کد خبر: ۱۴۰۰۸۷
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۶
ترامپ شکست خود را می پذیرد؟
بعد از چند روز کش و قوس در حالی که شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ایالت‌های سرنوشت‌ساز همچنان ادامه دارد، تازه‌ترین اطلاعات و نتایج تا این لحظه نشان می دهد بایدن توانسته آرای لازم برای تکیه زدن به کرسی ریاست جمهوری آمریکا را به دست آورد.

گروه سیاسی: بعد از چند روز کش و قوس در حالی که شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ایالت‌های سرنوشت‌ساز همچنان ادامه دارد، تازه‌ترین اطلاعات و نتایج تا این لحظه نشان می دهد بایدن توانسته آرای لازم برای تکیه زدن به کرسی ریاست جمهوری آمریکا را به دست آورد. با این حال ترامپ با توئیت های جنجالی همچنان بر طبل اعتراض می کوبد و با ادعای تقلب در انتخابات خود را پیروز انتخابات می خواند. این در حالی است که جو بایدن در ایالت‌های جورجیا، پنسیلوانیا و نوادا هم مقابل رقیب جمهوری‌خواه خود پیشتازی می‌کند و امید دارد تا با کسب "بیش از ۳۰۰ رای الکترال" راهی کاخ سفید شود.

بر اساس اعلام مقام‌های انتخاباتی آمریکا، بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از مردم آمریکا تا پیش از سوم نوامبر (روز اصلی انتخابات) به صورت پستی یا زودهنگام و در مراکز قرار داده شده، رای خود را به صندوق انداختند و روز سه‌شنبه نیز میلیون‌ها تن دیگر به پای صندوق‌های رای رفتند، به طوری که انتخابات امسال در ۱۲۰ سال اخیر از نظر حضور واجدان شرایط رای‌دهی، رکورد شکست و بنا بر اعلام حدود ۶۷ درصد واجدان شرایط در انتخابات شرکت کردند و آرای کسب شده از سوی ترامپ و بایدن از باراک اوباما که بیش از ۶۹ میلیون رای به دست آورده بود و رکورددار بود، نیز بیشتر شد.

روز سه‌شنبه با توجه به تفاوت ساعتی در ایالات مختلف آمریکا از شرق تا غرب و قوانین مختلف انتخاباتی در ایالات مختلف، مراکز رای‌گیری کم‌کم بسته شدند و نتایج انتخابات به صورت تدریجی اعلام می‌شود که حاصل حجم بالایی از آرای پستی و نزدیکی دو نامزد است. هر نامزد برای پیروزی در انتخابات به ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد.

جو بایدن شامگاه روز گذشته در سخنانی از قرار داشتن در مسیر پیروزی و به دست آوردن بیش از ۳۰۰ رای الکترال لازم بعد از تکمیل شمارش آراء سخن گفت. بایدن همچنین خواستار صبوری و حفظ آرامش شد. 

در همین حال، کمپین انتخاباتی ترامپ و شخص وی با طرح شکایاتی در دادگاه خواستار متوقف شدن شمارش آرا شده‌اند. تیم او تاکید دارد که دسترسی برای نظارت از زمان آغاز و حین شمارش آرا فراهم نبوده است. بایدن و تیم او اما می‌گویند تمام آرا باید شمارش شوند.

 

*آرای سرنوشت‌ساز

گرچه تکلیف آرای نوادا و جورجیا هنوز نهایی نشده اما انتظار می‌رود آرای آنها به بایدن برسد. آلاسکا و کارولینای شمالی هم در ردیف پیروزی‌های ترامپ قرار می‌گیرند. بدین ترتیب تعداد آرای الکترال بایدن مقابل ترامپ به حد نصاب ۲۷۰ برای ریاست جمهوری می‌رسد. پیشتازی بایدن در پنسیلوانیا و نوادا افزایش یافته و در آریزونا، پیشتازی بایدن کمتر شده است.

در جورجیا شمار قابل توجهی از آراء هنوز شمارش نشده و اختلاف ناچیز رای دو نامزد موجب شده تا آرای این ایالت با بازشماری اجباری روبرو شود. در مواردی که بازشماری طبق قانون الزامی نباشد اما یک نامزد چنین درخواستی داشته باشد، اگر اختلاف دو نامزد نیم درصد یا کمتر باشد، آسوشیتدپرس برنده را اعلام نمی‌کند.

در نوادا هم اختلاف رای تنگاتنگ و تعداد بالای آرایی که هنوز شمارش نشده است، موجب شده تا حدس و گمان درباره ایالت نوادا بسیار زودهنگام باشد.

مقام‌های نوادا  گفتند که جمعه نتایج ۵۱ هزار رای را اعلام می‌کنند اما بعدا توضیح دادند که آنها در میزان این آراء بزرگنمایی کرده‌اند و به جای آن نتایج حدود ۳۰ هزار رای را منتشر کردند.

علاوه بر این، مقام‌های ایالتی پنج‌شنبه گفتند که حدود ۱۹۰ هزار رای دیگر باقیمانده است که شامل آرای پستی و آرای بلاتکلیف رای‌دهندگان ثبت‌نامی یا دیگر موارد می‌شود. اما مشخص نیست که این موارد در آمار مسوول انتخاباتی نوادا گنجانده شده بود یا خیر. چنین رقابت شانه‌ به شانه‌ای موجب می‌شود تا اعلام پیروز به تاخیر بیفتد.

در کارولینای شمالی هم رقابت قابل پیش‌بینی نیست. شمارش آراء به اتمام نرسیده است. ترامپ حدود ۷۷ هزار رای جلوتر است اما هنوز ۱۱۶ هزار رای پستی تا روز جمعه شمارش نشده بود و به این‌ها باید حدود ۴۱ هزار رای بلاتکلیف در سراسر این ایالت را افزود. برای آرایی که مهر سوم نوامبر دارند، مقام‌های انتخاباتی ایالتی تا ۱۲ نوامبر فرصت شمارش دارند. وقتی هم که بحث آرای پستی باشد، بایدن از ترامپ جلو می‌افتد. این بدین معناست که شمارش آرای باقیمانده می‌تواند به نفع بایدن تمام شود.

در پنسیلوانیا هم اختلاف اندک و شمار زیادی از آرای باقیمانده موجب شده تا پیش‌بینی رقابت پنسیلوانیا دشوار شود. بایدن تا روز جمعه با ۰.۲۹ درصد از ترامپ جلو بود. براساس قوانین ایالتی، در صورتی که اختلاف دو نامزد کمتر از نیم درصد باشد، شمارش باید تکرار شود. علاوه بر این، هنوز وضعیت ده‌ها هزار رای بلاتکلیف روشن نشده است و هنوز تعداد دقیق آنها مشخص نیست. آن آرا پس از آنکه مقام‌ها صحت و درستی آنها را تایید کردند، شمارش می‌شوند.

 گرچه نظرسنجی‌های پیش از انتخابات، پیروزی آسانی را برای جو بایدن متصور می‌شدند، اما رقابت بسیار نزدیک پیش رفته است.

در انتخابات ۲۰۱۶ ترامپ ۳۰۶ رای الکترال و رقیب دموکراتش هیلاری کلینتون ۲۳۲ رای را به دست آورده بود. چهار سال پیش نظرسنجی‌های پیش از انتخابات بر پیروزی کلینتون دلالت داشتند اما این ترامپ بود که با وجود رای مردمی کمتر، رای الکترال بیشتری را از آن خود کرد و در انتخابات پیروز شد همانند آنچه در سال ۲۰۰۰ افتاد و جورج بوش توانست با کسب ۵۳۷ رای بیشتر در ایالت فلوریدا از ال گور، کاندیدای دموکرات، با رای دیوان عالی و به دست آوردن آرای الکترال بیشتر، رییس جمهور آمریکا شود.

حالا در شرایطی که بحث و جدل‌های انتخاباتی در خصوص تقلب بالا گرفته با استناد به نتایج می توان بایدن را رئیس جمهور آینده کاخ سفید و آمریکا خواند. این در حالی است که دونالد ترامپ در توییتی دموکرات‌ها را به تلاش برای سرقت آرا متهم کرده است. او در واشنگتن در جمع حامیانش گفته بود: من با اعلام آرای پستی، دادگاه را پیش بینی‌ می‌کردم. ما این انتخابات را بردیم، هدف ما در حال حاضر تضمین این پیروزی است، ما می‌خواهیم قانون اجرا شود، به دیوان عالی می‌رویم و می‌خواهیم رای گیری پایان یابد. تا آنجا که به من مربوط است ما پیروزیم!

بایدن هم پس از اظهارات ترامپ در تشکیک صحت نتیجه انتخابات در سخنانی گفت: باید تک تک آرا شمرده شود. ما زیر بار زورگویی نمی‌رویم و تسلیم نمی‌شویم و مطمئن هستم پیروز بیرون خواهیم آمد اما این پیروزی من به تنهایی نیست بلکه پیروزی مردم آمریکاست.

با روحیه و اخلاقی جنگ طلبانه ای که از ترامپ سراغ داریم بی شک انتقال قدرت و خروج او از کاخ سفید با حاشیه های بسیار و احتمال آشوب های خیابانی طرفدارانش همراه خواهد بود. ترامپ نشان داده به قانون و قراردادها چندان پایبند نیست و روزهای آینده در برگیرنده اتفاق های بسیار در آمریکا خواهد بود.

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار