• خبرنامه
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • درباره ما
  • |
  • آرشیو
  • |
  • جستجو
  • |
  • پیوندها
  • |
  • تماس با ما
December 10 2025 - چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴
  • سوریه در آستانه جنگ داخلی
  • آرکان خودرو: مقصدی مطمئن برای خرید هوندا و لکسوس
  • بررسی عایق درب حمام، خرید عایق ضد آب و مزایای خرید عایق رطوبتی نانو
  • چند واریزی مهم دولت در راه است 
  • شرایط جدید فروش سکه اعلام شد
  • اعلام آمادگی لبنان برای ایجاد دوره‌ای تازه از روابط سازنده با ایران
  • خودرو جنجالی بابک زنجانی لو رفت
  • بیمه؛ سپری امن برای خانواده‌های ایرانی
  • یوسف پزشکیان تکلیف استعفای خانم وزیر را روشن کرد
  • فایننشال تایمز اعتراف کرد/ فرصت چند روزه ترامپ به زلنسکی
  • صفحه نخست
  • ایران
  • اقتصاد
  • صنعت،معدن و تجارت
  • مسکن، انرژی، کسب و کار
  • بورس و بازار سرمایه
  • بانك و بيمه
  • خواندنی ها
  • عكس
  • فیلم
  • پیوندها
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • جستجو
  • آرشیو
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • نظر سنجی
  • خبرنامه
  • RSS
کد خبر: ۱۷۷۰۴۸
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۱
خانه » اقتصاد
‍‍‍ پ پ ‍‍‍
مشکلات پزشکان عمومی؛ نخستین سطح تماس کادر درمان با بیماران مبتلا به کرونا

کرونا ندارم دکتر سرما خورده‌ام

تهران (پانا) - جر و بحث پزشک و بیمار بالا می‌گیرد؛ مرد اصرار می‌کند به‌خاطر خوابیدن جلوی کولر سرما خورده است.

به‌گزارش ایران،‌ پزشک دستگاه فشارسنج را روی بازوی او می‌بندد و می‌گوید پدرجان چندبار بگویم توی این فصل سرماخوردگی نداریم. شما همه علائم کرونا را‌ داری پس چرا مقاومت می‌کنی؟ اگر خودت تشخیص می‌دهی سرماخورده‌ای پس چرا پیش من آمده‌ای؟ چند بیمار دفترچه به‌ دست منتظر بیرون آمدن او هستند و گاهی زیر لب غر می‌زنند. دو نفر بدون ماسک وارد درمانگاه می‌شوند. منشی اعتراض می‌کند اما هردو با خونسردی می‌گویند یک دوز واکسن زده‌ایم، خیالتان راحت باشد، ما کرونا نمی‌گیریم. آمده‌ایم دکتر برای ما ویتامین و آمپول تقویتی بنویسد.

خستگی در چهره پزشک درمانگاه موج می‌زند. می‌گوید تعداد بیماران در پیک پنجم سه برابر پیک‌های قبلی است و شیفت ما هم طولانی‌تر شده است. از مقاومت مردم در برابر کرونا و کندی روند واکسیناسیون دل پری دارد. می‌گوید پیک‌های قبلی برابر پیک پنجم شوخی‌ای بیش نیست. این را ما پزشکان عمومی که در خط اول مبارزه با کرونا قرار داریم می‌گوییم اما هنوز هم بعضی از مردم مقاومت می‌کنند. کسی که با توصیه ما به بیمارستان می‌رود، می‌داند مبتلا است و کمتر مقاومت می‌کند. هرچی هم پزشک متخصص بگوید با جان و دل قبول می‌کند. اما کسی که اینجا می‌آید نمی‌داند مبتلا است یا نه. بعضی‌ها هم که ماسک نمی‌زنند و اعتقادی به کرونا ندارند و می‌گویند سرما خورده‌ایم.

18 ماه از روزی که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرد می‌گذرد. تعداد قربانیان این ویروس از 100 هزار نفر عبور کرده و به گفته پزشکان و بر اساس آمار پیک پنجم مرگبارترین پیک کروناست. بیش از 650 نفر از کادر درمان در این مدت به شهادت رسیدند که بیش از 200 نفر آنها پزشکان عمومی هستند. تلاش برای تشخیص درست، تجویز دارو و متقاعد کردن بیمار روزهای سختی را برای پزشکان عمومی رقم زده است. به‌گفته دکتر هادی یزدانی کرونا آمد تا بحران مدیریت و فقر فرهنگی را به ما نشان دهد. او با اشاره به اینکه پزشکان عمومی از ابتدای شیوع کرونا روزهای سختی را پشت سر گذاشته‌اند، می‌گوید هنوز هم برخی بیماران برای پذیرش اینکه به کرونا مبتلا شده‌اند مقاومت می‌کنند و متقاعد کردن آنها یکی از سخت‌ترین کارهای پزشکان عمومی است:

«از ابتدای شیوع کرونا همکاران پزشک عمومی در خط اول قرار دارند. روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم اما پیک پنجم سخت‌تراز بقیه پیک‌ها است. تعداد بیماران سرپایی نسبت به پیک‌های قبلی 5/2 برابر افزایش داشته است. اگر در شیفت‌های قبلی 50 بیمار ویزیت می‌کردم این روزها بیش از 100 بیمار ویزیت می‌کنم که 80 درصد آنها هم مبتلا به کرونا هستند. توجیه کردن برخی از این بیماران دشوار است، نمی‌خواهند بپذیرند کرونا گرفته‌اند و ادعا می‌کنند به‌خاطر خوردن خربزه یا خوابیدن جلوی باد کولر سرما خورده‌اند و به کرونا اعتقادی ندارند. می‌گویم مگر کرونا مسأله اخلاقی است که به آن اعتقاد ندارید؟

بسیاری از آنها در اجتماعات خانوادگی و یا اجتماعات بیرون از خانه مبتلا شده‌اند. باور کنید در پیک پنجم متوجه شدم اصفهان مردم ثروتمند زیادی دارد، چون روز شنبه وقتی بیماران را ویزیت می‌کنم و علائم کرونا دارند می‌گویند روزهای قبل با خانواده و دوستان دورهمی باغ بوده‌اند یا در استخر شنا می‌کرده‌اند. متأسفانه همین انکار و بی‌توجهی باعث می‌شود فرد بیمار در محل کار یا جمع خانواده چند نفر دیگر را هم مبتلا کند. از طرف دیگر تعدادی هم بعد از زدن یک دوز واکسن تصور می‌کنند رویین تن شده‌اند و بدون ماسک حتی به درمانگاه می‌آیند.»

این پزشک عمومی درباره دلایل شروع پیک پنجم به تجربه و مطالعاتی که در این مدت داشته است اشاره می‌کند و می‌گوید: «سویه ویروس کرونا در پیک پنجم تغییر کرد و سرایت‌پذیری آن بالا رفت اما در دنیا به‌دلیل واکسیناسیون سریع با وجود بالا بودن مبتلایان، مرگ و میر و بستری کاهش چشمگیری پیدا کرد. امروز با اینکه در بسیاری از خانواده‌ها چند مبتلا به کرونا یا حتی فوتی وجود دارد اما بازهم این جهل در برخی وجود دارد و منکر کرونا می‌شوند. برای شکستن زنجیره انتقال باید قرنطینه و ردیابی بیمار با تست‌های مکرر انجام شود. البته در اجرای قرنطینه باید مردم حمایت مالی هم بشوند. به‌عنوان مثال من به‌عنوان یک پزشک اگر مبتلا شوم زندگی‌ام تحت تأثیر قرار می‌گیرد چون باید سه هفته قرنطینه باشم و از آنجایی که ما پزشکان عمومی به‌صورت ساعتی و با قرارداد معین کار می‌کنیم زندگی ما هم لطمه می‌بیند. پس نباید توقع داشته باشیم مردم راحت بپذیرند که بدون هیچ حمایت مالی دو هفته در خانه بمانند.»

دکتر نگار کرد، پزشک عمومی درمانگاه بیمارستان گنجویان دزفول می‌گوید روزهای سختی را پشت سر می‌گذارد: «در پیک پنجم بیماران با درگیری ریه بالا و افت اکسیژن وحشتناک مراجعه می‌کنند. پیک پنجم خیلی ترسناک است و من تا امروز این وضعیت را تجربه نکرده بودم. هر روز تعداد مراجعه کننده‌ها به درمانگاه بیشتر می‌شود و حداقل 50 نفر آنها باید بستری شوند. بسیاری از این بیماران در جمع خانوادگی یا مجلس عزا و جشن مبتلا می‌شوند. تعجب می‌کنم چطور کسی که در خانواده‌اش یک نفر بر اثر کرونا فوت می‌شود بازهم ماسک نمی‌زند؟ البته امروز آگاهی مردم بالاتر رفته و به نسبت پیک‌های قبلی کمتر در برابر پذیرش کرونا مقاومت می‌کنند. هرچند تصور می‌کنم باید برای روزهای سخت‌تری آماده باشیم. متأسفانه در برخی از تجمعات و هیأت‌های عزاداری برخی از مردم ماسک نمی‌زدند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کردند. از طرف دیگر در این شرایط تعدادی از خانواده‌ها مسافرت رفتند و بعضی‌ها هم در کل از ماسک زدن خسته شده‌اند. همه اینها زنگ خطر است و امیدوارم چند روز آینده با فاجعه مواجه نشویم.»

پزشکان عمومی همه کشورهای دنیا در خط اول مقابله با بیماری‌ها قرار دارند. وظیفه تشخیص بیماری و کنترل آن بر عهده پزشکان عمومی است. از آغاز همه‌گیری ‌کرونا تا کنون بیش از 650 نفر از کادر درمان به شهادت رسیده‌اند که 200 نفر از این شهدا پزشکان عمومی هستند. روزهای اول شیوع کرونا پزشکان عمومی بدون تجهیزات مناسب و با دست خالی به جنگ کرونا رفتند. دکتر مهدیار سعیدیان، پزشک و مدیر روابط عمومی انجمن پزشکان عمومی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه کمترین توجه به پزشکان عمومی بخصوص پزشکان مراکز و درمانگاه‌های خصوصی می‌گوید: «متأسفانه در طرح تحول سلامت جایگاه واقعی پزشک عمومی از دست رفت و سیاست درمان محوری جایگزین پیشگیری از بیماری شد. در این 18 ماه که از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد پزشکان عمومی در درمانگاه‌ها و مطب‌ها اولین کسانی هستند که با بیمار مواجه می‌شوند و به همین دلیل بیشتر از بقیه پزشکان در معرض خطر قرار دارند. در پیک پنجم شمار مراجعان افزایش پیدا کرد و پزشکان عمومی در شیفت‌های طولانی آنها را ویزیت می‌کنند.

ما در خراسان رضوی تلاش کردیم برای آنها تجهیزات حفاظتی تهیه کنیم، چون خانواده‌های بسیاری از پزشکان عمومی به‌دلیل مواجهه آنها با بیماران مبتلا شدند.»
دکتر سعیدیان درباره دلایل بروز پیک پنجم به بحران مدیریت وزارت بهداشت در جریان کرونا اشاره می‌کند و می‌گوید: «وزارت بهداشت نتوانست میدانداری لازم را انجام دهد. نوروز 99 فعالان جامعه پزشکی خواستند تا با قرنطنیه دو هفته‌ای کشور، بیماری کنترل شود اما توجهی به این خواسته نشد. از طرف دیگر امروز با شایعات زیادی در فضای مجازی مواجه هستیم که بسیار خطرناک است و باید وزارت بهداشت با این شایعات مقابله کند. این شایعات و تجویزهای غیرعلمی باعث می‌شود فرصت طلایی برای بیمار مبتلا به کرونا از دست برود و به قیمت جان او تمام شود.»

مطالب مرتبط
از گوشت تا سرمایه اجتماعی!
شناسایی ۳۶ هزار و ۷۵۸ بیمار کرونایی در شبانه‌روز گذشته
برچسب ها: مشکلات پزشکان عمومی ، بیماران مبتلا به کرونا ، کندی روند واکسیناسیون
گزارش خطا 0
Bookmark and Share
X Share
Stumble Upon Delicious Cloob
Digg
ارسال نظر
  • پربازدید ها
  • پربحث ترین عناوین

جزئیات حراج جدید سکه اعلام شد

پیش ‌بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۵ آذر ۱۴۰۴ / اونس فرمان صعود می‌دهد؟ + جدول قیمت‌ها

"نگین" خلیج‌فارس، جدیدترین صندوق طلای بورسی پذیره‌نویسی شد

حراج سکه تا پایان سال هر هفته انجام می‌شود

تحلیلی درباره ریشه نوسانات بازار ارز و طلا

عوامل مؤثر بر قیمت کفپوش پلی یورتان

حسابداری ساده مغازه چگونه است؟ راهنمای کامل برای فروشگاه‌های کوچک

سورپرایز دولت در اجرای مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی

تهران در آستانه تنش جدی آب

نرخ سوم بنزین رسماً اعلام شد: لیتری ۵۰۰۰ تومان

جزییات تازه درباره قطع سهمیه سوخت خودروها

 سکه بدون فاکتور نخرید!

اصلاح نظام یارانه سوخت گامی ضروری با قابلیت بهبود

ناکامی همه دولت‌ها در مهار کسری بودجه

فرصت‌ها و چالش‌های صادرات ایران : از نفت و پتروشیمی تا پسته و زعفران

بررسی تخصصی خرید انواع چیلر تراکمی: هواخنک، آب‌خنک و مینی‌چیلر  (۲ نظر)

صرافی توبیت: بررسی جامع ویژگی‌ها، اپلیکیشن و احراز هویت  (۲ نظر)

گام به گام تا خرید ملک بین‌المللی: سمالند، راهنمای مطمئن سرمایه‌گذاران ایرانی  (۱ نظر)

راهنمای خرید سررسید تبلیغاتی 1405 | انواع، قیمت و نکات مهم انتخاب  (۱ نظر)

عوامل و نکات کلیدی ساخت سوله های صنعتی  (۱ نظر)

آخرین اخبار

سوریه در آستانه جنگ داخلی

آرکان خودرو: مقصدی مطمئن برای خرید هوندا و لکسوس

بررسی عایق درب حمام، خرید عایق ضد آب و مزایای خرید عایق رطوبتی نانو

چند واریزی مهم دولت در راه است 

شرایط جدید فروش سکه اعلام شد

اعلام آمادگی لبنان برای ایجاد دوره‌ای تازه از روابط سازنده با ایران

خودرو جنجالی بابک زنجانی لو رفت

بیمه؛ سپری امن برای خانواده‌های ایرانی

یوسف پزشکیان تکلیف استعفای خانم وزیر را روشن کرد

فایننشال تایمز اعتراف کرد/ فرصت چند روزه ترامپ به زلنسکی

ممکن است تیم ملی ایران از جام جهانی حذف و تیم دیگری جایگزینش شود

واکنش رئیس سازمان صدا و سیما به انتقادات مردم از خط سفید/ من بعد از جنگ دیگر از موبایل همراه استفاده نمی‌کنم اما...

نگرانی اسرائیل از سفرهای خارجی این مداح ایرانی؛ ماجرا چیست؟ +عکس

آماده باش یگان‌های عملیاتی سپاه در مرزها

جامعه شدیدا با طرح بنزینی پزشکیان همراهی می‌کند

چرا در هوای سرد می‌لرزیم؟

این صداوسیما که نمی تواند جلوی فحش خداد عزیزی روی آنتن زنده را بگیرد، می خواهد مدیریت محتوای شبکه نمایش خاتگی را بر عهده بگیرد

زلنسکی پس از تهدید ترامپ از برگزاری انتخابات خبر داد

نگرانی روزنامه خراسان برای تنهایی پزشکیان | از ستاد تا صف منتقدان؛ چرا اصلاح‌طلبان از دولت فاصله می‌گیرند؟

ببینید | ابوالفضل اقبالی از مدافعین قانون حجاب: تنها وظیفه زن، تمکین جنسی است و در هر حالتی باید تمکین کند!

اطلاعیه مهم شرکت ملی پخش درباره بنزین

هایما S۵ ایران‌خودرو ارزش خرید دارد؟

وام ۱۰۰ میلیونی بازنشستگان

جزئیات سومین نشست مشترک ایران، عربستان و چین

پتانسیل صادرات انجیر خشک ایران به بازارهای خاورمیانه و اروپا: فرصت های استراتژیک برای تجارت جهانی

نایلون استرچ چیست و چه کاربردهایی دارد

بررسی کامل و تخصصی دستگاه سنگ شکن فکی

قیمت داربست فلزی متحرک در سال 1404– لیست کامل هزینه‌ها

پزشکیان: اطمینان دارم مسائل کشور را می‌توان آرام آرام حل کرد

طلا یا بیت‌کوین: کدام یک برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟

سهمیه‌های ذخیره شده در کارت سوخت چه می‌شود؟

چرا آینده خودروهای برقی در ایران به «شارژِ عادلانه و آینده‌نگر» وابسته است؟

بزرگ‌داشتِ روزنامه نگار سینمایی قدیمی/ عصر یکشنبه در تهران 

پرسپولیس با پیکان در شرایط آخرالزمانی! +عکس

بلیت سینماها نیم بها شد

از باد زرد تا سیندرلا؛ محبوب‌ترین اجراهای هفته تئاتر کدام‌اند؟

ببینید | اولین تصاویر از آتش‌سوزی در اتوبان تهران کرج

بشقاب ارزان، عتیقه گرانقیمت از آب درآمد / راز نوشته‌های پشت بشقاب چه بود؟

مکانیزم ماشه عمل نکرد/ جهش بی‌سابقه صادرات نفت ایران

افزایش تورم در صورت عدم اصلاح ساختار بودجه 

  • صفحه نخست
  • |
  • ایران
  • |
  • اقتصاد
  • |
  • صنعت،معدن و تجارت
  • |
  • مسکن، انرژی، کسب و کار
  • |
  • بورس و بازار سرمایه
  • |
  • بانك و بيمه
  • |
  • خواندنی ها
  • |
  • عكس
  • |
  • فیلم
  • تماس با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
  • |
  • درباره ما
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • خبرنامه
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به تجارت آنلاین است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و تولید: ایران سامانه