جشنواره ملی آنلاین "زنگ داستان" با مشارکت کانون زبان ایران و موضوع تولید محتوای داستانی در قالبهای داستاننویسی و قصهگویی (ویدئو و صوت) از تاریخ ۲۵ اسفندماه تا 25 فروردین ماه برگزار میشود.
سمیه کرمانی، دبیر جشنواره ملی آنلاین "زنگ داستان" در خصوص برگزاری این جشنواره گفت: مخاطبان اصلی جشنواره آنلاین "زنگ داستان" کودکان و نوجوانان رده سنی ۶ تا ۱۲ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال هستند که میتوانند آثار خود را به زبان هایی از قبیل فارسی، انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، عربی، فرانسه، روسی، ایتالیایی و چینی در محورهای تعیین شده تا تاریخ ۲۵ فروردینماه برای ما ارسال نمایند.
به گفته دبیر جشنواره محورهای جشنواره واژههایی مانند شهروند جهانی، صلح، محیط زیست، عشق، خانواده، دوستی و معنویت هستند و شرکت کنندگان می توانند در سه بخش داستان نویسی، داستان خوانی و تهیه پادکست در این جشنواره شرکت کنند، نکته حائز اهمیت این است که آنان حتما باید داستانهایی را روایت کنند که خودشان آن را نگاشتهاند.
دبیر جشنواره ملی آنلاین "زنگ داستان" در خصوص جوایز این جشنواره گفت: جوایز این جشنواره شامل چاپ کتاب اثرات برتر پس از داوری است. بخشی از این اثرات در قالب کتاب، بخشی در قالب کتاب مجازی و بسیاری از آثار در قالب کتابهایی با عنوان محورهای جشنواره از زبان کودکان و نوجوانان منتشر میشود. به این ترتیب بچهها نویسنده و صاحب کتاب میشوند و از چاپ دوم بخشی از درآمد فروش را کسب میکنند. این کار با هدف آشنایی بچهها با یک کسب و کار فرهنگی انجام میشود و البته جوایز دیگری با همکاری حامیان مالی و معنوی جشنواره برای آنان در نظر گرفته خواهد شد.
کرمانی افزود: ما جشنواره ملی"زنگ داستان" را برنامهریزی کردیم تا آثاری به زبانهای مختلف برای تمام کودکان و نوجوانان در سراسر دنیا داشته باشیم و بتوانیم آنها را هم به صورت مجازی و هم در قالب کتابهای متعدد منتشر کنیم. امروزه ما طبق تحقیقات دریافتهایم که تربیت کودک متاثر از چهار نظام میباشد که عبارتند از نظام رسانهای، نظام همسالان، نظام آموزش و پرورش و نظام خانواده.
دبیر جشنواره ملی آنلاین "زنگ داستان" ادامه داد: ما در جشنواره زنگ داستان به تمام این نظامها نگاه ویژهای داشتهایم و به خصوص تولید محتوا توسط همسالان کودکان و نوجوانان را در درجه نخست اهمیت قرار دادهایم و این محتوا را توسط نظام رسانهای در شبکههای اجتماعی توزیع میکنیم. در این راستا خانواده و آموزش و پرورش نقش بسزایی در راهنمایی آنان برای تولید این محتوا بازی میکند.
کرمانی خاطر نشان کرد: ما امیدواریم پل ارتباطی باشیم تا با انتشار این داستانها، فیلمها و پادکستها در زبانهای مختلف بتوانیم ارتباط دوستانه و صلح طلبانهای بین تمام کودکان و نوجوانان جهان به عنوان مردمی صلح طلب برقرار کنیم. علاقهمندان میتوانند از طریق سایت زنگ آخر در آدرس http://lastbell.ir/ آثار خود را به صورت آنلاین برای ما ارسال کنند.
گفتنی است این جشنواره با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانون زبان ایران، انتشارات زنگ آخر، مرکز رسانه های دیجیتال، مرکز جشنواره های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... برگزار خواهد شد.