کد خبر: ۱۴۰۷۷۱
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹
عضو انجمن اقتصاددانان در گفتگو با تابناک اقتصادی؛
یک کارشناس اقتصادی معتقد است تحریم ۳۰ درصد می‌تواند بر اقتصاد ایران تاثیر بگذارد، ۷۰ درصد آثار سوء مدیریت در کشور است، همچنین با توجه به عدم مطلوبیت وضعیت اقتصادی امکان جذب سرمایه گذار خارجی وجود ندارد.
سایه سوء مدیریت بر اقتصاد کشور/ بخشنامه‌های خلق الساعه بدتر از تحریم است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در جلسه این هفته هیئت دولت، رئیس جمهور سیاست اصلی دولت را، آسان کردن معیشت مردم، حفظ ارزش پول ملی، کاهش قیمت ها، افزایش اشتغال، رشد و جهش تولید ملی و تعامل سازنده با اقتصاد جهانی را مطرح کرد. همچنین وی معتقد است، سیاست‌های غلط چهار سال گذشته آمریکا خسارات زیادی به اقتصاد، امنیت و صلح جهانی وارد کرد و برخلاف تعهد بین المللی کشور‌ها به گسترش صلح و امنیت جهانی، موجب نفرت پراکنی بیشتر، رواج دشمنی و کینه توزی بین دولت‌ها شد، اما جمهوری اسلامی ایران گرفتار این دام شیطانی و غیرانسانی نشده است. 
 
رئیس جمهور تاکید کرد: دولت با اتخاذ سیاست‌های متناسب مالی حفظ ارزش پول ملی و کمک به تولید ملی و رشد اقتصادی کشور را با قوت دنبال می‌کند.

وزارت خارجه نیز در این جلسه موظف به اقدام جدی برای جلب سرمایه گذاری خارجی با همکاری دستگاه‌های اقتصادی و مشارکت فعال بخش خصوصی شد.

علیرضا دلداده جاوید، یکی از اعضای انجمن اقتصاددانان، با توجه به سخنان رئیس جمهور در خصوص دنبال کردن سیاست رشد اقتصادی و رونق تولید و حفظ ارزش پول به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: رشد مثبت اقتصادی در شرایط فعلی، غیر منطقی به نظر میرسد. زیرا شاخصه‌های اقتصادی بیانگر خلاف این سخن هستند. در حال حاضر تورم بالای ۴۰ درصد و بیکاری متوسط بالای ۱۸ درصد در کلیه استان‌ها و رشد منفی اقتصادی حدود ۵ درصد حاکی از عدم مطلوبیت اقتصاد کشور است.

این اقتصاددان در خصوص شعار اقتصادی دولت گفت: رئیس جمهور ۴ سال است که شعار رونق اقتصادی را می‌دهد، ولی در جهت تولید تا به امروز این وعده‌ها به عمل تبدیل نشده است. همچنین قوانین موجود را می‌توان ضد تولید نامید، برای اثبات این امر میتوان به نرخ بهره بانکی و وضعیت گمرک کشور اشاره کرد. باید در نظر داشت خیلی از کارخانه‌های کشور به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی توان پرداخت مالیات‌های سنگین را ندارند.

وی با اشاره به عدم حفظ ارزش پول ملی افزود: وقتی نفت کشور به فروش نمی رسد و منابع ارزی در دسترس بانک مرکزی نیست، همچنین سازمان تاثیر گذار از نبود استراتژی مناسب رنج می‌برد. بر اساس اذعان مدیران ارشد بانک مرکزی، کشور با محدویت منابع ارزی رو به رو است، زیرا اگر کشور در این زمینه مشکلی نداشت، میتوانست در جهت تنظیم بازار و تامین کالای اساسی کشور گام‌های موثری بردارد. البته احتمال دارد منظور از وجود منابع ارزی، ارز حاصل از صادرات به بخش خصوصی است. قابل ذکر است که منابع ارزی ایران در کشور‌های دیگر حدود ۷۰ میلیارد دلار است که بلوکه شده است.

این عضو انجمن اقتصاددانان در جهت تحقق اهداف اقتصادی دولت گفت: زمانی شاهد اتفاقات مثبت اقتصادی خواهیم بود که درآمد داشته باشیم و صادرات غیر نفتی ما دچار نقص نباشد، همچنین با منابع حاصل از صادرات به تولید دست پیدا کرد. گفتنی است که تولید به معنای کاهش تورم و اشتغال است. در انجمن اقتصاددانان نیز بررسی شده است که تحریم تا ۳۰ درصد می‌تواند بر اقتصاد ایران تاثیر بگذارد، بنابراین ۷۰ درصد آثار سوء مدیریت در کشور است. برای مثال می توان به بخشنامه‌های خلق الساعه قسمت‌های مختلف اشاره کرد.

وی با اشاره به تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: در کوتاه مدت تاثیر مثبت بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت و در بلند مدت باید منتظر موضع رئیس جمهور آینده آمریکا در قبال ایران بود. چنانچه آمریکا به برجام برگردد، میتوان برای اقتصاد ایران مفید باشد. ناگفته نماند که مواضع رئیس جمهور جدید در قبال ایران هنوز به طور کامل معلوم نیست.

دلداده جاوید در پایان مطرح کرد: جذب سرمایه گذار خارجی برای کشور مفید است که با توجه به وضعیت بد اقتصادی، افراد خارجی رغبتی به سرمایه گذاری ندارند. با جذب سرمایه گذار خارجی نه تنها سرمایه وارد کشور می شود بلکه به تبع آن مدیریت همراه سرمایه وارد می شود. گفتنی است شرایط ورود سرمایه گذار خارجی وجود ندارد. زیرا بعد از توافق برجام هم سرمایه گذار در کشور جذب نشد و اگر هم وارد کشور شدند به قصد بررسی آمدند. البته تهدید سرمایه گذاران توسط رئیس جمهور وقت آمریکا هم بی اثر نبوده است.
 
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار