کد خبر: ۱۱۳۶۴۰
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۹
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به وجود گیرنده کروناویروس در نقاط مختلف بدن گفت: این ویروس، در هر جا که گیرنده آن وجود دارد می‌تواند قرار بگیرد و عمل کند و مشکلات دیگری به ویژه عوارض کلیوی را حتی در افراد بدون بیماری زمینه‌ای ایجاد کند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، شکرالله سلمان‌زاده، در خصوص تغییر علائم برخی بیماران مبتلا به کرونا، اظهار کرد: مواردی از ابتلا به کروناویروس داشتیم که علامت تنفسی نداشته‌اند و تابلوی علامت آنها تنها علائم گوارشی، قلبی، کلیوی، پوستی، چشایی، بویایی، گوش و حلق و بینی و حتی عصبی بوده است که البته این مساله، چیز جدیدی نیست.

وی گفت: بیماری کووید ۱۹ می‌تواند با هر کدام از علائم تنفسی و حتی بدون علائم تنفسی ایجاد شود. ممکن است فردی با از دست دادن حس بویایی یا با علائم گوارشی به مراکز درمانی مراجعه کند و مشخص شود که به کرونا مبتلا است.

سلمان زاده افزود: اگر افرادی با این علائم به مراکز ۱۶ ساعته جامع سلامت یا بیمارستان‌های مرجع مراجعه کنند؛ با تشخیص پزشک، آزمایش کرونا از آنها گرفته می‌شود.

وی گفت: علائم شایع کرونا ویروس تب، لرز و گلو درد و سرفه خشک هستند اما پس از این علائم، بدن درد و کوفتگی شدید و بی‌اشتهایی و در مرحله بعد از این علائم نیز، علائم گوارشی بسیار شایع هستند اما همچنان ابتلای بیماران به کرونا با تظاهرات غیرمعمول، کمتر دیده شده است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: گیرنده ویروس برخی بیماری‌های تنفسی تنها در ریه قرار دارد اما گیرنده کروناویروس در نقاط مختلف بدن از جمله در دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی، کلیه ها، قلب و دستگاه عصبی وجود دارد. این ویروس، در هر جا که گیرنده آن وجود دارد می‌تواند قرار بگیرد و عمل کند بنابراین می‌تواند مشکلات دیگری به ویژه عوارض کلیوی را حتی در افراد بدون بیماری زمینه‌ای ایجاد کند، البته بیماری گذرا است.

وی افزود: به عنوان مثال ویروس کرونا در کلیه، باعث افزایش اوره خون می‌شود و عملکرد کلیه را تا حدی مختل می‌کند اما با بهبودی بیماری، معمولا عملکرد کلیه برگشت‌پذیر است.

سلمان‌زاده اضافه کرد: کرونا، ویروس سرماخوردگی نیست و مشخصات خاصی دارد و چون گیرنده آن در بافت‌های مختلف وجود دارد می تواند این بافت‌ها را درگیر کند.

وی در پاسخ به اینکه امکان تخریب بافت ریه در صورت ابتلا به کرونا وجود دارد یا خیر؟ گفت: در اکثر بیمارانی که ویروس در ریه آنها قرار دارد، بهبودی حاصل می‌شود و عوارض درازمدت در ریه ایجاد نمی‌شود. این ویروس باعث تخریب بافت ریه نمی‌شود اما با توجه به اینکه برخی بیماران، علاوه بر عفونت ویروسی به عفونت باکتریال هم مبتلا می‌شوند، ممکن است بافت ریه در این بیماران تخریب شود.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان همچنین با اشاره به موارد بروز علائم پوستی در مبتلایان به کرونا از جمله تغییر رنگ پوست دو پزشک چینی در پی ابتلا به کرونا، بیان کرد: مواردی از بثورات جلدی به دلیل ابتلا به کرونا داشته‌ایم البته تغییر رنگ پوست این دو پزشک چینی، بیشتر به دلیل تداخلات دارویی اتفاق افتاده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
پرطرفدارترین عناوین