کد خبر: ۱۲۲۸۱۷
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۱
تشکیل کمیته‌ی مشترکی به‌منظور ساماندهی فعالیت‌های مشترک امور کارشناسی و خدمات وکالتی سازمان بورس و اوراق بهادار از جمله محورهای گفت‌وگو در دیدار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و رئیس مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضائیه بود.

به گزارش گروه قضایی خبرگزاری فارس، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، رئیس هیأت‌مدیره بورس تهران و مدیرعامل بورس تهران با رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه و رئیس و دبیر کمیسیون توسعه خدمات حقوقی این مرکز در محل مرکز وکلا با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

طرفین در این دیدار بر لزوم توسعه‌ی همکاری‌ها به‌ویژه در حوزه‌های کارشناسی رسمی و خدمات وکالتی در مجموعه‌ی شرکت‌ها و نهادهای زیرمجموعه سازمان بورس توافق کردند.

در این دیدار مقرر شد کمیته‌ی مشترکی به‌منظور  ساماندهی فعالیت‌های مشترک امور کارشناسی و خدمات وکالتی سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنین شرکت‌های تحت نظارت این سازمان در جهت صیانت از حقوق عامه و افزایش اتقان و سرعت و دقت در حوزه‌های خدمات حقوقی تشکیل شود. 

بهره‌برداری از ظرفیت وکلا و کارشناسان مرکز در داوری و اختلافات بورسی و شرکت‌های تابعه و تحت نظارت و ارجاع امور کارشناسی به کارشناسان مرکز یا کانون از طریق این دو نهاد ازجمله توافق‌های این جلسه بود.

علی بهادری جهرمی، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه ضمن اشاره به ارتباط کارشناسان رسمی با مجموعه بورس گفت: بسیاری از خدمات کارشناسی به سازمان یا خصوصا شرکت‌های بورسی ارائه می‌شود که مرکز و کانون کارشناسان اشراف روشنی نسبت به این همکاری‌ها ندارند؛ اما با این حال در مواقع بروز مشکلات، شکایت و اعتراض به سمت دادسرای انتظامی مرکز و کانون روانه می‌شود در حالی که پیش از آن طلاعی از همکاری آن کارشناس یا وکیل با مجموعه بورسی وجود نداشته‌است.

وی در ادامه افزود: به منظور توسعه نظارت بر عملکر اعضاء و پیشگیری از هرگونه تخلف احتمالی و در عین حال کمک به تقویت و تخصصی‌تر شدن امور ضروریست خدمات وکالتی یا کارشناسی از سوی مرکز یا کانون اخذ شده و سوابق فعالیت‌های گذشته نیز در اختیار مرکز قرار بگیرد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه تاکید کرد: نباید اجازه داد تخلفی صورت گیرد و بعد از گذشت سال‌ها شکایتی شود و پرونده‌ای تشکیل شود، تازه متوجه شویم مثلا چند کارشناس تخلفی داشتند. این تعداد محدود آبروی کل نظام کارشناسی را می‌برند، فساد آن نیز هم در همان شرکت تأثیرگذار خواهد شد. این موضوع  قطعاً برای خود مجموعه بورس هم مضر است.

حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز با اشاره به رسمیت شناختن رشته بورس در بین رشته‌های کارشناسی گفت: به نظر بنده یک کار خیلی خوب و تحول خیلی بزرگیست که مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده  انجام داد که جای تشکر و قدردانی دارد این است که  رشته بورس و سرمایه‌گذاری را به رسمیت شناخت و اکنون کارشناسانی که مجوز می‌گیرند، تحت عنوان کارشناس‌های بورس و سرمایه‌گذاری می‌توانند به بازار سرمایه کمک کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: احساسم این است که در این روزها حتماً تقاضا برای این رشته زیاد می‌شود و عده زیادی می‌آیند که بتوانند به‌عنوان کارشناس بورس و سرمایه‌گذاری مجوز بگیرند. چون کیس‌های کارشناسی هم قاعدتاً با توجه به اینکه بازار بزرگ‌شده زیاد می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن اشاره به بحث ارزشیابی سهام گفت: در بحث ارزشیابی سهام واقعاً در دنیا استانداردهایی وجود دارد، اصلاً بحث اخلاق حرفه‌ای در ارزشیابی سهام مطرح است. اینکه گزارش کارشناسی چه سرفصل‌هایی باید داشته باشد می‌توانیم استاندارسازی کنیم. مرکز نیز اتفاقاً می‌تواند این موضوع را ابلاغ کند و از کارشناسان بخواهد بر اساس این استاندارد گزارش کارشناسی تهیه کنند.

وی ضمن استقبال از پیشنهادات مرکز وکلا و کارشناسان اعلام آمادگی کرد به منظور ساماندهی وضعیت ارائه خدمات حقوقی و به‌ویژه کارشناسی در حوزه سازمان بورس و شرکت های تحت نظر این سازمان در ارزیابی های ناظر به عرضه اولیه، تجدید ارزیابی و سایر فعالیت‌های بورسی و همچنین در حوزه های داوری و سایر خدمات وکالتی و کارشناسی کمیته مشترکی به منظور تدوین تفاهم‌نامه دوجانبه تشکیل و نسبت به نحوه توسعه همکاری‌های دوجانبه تصمیم گیری کنند.

طراحی خدمات وکالتی تخصصی مورد نیاز سازمان بورس و شرکت های تابعه و تحت نظر، ساماندهی وضعیت ارائه خدمات کارشناسی رسمی و توسعه آن در حوزه شرکت‌های بورسی و تقویت علمی و عملی وکلا و همچنین کارشناسان دو طرف از جمله محورهای مورد توافق بود که کمیته مشترک مأمور طراحی ساز و کارهای اجرایی آن شد.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار