به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه که در گذشته توهین به ساحت مقدس نبی اکرم (ص) را آزادی بیان تعبیر کرده بود، این بار نیز با دفاع از کاریکاتور موهنی که چند روز پیش در یک نشریه فرانسوی منتشر شده بود در پیامی توئیتری نوشت: هیچ چیز نمیتواند ما را وادار به عقب نشینی کند. ما با توجه روح صلح، به همه تفاوتها احترام میگذاریم. ما هرگز گفتمان کینه توزی و نفرت را قبول نداریم و از بحث منطقی دفاع میکنیم. ما همیشه در کنار کرامت انسانی و ارزشهای جهانی خواهیم ایستاد.
گفتنی است رئیس جمهور فرانسه به تازگی در سخنانی اعلام کرده بود که فرانسه همچنان به انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز علیه پیامبر اسلام (ص) ادامه خواهد داد.
در پی این اظهارات امانوئل ماکرون، هشتگ «تحریم کالاهای فرانسوی» در کشورهای عربی به ترند اول تبدیل شد و بسیاری استفاده از این کالاها را ممنوع کردند.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه در باره انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز علیه پیامبر اسلام را موجب جریحه دار شدن احساسات مسلمان جهان دانست و تاکید کرد: چنین سخنانی باعث تشدید اسلام هراسی و فضاسازی برای افراط گرایان خواهد شد.
همچنین «مرزوق الغانم» رییس پارلمان کویت اقدام برخی از روزنامههای فرانسوی در انتشار کاریکاتور موهن حضرت محمد (ص) را محکوم کرد و از دولت کشورش خواست که اهانتهای عمدی را که به ارکان دین مبین اسلام و مقدسات مسلمانان صورت میگیرد، محکوم کند.
محمد علی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن نیز خواستار تحرک رسمی و مردمی علیه اهانت فرانسه علیه اسلام و پیامبر بزرگ اسلام (ص) شد.
وی در صفحه توئیتری خود نوشت: نخستین اقدام کشورهای مسلمان باید احضار سفیران و هیئتهای دیپلماتیک و اخراج سفرای فرانسه از کشورشان باشد.
او در ادامه تصریح کرد: باید اقدامی مردمی با حضور گسترده در مراسم میلادی پیامبر بزرگ اسلام آغاز شود و این اقدام بیانگر پیام مقابله با اظهارات مکرون است.
علاوه براین صدها تظاهرکننده شامگاه دیروز شنبه در برابر مقر سفیر فرانسه در فلسطین اشغالی برای محکوم کردن سخنان امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه درباره کاریکاتورهای حضرت محمد (ص) تظاهرات کردند.
همچنین تظاهرکنندگان خشمگین در نوار غزه عکسهای رئیس جمهور فرانسه را آتش زدند. یک تیم خبرنگاران خبرگزاری فرانسه اعلام کرد تظاهر کنندگان -که چهره برخی از آنها با ماسک بهداشتی پوشیده بود- در حالی که شعار نوشتههایی به زبان عربی در دفاع از حضرت محمد (ص)، پیامبر اسلام به همراه داشتند، بعد از نماز مغرب در یافا، شهری در کنار تل آویو که اکثریت جمعیت آن را عربها تشکیل میدهند، به تجمعی اعتراضی دست زدند.
امین بخاری، یکی از تظاهرکنندگان در حالی که رئیس جمهور فرانسه را به حمایت از ”راست گرایان افراطی“ متهم میکرد، گفت پیامبر ”مقدسترین شخصیت اسلام است و کسی که به او توهین کند، به همه افراد یک امت توهین کرده است“.
انتهای پیام/