به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از فارس، سیدمحمود نوابی پیش از ظهر امروز در نشست خبری به تمهیدات سازمان حمایت برای نظارت بر بازار به ویژه قیمت و کیفیت کالاها اشاره کرد و گفت: بیش از 3 هزار بازرس و 23 هزار ناظر افتخاری که معمولاً از مسئولان دستههای اجرایی کشور هستند، بر اساس ضوابط سازمان حمایت انتخاب شدهاند که به طور غیرمحسوس بر کیفیت و قیمت کالاها به ویژه در ایام نوروز نظارت میکنند.
وی با اشاره به اینکه گشتهای مشترک با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان تعزیرات و استاندارد انجام میشود، افزود: یک میلیون واحد صنفی بدون پروانه در کشور داریم که بیشترین تخلفات در این بخش اتفاق میافتد، این واحدها باید ساماندهی شوند و البته این مسئله وظیفه سازمان حمایت نیست.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که قرار بود به تدریج 20 درصد نانواییهای سنتی، صنعتی و فانتزی آزادپز شوند اما به اذعان رئیس اتحادیه نان فانتزی سهم آرد یارانهای این صنف از ابتدای اسفند ماه قطع شده است،گفت: با توجه به ذائقه مردم بیشترین حجم تولید نان بر عهده نانواییهای سنتی است و سهم نانواییهای فانتزی 5 تا 7 درصد بیشتر نیست که به گونهای این 20 درصد را شامل میشود و میل و رغبت جامعه بیشتر به تهیه نانواییهای سنتی است، البته این را باید گفت که اگر چه دولت در قیمتگذاری نانواییهای آزادپز وارد نمیشود ولی موضوع را رها نکردهایم و بنا بر هزینهکرد نانواییها نظارتها وجود دارد.
نوابی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در مورد افزایش قیمت مرغ که طی هفتههای اخیر تا مرز 8 هزار تومان هم رسیده است و آیا درخواستی از انجمن تولیدکنندگان مرغ برای افزایش قیمت وجود داشته است،گفت: با بررسیهایی که طی یک سال اخیر داشتهایم قیمت مصرفکننده هر کیلو مرغ تا 7 هزار تومان منطقی است کما اینکه در سه، چهار ماه اخیر به دلیل عرضه بیش از تقاضا این رقم به کیلویی 7 هزار تومان هم رسید. سازمان حمایت دو ماه پیش پیشبینی این موضوع را که به دلیل فصل جوجهریزی قبل از عید این کالا افزایش قیمت دارد را کرده بود.
وی ادامه داد: اکنون نیز با جلساتی که داشتهایم اقدامات لازم انجام شده و مسئولان در شرف تصمیمسازی هستند، شرکت پشتیبانی طیور و دام با عرضه مرغهای منجمد که تماماً تولید داخل است بازار را تنظیم میکند و ظرف یک هفته آینده قیمت مرغ اصلاح میشود.
رئیس سازمان حمایت افزود: البته برخی افراد برای منافع خود جریانسازی کرده و شایعاتی را مطرح کردهاند که مرغهای منجمد وارداتی، بیکیفیت و تاریخ گذشته است که این موضوع را تکذیب میکنیم، هیچگونه مرغ وارداتی منجمد در بازار وجود ندارد و تاریخ تمام این کالاها طبق استاندارد است.
نوابی در بخش دیگری از سخنان خود به این نکته اشاره کرد که سیاست افزایش قیمت را در سال آینده نخواهیم داشت و امیدواریم بسیاری از کالاها تثبیت قیمت داشته باشند، آخرین گزارشات حاکی از آن است که برخی کالاها مانند سیمان که عرضه بیش از تقاضا در بازار داشتهاند با افزایش قیمت شان موافقت نشده است چرا که کارگروهی داریم که از همه دستگاهها در آن حضور دارند و با کارشناسی افزایش قیمت تصویب و ابلاغ میشود.
وی همچنین در پاسخ به اینکه متأسفانه قاچاق بیرویه میوه تنظیم بازار را مختل کرده است این گونه پاسخ داد که با تدابیر ویژه به اندازه کافی میوه تولید داخل در بازار به ویژه برای شب عید وجود دارد. قاچاق میوه بنا بر تأیید مسئولان وزارت جهاد بیشتر از مرزهای شرقی صورت میگیرد که آن هم مربوط به دو قلم نارنگی و پرتقال است که حجم آن به حدی نیست که نگرانکننده باشد در عین حال قیمتگذاری میوهها بر عهده اتحادیه مربوطه است و ما بر قیمتهای تعیین شده نظارت میکنیم.