در بازار سکه دیروز اوضاع بیشتر با کاهشیهای بازار یار بود. روز چهارشنبه فلز گرانبهای داخلی ۵۵۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و با پایین رفتن از سطح ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی به بهای ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. افت سکه بیشتر به دلیل نوساناتی بود که در بازارهای جهانی برای طلا صورت گرفت و قیمت این فلز گرانبها در بازار داخلی را تحت فشار قرار داد.
طلای جهانی حتی در مقطعی به زیر کانال هزار و ۹۰۰ دلاری رفت ولی توانست در ادامه روز و تا ساعت ۴ بعدازظهر خود را به محدوده هزار و ۹۳۰ دلاری برساند. به گفته فعالان، سکه تحت فشار اونس قرار دارد و در صورتی که طلا افت بیشتری را به ثبت رساند، سکه ظرفیت رفتن به زیر مرز روانی مهم ۱۰ میلیون تومانی را خواهد داشت. با این حال، تنها عاملی که میتواند در صورت نزول اونس به ماندگاری سکه در کانال ۱۰ میلیون تومانی کمک کند، افزایش بهای دلار است. برخی فعالان اعتقاد داشتند یکی از عواملی که کمک کرد، دیروز قیمت سکه افت بیشتری را تجربه نکند، ورود بهای دلار به کانال ۲۲ هزار تومانی بود. در واقع ابزار دلار مانع از آن شد که سکه افت بیشتری را تجربه کند.
باید دید در روزهای آتی دلار هم سوی سکه کاهشی خواهد شد یا اینکه طلا از قیمتهای فعلی فاصله خواهد گرفت و به این ترتیب، انتظار افزایش قیمت را در بازار سکه زنده خواهد کرد. به گفته فعالان، در صورتی که طلای جهانی به بالای هزار و ۹۵۰ دلار بازگردد، میتوان انتظار داشت که خریداران در بازار سکه بیشتر شوند.
در چهارمین روز کاری هفته جاری، شدت نوسانات در بازار ارز بسیار کاهش یافت و خبری از رفت و برگشتهای کانالی نبود. روز چهارشنبه، دلار در همان ابتدای روز وارد کانال ۲۲ هزار تومانی شد و درادامه نیز توان زیادی برای پیشروی در این کانال از خود نشان نداد. دلار که ساعت ۱۱ صبح معاملات خود را روی عدد ۲۲ هزار و ۵۰ تومان آغاز کرده بود، حدود ساعت ۴ بعدازظهر با قیمت ۲۲ هزار و ۲۷۰ تومان به فروش میرفت که نسبت به قیمت ابتدای روز افزایش ۲۲۰ تومانی را نشان میداد و در مقایسه با قیمت بسته شده روز سه شنبه، ۳۲۰ تومان بیشتر بود. دلار روز سه شنبه نیز افزایش ۳۵۰ تومانی را به ثبت رسانده بود، ولی در آن مقطع زمانی دامنه نوسانات بسیار شدیدتر از روز چهارشنبه بود.
در بیست و یکمین روز خردادماه، اسکناس آمریکایی یک بار به سقف ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومانی برخورد کرد و بعد با نزول قیمت به انتهای کانال ۲۱ هزار تومانی رفت و دوباره در معاملات پشت خطی وارد کانال ۲۲ هزار تومانی شد. در واقع، روز سه شنبه دامنه نوسان دلار در حدود ۵ درصد بود ولی بازه تغییرات نوسانی در روز پنجم هفته به کمتر از ۲ درصد رسید.
برخی فعالان، کاهش نوسان دلار در روز چهارشنبه را ناشی از استراحت معاملهگران بازار میدانستند؛ مقصود آنها از استراحت این بود که خریداران و فروشندگان پس از چند روز خرید و فروش و نوسانات شدید، سعی کردند بیشتر تماشاچی وقایع بازار باشند تا جهت قیمت مشخص تر شود. برخی از آنها در روزهای اخیر دچار ضرر سنگینی شده بودند و افرادی هم که سود کرده بودند، اطمینان نداشتند که دلار به راحتی بتواند به کانال ۲۳ هزار تومان بازگردد. در کنار این، اخبار سیاسی زیادی این روزها به گوش بازار میرسد و به نظر میرسد معاملهگران منتظر هستند که تکلیف برخی از این اخبار مشخص شود و پس از آن موقعیت خرید و فروش خود را تعیین کنند. عامل اصلی نوسانات روزهای اخیر هم خبرهای متناقض بود و انتظارات متفاوتی که هر روز پیرامون خبرها ایجاد میشد؛ با این حال، حداقل روز چهارشنبه دیگر بازار نسبت به اخبار واکنش خاصی نداشت.
روز چهارشنبه از سمت حواله درهم نیز سیگنال کاهشی یا افزایشی خاصی، به بازار داخلی ارسال نشد. در این روز حواله درهم عمدتا در محدوده ۶ هزار و ۱۲۰ تا ۶ هزار و ۱۷۰ تومان معامله شد و دامنه نوسان آن هم محدودتر از روزهای قبل بود. دیروز ارزش حواله درهم و دلار بیشتر از هر زمانی به یکدیگر نزدیک شدند و همین مساله، خبر از برقراری یک تعادل در بازار میداد.
منبع: دنیای اقتصاد