کد خبر: ۱۵۷۵۵۱
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۵

کارشناس هواشناسی گفت: از فردا تا شنبه کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۵ درجه در نیمه شمالی کشور رخ خواهد داد.

صادق ضیائیان کارشناس هواشناسی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه از امشب در برخی نقاط استان‌های واقع در نوار شمالی، مناطق غربی و مرکزی کشور بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود گفت: فردا سامانه بارشی جدید وارد کشور شده و در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، همدان، مرکزی، لرستان، چهار محال و بختیاری، خوزستان و اصفهان بارش باران پیش‌بینی می‌شود.

او ادامه داد: از بعد از ظهر فردا در استان‌های ساحلی خزر، قزوین، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش باران و در نقاط سردسیر مناطق شمال غرب، البرز مرکزی و زاگرس مرکزی بارش برف پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان بیان کرد: این سامانه در روز جمعه تقویت شده و به جز در استان‌های سیستان و بلوچستان ،هرمزگان و جنوب استان‌های کرمان و خراسان جنوبی در سایر مناطق کشور بارش را شاهد خواهیم بود.

او توضیح داد: این سامانه شنبه در شرق دریای خزر و نوار شرقی کشور سبب بارش پراکنده شده و سپس از کشور خارج خواهد شد.

این کارشناس هواشناسی بیان کرد: فردا در نیمه غربی کشور و روز جمعه در نیمه شرقی، نواحی مرکزی و جنوبی کشور و روز شنبه در نیمه شرقی وزش باد شدید پیش بینی می شود.

او با بیان اینکه از فردا تا شنبه کاهش محسوس دما بین ۸ تا ۱۵ درجه در نیمه شمالی کشور رخ خواهد داد گفت: در روز‌های پنجشنبه و جمعه به سبب وزش باد شدید دریای خزر مواج و خلیج فارس نیز روز شنبه مواج است.

ضیائیان درباره وضعیت آب و هوای استان تهران گفت: آسمان تهران فردا ابری همراه با وزش باد گاهی رگبار باران و احتمال رعد و برق خواهد بود و بیشترین دمای هوا به ۱۵ درجه و کمترین آن به ۱۱ درجه می رسد.

هشدار سطح نارنجی هواشناسی درباره کاهش دما و تقویت سامانه بارشی
سازمان هواشناسی در اطلاعیه ای ضمن پیش بینی ورود سامانه بارشی به کشور و صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی اعلام کرد:

توصیف سامانه اول: تقویت سامانه بارشی زمان شروع: اوایل وقت جمعه ۱۳۹۹/۱۲/۲۲ زمان پایان: اواخر وقت جمعه ۱۳۹۹/۱۲/۲۲ نوع مخاطره: بارش برف و باران، کاهش دما و یخبندان، رخداد مه، کاهش دید، در مناطق کوهستانی کولاک برف منطقه اثر جمعه: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، زنجان، همدان، مرکزی، شمال و شرق خوزستان، قم، تهران، البرز، قزوین، سمنان، اصفهان، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، نیمه شمالی استان‌های فارس و خراسان رضوی. اثر مخاطره: آب گرفتگی معابر، با لاآمدن آب رودخانه ها، سیلاب، اختلال در تردد، کاهش دید، کولاک در گردنه‌های برفگیر و کوهستانی، احتمال رخداد بهمن در مناطق مستعد، تاخیر یا لغو پرواز‌ها.

توصیف سامانه دوم: نفوذ هوای سرد زمان شروع: جمعه ۱۳۹۹/۱۲/۲۲ زمان پایان: شنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۳ نوع مخاطره: روز جمعه کاهش ۱۰ تا ۱۵ درجه‌ای دما در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، استان‌های ساحلی خزر، دامنه جنوبی البرز و شمال شرق. روز شنبه کاهش ۱۲ تا ۱۸ درجه‌ای دما در استان‌های واقع در شمال شرق. منطقه اثر جمعه: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، همدان، کردستان، کرمانشاه، زنجان، گیلان، مازندران، گلستان، قزوین، البرز، خراسان شمالی. شنبه: خراسان رضوی اثر مخاطره: افزایش مصرف سوخت، افت فشار گاز، خسارت به محصولات و تاسیسات کشاورزی و یخ زدگی و لغزندگی جاده‌ها.

توصیف سامانه سوم: وزش باد بسیار شدید زمان شروع: جمعه ۱۳۹۹/۱۲/۲۲ زمان پایان: شنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۳ نوع مخاطره: وزش باد شدید تا خیلی شدید (سرعت متوسط بین ۶۰ تا ۱۲۰ کیلومتر برساعت)، وزش باد لحظه‌ای شدید موقت با سرعت بیش از ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت به صورت نقطه‌ای و محلی به ویژه در استان‌های کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان منطقه اثر جمعه: ایلام، لرستان، همدان، مرکزی، قزوین، البرز، تهران، قم، سمنان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، یزد، کرمان، فارس، بوشهر، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، هرمزگان، سیستان و بلوچستان. شنبه: یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، هرمزگان اثر مخاطره: اختلال در تردد جاده‌ای به سبب کاهش دید، احتمال بروز خسارت به تاسیسات شهری و روستایی، احتمال خیزش و توفان گردوخاک و کاهش دید و کیفیت هوا، آسیب به سازه‌های موقت و گلخانه ها، تابلو‌ها بنر‌های تبلیغاتی، آسیب به دکل‌های برق، سقوط اجسام از ارتفاع بویژه در کارگاه‌های ساختمانی، احتمال شکستن درختان فرسوده، کولاک برف در گردنه‌های برفگیر و کوهستان.

توصیه:۱- بازگشایی آبراه ها، انجام اقدامات مدیریتی رودخانه و سیلاب، خودداری از سفر‌های برون شهری بویژه در مناطق کوهستانی، آمادگی ماشین‌آلات برف روبی و نمک‌پاشی، تجهیز خودرو‌ها به امکانات ایمنی و گرمایشی، جلوگیری از صعود کوهنوردان، پرهیز از انجام پرواز‌های هواپیما‌های سبک و هلیکوپتر و سایر اقدامات پیشگیرانه، آمادگی دستگاه‌های اجرایی خدمت رسان مانند شهرداری‌ها وغیره.۲- مدیریت توزیع حامل‌های انرژی و رعایت مصرف بهینه انرژی، محافظت از تاسیسات کشاورزی و سیستم‌های آبیاری، احتیاط در تردد، استفاده از کود‌های پتاسه و آمینو اسید جهت مقابله با تنش سرمایی ناشی از کاهش دما. ۳- محکم کردن سازه‌های موقت، تابلو‌های تبلیغاتی، احتیاط در عبور از مجاورت ساختمان‌های نیمه کاره، تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارات ناشی از وزش باد شدید، لغو فعالیت‌های کوهنوردی، لغو پرواز هواپیما‌های سبک و گلایدرها، انجام اقدامات مقتضی برای حفاظت از تاسیسات و محصولات کشاورزی بویژه در جنوب کشور و سایر اقدامات پیشگیرانه.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار