به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، سازمان ملل روز دوشنبه هشدار داد که سازمان جهانی بهداشت این هفته، احتمالاً اکثر کمکهای بشردوستانه خود به یمن را قطع خواهد کرد. این تصمیم بعد از اینکه دولت ترامپ تصمیم به قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت گرفت، اتخاذ شده است.
به نوشته پایگاه خبری «Salon»، «لیز گراند» هماهنگ کننده امور یمن در سازمان ملل، گفت انتظار میرود سازمان جهانی بهداشت حدود 80 درصد از بودجه خود برای بیمارستانهای یمن، برنامه مراقبتهای بهداشتی اولیه و دیگر ملزمات بهداشتی برای این کشور را قطع کند.
این بیانیه در میزگردی در اندیشکده «مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی»، دو هفته بعد از اینکه یمن اولین مورد مبتلا به ویروس کرونا در کشور خود را اعلام کرد، صادر شد. اگرچه آمار رسمی مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور پایین است، اما «المانیتور» گزارش داده که هفته گذشته شمار بسیاری از مبتلایان (در کشور یمن) از مردم و سازمانهای بهداشت جهانی پنهان شدهاند.
پایگاه خبری Salon در ادامه نوشت، شیوع ویروس کرونا در این کشور جنگزده موجب ایجاد ترس در میان گروههای حقوق بشر شده است. این گروهها از این هراس دارند که گسترش این بیماری به سرعت سیستم مراقبتهای بهداشتی یمن را فرا بگیرد. جنگی که در یمن به راه افتاده با حمایت آمریکا و دخالت عربستان سعودی صورت گرفته و به بزرگترین بحران حقوق بشری در جهان تبدیل شده است که در پی آن 22 میلیون نفر نیازمند کمک هستند.
این بیانیه بعد از قطع کمک مالی آمریکا به بودجه سازمان جهانی بهداشت صادر شد. آمریکا در سال ۲۰۱۹، ۴۰۰ میلیون دلار به این سازمان کمک کرد.
گراند در این میزگرد عنوان کرد که سازمان جهانی بهداشت اکنون با بحران بودجه روبهروست و احتمالاً مجبور خواهد بود [بودجهرسانیها را] متوقف کند.
گراند در ادامه افزود: اهداکنندگان سازمان جهانی بهداشت اعتمادشان را نسبت به اقدامات این سازمان در یمن از دست دادهاند و همان دلایل دولت ترامپ برای قطع کمک مالی را بیان میکنند. مقامات آمریکا گفتهاند ایالات متحده کمک مالی خود (به سازمان جهانی بهداشت) را قطع کرد؛ زیرا حوثیها، نهادهایی که کمکهای بشردوستانه را ارائه میکنند، در تنگنا گذاشته است.
به نوشته این پایگاه، انتظار میرود قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت برای یمن، عملکرد 189 بیمارستان و 200 جایگاه مراقبت بهداشتی در این کشور را یا کاهش دهد و یا احتمالاً متوقف کند. صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) نیز مجبور خواهد شد خدمات خود را در 18 مرکز مراقبتهای بهداشتی و در بیش از 2 هزار مطب دکتر در یمن قطع کند.
بر اساس گزارش المانیتور، در صورتی که توزیع محصولات بهداشتی در کشور یمن کاهش یابد و یا به طور کامل متوقف شود، اقدامات برای مقابله با بیماری کرونا در کشور نیز میتواند محدود شود و خدمات بیش از 140 کمپ نیز برای یمنیهای بیخانمان قطع خواهد شد.
«مرتضی حسین»، خبرنگار پایگاه «اینترسپ» در پیامی توئیتری نوشت تصمیم ترامپ برای مقصر دانستن سازمان جهانی بهداشت برای شیوع سریع ویروس کرونا در آمریکا (و در نتیجه قطع کمک مالی به این سازمان) باعث میشود مشکلات همچنان در یمن ادامه پیدا کنند.
پایگاه Salon در پایان نوشت، قطع کمک مالی آمریکا برای سازمان جهانی بهداشت و در نتیجه برای یمن، بعد از تصمیم دولت ترامپ برای ادامه تحریمها علیه ایران، ونزوئلا و دیگر کشورها، در نظر گرفته شد. این تصمیم در حالی گرفته شده که بیماری همهگیر کرونا جان میلیونها نفر در این کشورها را تهدید میکند. در صورتی که سازمان جهانی بهداشت بودجه خود را برای یمن قطع کند، حدود 250 هزار کودک یمنی که از سوءتغذیه رنج میبرند خدمات مراقبتهای درمانی خود را از دست خواهند داد.
انهای پیام/ 121