به گزارش تجارت آنلاین و به نقل از ایسنا، نایب رییس شورای ملی زعفران گفت: به دلیل اینکه نام زعفران ایرانی در کشورهای اروپایی و سایر کشورها مطرح نشده، خریداران تمایل بیشتری به خرید زعفران به نام کشورهای دیگر دارند.
محسن احتشام با بیان اینکه در حال حاضر زعفران ایرانی به صورت فلهای به کشورهای دیگر صادر میشود، اظهار کرد: این امر موجب شده که منافع زعفرانکاران ایرانی به جیب کشورهای دیگر برود.
وی ادامه داد: نبود سرمایه در گردش موجب صادرات فلهای زعفران و تمام شدن زحمات کشاورز ایرانی به نام کشورهای دیگر شده است.
نایب رییس شورای ملی زعفران با بیان اینکه هزینههای تولید زعفران در ایران بالاست، گفت: در حال حاضر شرایط به گونهای شده که تولید زعفران برای کشاورزان منفعت ندارد.
احتشام با اشاره به پرداخت تسهیلات افغانستان به زعفرانکارانش اظهار کرد: در این کشور به واحدهای تولیدی وام میدهند و تا زمانی که برداشت صورت نگیرد هیچ قسطی از آنها دریافت نمیشود.
نایب رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: این در حالی است که در ایران بلافاصله بعد از گرفتن وام باید پرداخت اقساط آغاز شود و این سیاستها موجب آسیب به کشت زعفران شده است.
احتشام در خصوص وضعیت فعلی زعفران گفت: تولید این محصول نسبت به سالهای قبل نابسامان شده است که یکی از دلایل آن را میتوان خشکسالی و از بین رفتن گلها عنوان کرد.
وی گفت: با توجه به وضعیت کمآبی، سال به سال اوضاع زعفران بدتر میشود و امسال نیز نمیتوان انتظار چندانی از این محصول داشت.