرکدام از این بازارها دارند باعث چابکی فرابورس شده است.
نعمتی با بیان اینکه در این مدت بیش از 80 شرکت در فرابورس پذیرش و برخی از این بازار به بورس منتقل شده اند، اظهار داشت:در بازار بدهی نیز اسناد خزانه دولتی و اوراق مشارکت دولتی با حجم بالا پذیرش و عرضه شدند که از دستاوردهای مهم فرابورس است.
معاون سرمایه گذاری و امور شرکت های گروه مدیریت سرمایه گذاری امید ادامه داد: در بازار فرابورس به دلیل چابکی و تخصص نیروهای انسانی ،تسریع در انجام وپیشبرد امور کاملا جا افتاده است.
نعمتی به شعار معروف این بازار "فرابورس کلید ورود به بازار سرمایه " اشاره کرد و گفت: فرابورس واقعا به این شعار عمل کرد.
معاون سرمایه گذاری و امور شرکت های گروه مدیریت سرمایه گذاری امید همچنین به راه اندازی و پذیرش صندوق های جسورانه اشاره کرد و افزود: فرابورس در توسعه ابزارهای نوین مالی پیشرو است.
نعمتی تابلوی صنایع کوچک را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: این بازار امسال موافقت اصولی خود را از سازمان بورس دریافت کرده و بحث اجرایی آن از نیمه دوم سال جاری با راه اندازی تابلویی با نامه صنایع کوچک کلید می خورد . به این ترتیب شرکت های کوچکی که شرایط ورود به بازار اول و دوم فرابورس را ندارند با ورود به بازار صنایع کوچک، وارد بازار سرمایه شوند.
وی درباره بورس ایده نیز گفت: این بازار با وجود شکل گرفتن تابلو ،هنوز عمق لازم را ندارد که البته ضعف این بازار در بخش تقاضا است که باید با تبلیغات و فرهنگ سازی این بخش تقویت شود.
مدیر عامل سابق کارگزاری بانک سپه با اشاره به اینکه تا الان بیش از 50 ایده در این بازار پذیرش و شرایط عرضه را احراز کرده اند، گفت:در سمت تقاضا هنوز در این بازار مشکلاتی وجود دارد و باید بسترهای لازم را برای سرمایه گذاران در این بخش فراهم کرد.
معاون سرمایه گذاری و امور شرکت های گروه مدیریت سرمایه گذاری امید در پاسخ به سوال خبرنگار "سنا" درباره نقاط ضعف این بازار گفت: یکی از مباحثی که برای فرابورس و سه بازار دیگر نیز مطرح است ، متمرکز بودن نرم افزار معاملاتی در یک شرکت است و بهتر است در بخش هایی بورس ها به طور مستقل خدمات نرم افزاری ارائه کنند؛ به خصوص با وجود معاملات آن لاین ضرورت مستقل شدن نرم افزار برای بورس ها بیشتر شده است.
وی همچنین به موضوع 30 شرکت سرمایه گذاری استانی سهام عدالت اشاره کرد و افزود: در ابتدا قرار بود این شرکت ها به طور جداگانه وارد بازار فرابورس شوند اما در تصمیم بعدی مقرر شد این 30 شرکت در قالب یک ETF وارد بازار سرمایه شوند .
نعمتی با اشاره به پرتفوی 3هزار میلیارد تومانی این 30 شرکت گفت: در صورتی که این مجموعه وارد بازار سرمایه شود به بزرگ شدن این بازار کمک می کند.
این کارشناس بازار سرمایه، پذیرش تعاونی ها در فرابورس را از دیگر مسایلی دانست که می تواند به افزایش عمق این بازار کمک کند.
وی تصریح کرد: موافقت اصولی ورود تعاونی ها به بازار سرمایه از وزیر کار و رفاه اجتماعی گرفته شده است و ورود تعاونی ها به بازار سرمایه می تواند مورد استقبال عموم مردم نیز قرار بگیرد.
منبع: سنا
نام:
ایمیل:
* نظر: