کد خبر: ۱۳۵۲۹
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۳:۱۲
یک فعال سیاسی اصلاح طلب نگاه به دولت را یکی از دلایل اصلی عدم توسعه نیافتگی کردستان عنوان کرد.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از مهر، نخستین نشست هم ‌اندیشی نخبگان علمی، سیاسی و دانشگاهی عضو مرکز مطالعات راهبردی دفتر نماینده ولی فقیه در استان شامگاه چهارشنبه با حضور نماینده ولی فقیه، مشاور استاندار و فعالان سیاسی برگزار شد.
 
یک فعال سیاسی اصلاح ‌طلب کردستانی در این نشست از ضعف در فرهنگ توسعه به عنوان عامل اصلی کند شدن روند توسعه استان نام برد.
 
بهرام نصرالهی ‌زاده  گفت: تقویت روند توسعه نیازمند نهادینه‌ کردن فرهنگ توسعه در بین مسئولن و آحاد جامعه است.
 
وی اظهار داشت: متأسفانه برخی در کردستان هنوز در افکار دهه ۶۰ میلادی بوده و بر این باورند که با پول می ‌توانند روند توسعه را ارتقا دهند.
 
این فعال سیاسی اصلاح‌ طلب افزود: سرمایه ‌ها نیازمند انسان‌ های تحصیل ‌کرده و کارآمد است و متأسفانه در کردستان با معضلی به نام عدم فرهنگ توسعه مواجه هستیم.
 
نصرالهی ‌زاده بیان کرد: تا زمانی که نوع نگاه‌ ها همیشه به دولت باشد مدام از دولت‌ ها انتقاد می ‌شود لذا برای تقویت روند توسعه باید ذهنیت مردم را درگیر کرد و زمینه مشارکت بیشتر آنان را فراهم کرد.
 
وی یادآور شد: باید تفکر افراطی دولت‌ محوری کنار گذاشته شود و گره‌ هایی را که در مسیر توسعه استان است با تعامل، برنامه ریزی و ایجاد بسترهای مناسب باز کرد.
 
این فعال سیاسی اصلاح ‌طلب ادامه داد: انتخابات معیاری است برای چرخش قدرت و نیروهای سیاسی و باید به این مهم توجه کرد.
 
نصرالهی ‌زاده گفت: تعداد مدیران اصول‌ گرایی که در سطح مدیریتی استان هستند اگر بیشتر از طرفداران دولت نباشد قطعا کمتر نیست.
 
وی اظهار داشت: باید بپذیریم دولتی که ۸۰ درصد رای مردمی را داراست حق دارد که نیروهای سیاسی و مدیریتی خود را به کار گیرد.
 
مشارکت نخبگان عامل اصلی توسعه است
 
یوسف رستمی مدیر مرکز مطالعات راهبردی دفر ولی فقیه در کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: فراهم ‌کردن زمینه‌ های لازم برای مشارکت گسترده نخبگان دانشگاهی و اعضای مرکز راهبردی در راستای تقویت روند توسعه استان از جمله اولویت های این مرکز است.
 
وی افزود: در قالب کمیته‌ های تخصصی و تحقق منویات مقام معظم رهبری خوشبختانه تا کنون گام های ارزنده ای برداشته شده است.
 
مدیر مرکز مطالعات راهبری دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان بیان کرد: دغدغه توسعه کردستان در فضایی هم‌ دلی و هم ‌زبانی از جمله اولویت های کاری بوده است و برای استفاده از نظرات نخبگان و صاحب‌ نظران دانشگاهی استان نیز سلسله نشست‌ های تخصصی با این موضوع آغاز شده است.
 
رستمی یادآور شد: بومی ‌سازی راهکارها و موضوعات اقتصادی و تسری مسائل در سطح ملی به حوزه استانی برای گره ‌گشایی امور و توجه ویژه به امور فرهنگی و بالفعل‌ کردن ظرفیت‌ های بومی استان از اولویت‌ های این مرکز است.
 
وی ادامه داد: انتظار می رود با توجه به پتانسیل ها، منابع طبیعی و نیروی انسانی کارآمد در استان و تکیه بر ایده‌ های نخبگان و صاحب ‌نظران بتوانیم بخشی از محرومیت ‌ها و عقب‌ افتادگی ‌های استان را جبران کنیم.
 
مدیر مرکز مطالعات راهبری دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: متاسفانه به دلیل کمبود زیرساخت ‌های لازم در استان شاهد عدم به کارگیری تحصیلکرده‌ های دانشگاهی در حوزه تولید و شکوفایی اقتصادی استان، خام‌ فروشی معادن، عدم استفاده از ظرفیت‌ های آب و خاک و منابع طبیعی استان و عدم بهره ‌وری در صنایع تولیدی و سرمایه ‌گذاری بسیار پایین در عرصه تولید و صنعت هستیم.
 
رستمی  اظهار داشت: چالش‌ ها و آسیب‌ های فراوانی نیز در حوزه اقتصادی استان و ارتقای جایگاه استان در عرصه تولید و اقتصاد کشور وجود دارد که  انتظار می رود با فعال شدن کمیته ‌های تخصصی مرکز مطالعات راهبردی استان در این خصوص بسیاری از چالش ها برداشته شود.
 
ظرفیت‌ های مغفول ‌مانده کردستان مورد توجه قرار گیرد
 
رئیس بنیاد نخبگان  استان کردستان در این نشست نیز اظهار داشت: در حال حاضر بنیاد نخبگان به عنوان یکی از چابک ‌ترین نهادهای خدمت‌ رسان در کشور مطرح است.
 
صالح ادیبی افزود: در استان کردستان نیز این نهاد علی ‌‌رغم این‌ که سهمیه استخدام و به کارگیری ۷۰ نفر را داراست اما با هفت نفر نیرو مشغول به کار بوده و تنها چهار درصد اعتبارات ما به مباحث هزینه ‌ای و جاری مرتبط است.
 
وی بیان کرد: در حال حاضر در کردستان ظرفیت های مغفولی وجود دارد که با استفاده از آنها می توان توسعه پایدار ایجاد کرد.
 
رئیس بنیاد نخبگان دفتر استان کردستان یادآور شد: خوشبختانه کردستان به لحاظ علمی در جایگاه بالایی قرار دارد و دارا بودن این همه ظرفیت خدادای نیز از دیگر پتانسیل های توسعه در کردستان است.
 
نیازسنجی فعالیت‌ های علمی و تحقیقاتی متناسب با روند برنامه‌ های توسعه‌ ای کردستان ضروری است
 
سرپرست پردیس تربیت‌ معلم بنت ‌الهدی صدر سنندج نیز در این نشست بر ساماندهی رشته‌ های دانشگاهی، نیازسنجی فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی متناسب با روند برنامه ‌های توسعه ‌ای استان تأکید کرد.
 
فرانک قدسی گفت: متأسفانه بسیاری از جوانان تحصیل کرده کردستانی از عدم اشتغال و عدم فراهم ‌شدن زمینه ‌های ازدواج آسان و به‌ هنگام رنج می ‌برند و این مهم وظیفه صاحب ‌نظران و تصمیم‌ گیران را بیش از پیش می‌ کند.
 
وی افزود: امروز باید تمامی مسئولان با تکیه بر آموزه های دینی و فرمایشات رهبری بستر توسعه و تعالی کشور را در جایی جایی ایران فراهم کنند.
 
سرپرست پردیس تربیت‌ معلم بنت ‌الهدی صدر سنندج بیان کرد: کردستان بسترهای لازم را برای توسعه دارد و انتظار می رود با برنامه ریزی های لازم بتوان توسعه پایدار و همه جانبه را در کردستان ایجاد کرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار