به گزارش تجارت آنلاین و به نقل از ایسنا، توافقی که پنج شنبه گذشته حاصل شد، نوید برداشته شدن تحریمهای اقتصادی علیه تهران را میدهد اما پیش از مهلت تعیین شده در ژوئن برای مذاکرات دو طرف، همچنان جزییاتی وجود دارد که باید حل شوند.
فلیکس نوگارت، کارشناس تجارت خارجی در اتاق بازرگانی و صنعت DIHK آلمان به رویترز گفت: شرکتهای آلمانی این توافق را نشانه دلگرم کننده ای میبینند.
وی در ادامه گفت: اگر تحریمهای اقتصادی تا اواسط سال برداشته شوند، کسب و کار با ایران میتواند به شکل قابل ملاحظه ای در نیمه دوم سال 2015 رونق بگیرد و صادرات آلمان به ایران ظرف پنج سال آینده دو برابر شود.
نوگارت افزود: در بلندمدت تجارت قطعا میتواند به چند میلیارد یورو برسد.
انجمن مهندسی VDMA از این توافق استقبال و اعلام کرد تا زمانیکه مذاکره کنندگان در مورد جزییات باقی مانده به توافق برسند، تفاهم اخیر بنیان قوی برای روابط آینده با ایران از جمله روابط اقتصادی خواهد بود.
اتاق بازرگانی و صنعت DIHK اعلام کرد اگرچه تحریمها از لحاظ حقوقی برای تولیدکنندگان ماشین آلات آلمانی تا زمان توافق نهایی بدون تغییر خواهد ماند اما تقاضای ایران برای ماشین آلات احتمالا رشد خواهد کرد زیرا چنین پروژههایی اغلب زمان انتظار طولانی دارند. تقاضا برای قطعات یدکی برای ماشین آلات هم افزایش خواهد یافت.
اولریش آکرمن، مدیر دپارتمان تجارت خارجی VDMA اظهار کرد این انجمن از بانکها خواسته است به جای اواخر تابستان، اکنون به بازبینی سیاستهای کسب و کار با ایران بپردازند زیرا مشتریان ایرانی بزودی در مورد پروژههای سرمایه گذاری جدید پرسش خواهند کرد و به دلیل تحویل قطعات یدکی که بسیار مورد نیاز هستند نمیتوان آنها را تا پاییز منتظر نگه داشت.
طبق اعلام VDMA، صادرات ماشین آلات و تسهیلات آلمانی به ایران از 1.57 میلیارد یورو در سال 2006 به 455 میلیون یورو در سال 2013 کاهش یافت با اینهمه سال گذشته به 631 میلیون یورو رشد کرد.
بر اساس گزارش روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ، مایکل فوشس، یکی از اعضای بلندپایه حزب مسیحی دموکرات آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان اظهار کرده است توافق میتواند برای هر دو کشور ایران و آلمان بسیار سودمند باشد. وی همچنین عنوان کرد تحریمهای کنونبی باید در چارچوب توافقی که به دقت نظارت خواهد شد، تسهیل شوند.