کد خبر: ۱۳۵۴۷۰
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۰
وزیر کشور:
وزیر کشور با بیان اینکه ۷۰درصد ساخت و سازهای تخریب شده در سیل در حریم رودخانه‌ها بوده است، خواستار برخورد با هرگونه ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز شنبه پس از نشست «ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران» خاطرنشان کرد: باید آمادگی لازم را قبل از وقوع بلایای طبیعی داشته باشیم و به طور مثال در موضوع سیل، اطلاعات الگوهای بارش و دما را حتماً از قبل در اختیار داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه باید حداقل امکان یک هفته پیش بینی و آمادگی برای بلایای طبیعی مثل سیل را داشته باشیم، تصریح کرد: باید مناطق پرخطر و پر حادثه شناسایی و اولویت‌بندی شود و به تناسب مناطق، تجهیزات و خدمات در اختیار آنها قرار گیرد.

وزیر کشور با بیان اینکه پل‌های کم ارتفاع در هنگام زیاد بودن بارش‌ها مشکل ایجاد می‌کنند، خواستار تلاش برای حذف تدریجی این پل‌ها در مناطق مختلف سیل خیز کشور شد.

رحمانی فضلی با تاکید بر این موضوع که نشست های ستاد بحران باید به طور مستمر در استان‌ها و شهرستان ها تشکیل شود، تصریح کرد: بعد از نشست امروز، لازم است طی یک هفته نشست های مشابه در سراسر کشور برگزار و نیازها و اولویت ها مشخص شود.

وی در ادامه به اهمیت تامین سوخت در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: لازم است سوخت لازم هم برای نیروگاه ها و هم برای استفاده مردمی به اندازه کافی در مناطق حادثه خیز ذخیره شود.

وزیر کشور، عملکرد خوب دستگاه ها همزمان با بارش برف سنگین اخیر در استان گیلان را نتیجه داشتن پیش بینی عنوان کرد و افزود: هرچقدر بحران سنگین تر باشد آزمون دستگاه های مرتبط با بحران هم سخت تر است.

رحمانی فضلی با بیان اینکه باید در تمامی مناطق حادثه خیر، پیش بینی مکان های مناسب برای ارائه خدمات بهداشتی و اسکان اضطراری انجام شود، تصریح کرد: مشکل ما در بحران ها بیشتر ۲ یا سه روز اول بحران است که شاهد ناهماهنگی گسترده ای بین دستگاه های مسئول در کمک رسانی هستیم.

وی با انتقاد از انبار شدن برخی تجهیزات و کمبود بعضی دیگر در مناطق بحران زده به خاطر ناهماهنگی گفت: باید نهادی برای توزیع خدمات در مواقع بحرانی در مناطق شهری و روستایی کشور ایجاد شود.

وزیر کشور با تقدیر از نیروهای نظامی  و انتظامی در مواقع بحرانی که جلوتر از همه در محل حادثه حاضر می شوند، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت نیروهای مسلح و بسیج استفاده شود تا کمک رسانی به صورت برنامه ریزی شده و سریع انجام شود.

رحمانی فضلی، کمک در بحران ها را یکی از وظایف تعریف شده نیروهای جهادی و بسیجی عنوان کرد و خواستار آموزش و تجهیز این نیروها برای کمک در مواقع بحرانی در قالب یک طرح جامع شد.

وی بر استقرار تجهیزات برف روب و آتش نشانی در مناطق حادثه خیر تاکید کرد و گفت: وضعیت انبارهای هلال احمر از نظر موادغذایی، چادر و دیگر امکانات کافی نیست که باید تامین شود.

وزیر کشور همچنین با انتقاد از مقطعی بودن آموزش های حوزه بحران در کشور تصریح کرد: لازم است آموزش به صورت مستمر و منظم از طریق مختلف مثل مدرسه و صداوسیما در طول سال به مردم ارائه شود.

رحمانی فضلی با اشاره به حضور خودجوش مردم و خیران در بحران ها تصریح کرد: امکانات دولت برای کمک به مردم در شرایط بحرانی کافی نیست اما باید مکانیسمی برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و خیران در بحران ها تعریف شود اما متاسفانه پروتکل و نظامی برای این موضوع نداریم.

وی در ادامه بر انبار کردن تجهیزات ضروری مورد نیاز در استان های سیل خیز مثل پل های موقت و لوله های با قطر بالا تاکید کرد و افزود: پاکسازی و لایروبی رودخانه ها در حوزه شهری باید با دقت انجام شود.

وزیر کشور با اشاره به سرازیر شدن آب های سطحی شمال تهران به سمت جنوب، لایروبی مسیرهای آب جنوب شهر تهران را ضروری دانست و افزود: استان های گلستان و لرستان و دیگر استان های سیل خیز برای لایروبی باید در اولویت قرار گیرند.

رحمانی فضلی تصریح کرد: ساخت و ساز در حریم روخانه های باید متوقف شود و وزارت نیرو باید از حریم رودخانه ها صیانت کند.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد منازلی که در سیل خراب میشوند در حریم رودخانه هستند، گفت: باید با تجاوز به حریم روخانه ها برخورد قانونی شود.

وزیر کشور، تعمیر سازه نگهدارنده پل ها را ضروری دانست و گفت: وقتی پلی که کمتر از ۵ سال است ساخته شده خراب می شود نشان می دهد که هم در محاسبات اولیه و هم در کیفیت مصالح به کار رفته اهمال صورت گرفته است.

رحمانی فضلی به خراب شدن یک سازه بیمارستانی نوساز در زلزله کرمانشاه و خراب نشدن یک سازه بیمارستانی قدیمی اشاره کرد و افزود: لازم است با پیمانکاران و سازندگان چنین سازه هایی برخورد شود.

وی توجه به مناطق ییلاق و قشلاق عشایر را یادآور شد و گفت: وضعیت عشایر نباید در سیلاب ها فراموش شود و باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر کشور اصلاح سیستم آب و فاضلاب شهرها و روستاهای کشور را خواستار شد و گفت: اشکال در سیستم آب و فاضلاب یکی از مشکلات مهم مناطق شهری و روستایی در سیل خوزستان بود که لازم است اصلاح شود.

رحمانی فضلی به نبود چتر گسترده بیمه ای برای حوادث و سیل اشاره کرد و گفت: باید بیمه ها چنان گسترده و قوی شوند که حتی کمک های دولتی هم در قالب بیمه به مردم حادثه دیده ارائه شود.

وی، اصلاح آب ریزها و زهکشی زمین ها را نه تنها برای جلوگیری از سیلاب بلکه برای کشاورزی و تغذیه سفره های زیرزمینی مفید دانست در این حال گفت: اگر این کار توسط مردم بومی مناطق مختلف و بسیج و نیروهای جهادی محلی انجام شود نتیجه کار بهتر خواهد شد.

نشست ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران، امروز - شنبه - با حضور وزیر کشور و مقامات ارشد دستگاه‌های مسئول از جمله وزارت اطلاعات، هلال احمر و نیروهای مسلح در سالن پیامبر اعظم(ص) وزارت کشور برگزار شد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار