مجتبي بيگدلي رئيس انجمن مسكن انبوه سازان در گفتگو با خبرنگار
تجارت گفت: كشور ما هم اكنون در آستانه وقوع سونامي افزايش قيمن مسكن هستيم.پيش از اين دولت براي كمك به كاهش قيمت مسكن اقداماتي را از قبيل ارائه وام ارزان قيمت،وام با سود كم،وام ساخت و وام براي پيمانكاران و ... را انجام مي داد.
اما در شرايطي كه امروز به وجودآمده است توليد كنندگان مسكن به نوعي شلاق مي خورند و اين امر بر خلاف فرمايشات مقام رهبري است/در شرايطي كه كشور هر سال نياز به يك و نيم ميليون مسكن دارد و اين تعداد به اندازه مجموع نياز سه كشور قطر،عمان و عربستان سعودي است.
رئيس بنياد توسعه مسكن در ادامه افزود : ما در سال يك ميليون ازدواج داريم كه اين به معناي نياز يك ميليون مسكن مي باشد.بيگدلي با اشاره به بيش از سيصد هزار بافت فرسوده در كشور گفت كه نياز به وام مسكن و بهسازي در كشور در شرايط اضطراري قرار دارد.
بيدگلي گفت كه با اختصاص يافتن وام 80 ميليون توماني به سازندگان و پيمانكاران مسكن كاملا موافق است زيرا اين موضوع باعث مي شود تا مبلغ معيني به صورت قطره چكاني به درون يك سيستم تزريق شود به طوري كه اين مبلغ به صورت مرحله به مرحله در عرض 2 الي 3 سال براي ساختن مسكن پرداخت مي شود و خروجي آن به صورت توليدي 2 درصد خواهد بود.
رئيس انجمن انبوه سازان ادامه داد: متاسفانه زماني كه بازار مسكن دچار ركود است وزارت راه عملا به صورت نيمه فعال در مي آيد زيرا ساخت و ساز به اندازه قبل وجود ندارد.
مشكل اصلي اينجاست كه تعدادي با ديد كارمند سالاري مي خواهند كار كارآفريني را انجام دهند زيرا به عقيده من حل مشكل مسكن به طور مستقيم با اشتغلال در رابطه است زيرا با انجام ساخت و سازهاي مختلف در گوشه و كنار كشور بيش از 1200 گروه شغلي نيز به تعداد شغل هاي داخل كشور افزوده مي شود.
بيگدلي در خصوص تصميمات تكراري در خصوص طرح جامع مسكن گفت كه از آنجايي كه اين طرح نوآوري هاي لازم را ندارد لذا اين طرح بيش از هفت بار شكست خورده و من شخصا بعيد مي دانم با اين نگاه بالا به پاييني كه مسئولان اين امر دارند بتوانند اين طرح را با موفقيت به انجام برسانند.
بيگدلي در ادامه درباره تورم زا يا عدم تورم زا بودن وام 80 ميليون توماني گفت: هر كدام از ما هر روز كه از خانه بيرون مي آييم احتمال دارد در كوچه و خيابان تصادف كنيم و يا چون احتمال تصادف در شهرها وجود دارد بايد بزرگراه ها را تعطيل كنيم در صورتي كه اين امر اصلا درست نيست.
تورم قسمتي از اقتصاد كشورهاست و اين درست نيست كه بگوييم چون تورم وجود دارد بايد كل اقتصاد را تعطيل كنيم.اصولا به نظر من اگر اقتصادي تورم نداشته باشد بيمار است اما تورم نيز بايد در كشور ها توسط دولتي كه سر كار است كنترل و مهار شود.
ما در كشورمان با اين مشكل رو به رو هستيم كه دولت در دوره اي پول هاي متورم را به پيمانكاران و توليدكنندگان مسكن داده است و اين موضوع غيرقابل انكار است اما نكته اي كه نبايد فراموش كرد آنجاست كه در خصوص پروژ0 مسكن سازي بسياري از اين وام ها به طور بيش از 99 درصدي به درون صندوق دولت بازگشته است و نمي توان اين مطلب را به پيمانكاران نسبت داد كه اين افزايش نقديندگي در بين توليدكنندگان مسكن و پيمانكاران موجب افزايش تورم در جامعه شده است.
انتهای پیام/