یک کارشناس بازار سرمایه علاوه بر تشریح دلایل ریزش این بازار طی ۱۰ روز گذشته و عقبگرد شاخص به کانال یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد، پیش بینی خود از آینده بازار سرمایه را تشریح کرد.
بهزاد صمدی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه شاخص کل بازار سرمایه تقریبا طی شش روز کاری گذشته ریزشی بوده است، اظهار کرد: این ریزش درحالی اتفاق افتاده است که پیش از این شاهد رشد شارپ بازار صرفا به دلیل صندوق های دارایکم و دارادوم و سهام عدالت بودیم که البته هیجانات هم به این رشد کمک کرد.
وی با بیان اینکه شاخص کل از نظر تکنیکالی به اصلاح نیاز داشت، گفت: نکته ای که در این اصلاح وجود دارد این است که شاخص در اصلاحات قبلی، میانگین های ۲۰ روزه خود را از دست نمی داد اما این بار به لحاظ تکنیکالی شاخص کل زیر میانگین ۲۰ روزه تثبیت شده است. درواقع در دو سال گذشته اولین بار است که شاخص کل به زیر میانگین ۲۰ روزه رسیده است.
این کارشناس بازار سرمایه درمورد دلایل ریزش بازار توضیح داد: از لحاظ روانی معمولا در انتهای همه دولت های گذشته، به عبارت دیگر بین هفت تا هشت ماه قبل از تغییر دولت، ریزش در بورس کشور آغاز شده بود که این بار هم مانند قبل، پول های درشت وهوشمند از بازار در حال خروج هستند و این موضوع در سهم های پالایشی، فلزاتی و... مشاده می شود. از سوی دیگر ۶۰ درصد سهام عدالت آزاد شده که این موضوع نیز عامل دیگری است که فشار عرضه را در بازار زیاد کرده است. همچنین تضامین اعتباری بازار از ۵۰ درصد به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است و این موضوع باعث می شود بازار نیاز ببیند قیمت ها را اصلاح کند.
صمدی با اشاره به دو قسمتی شدن ساعت معاملات از امروز، اظهار کرد: این اتفاق باعث می شود فشار فروش در سهم های کوچک کم تر شود و بازار از مهر ماه که گزارش های شش ماهه رونمایی میشود، پوست اندازی می کند و مجددا شیفت می کند به سهم های کوچک بنیادی و دیگر پول سهام داران قبلی بازار توان بالا بردن سهم های بزرگ را نخواهند داشت.