کد خبر: ۱۸۱۳۴
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۲
بانکداران خارجی ترجیح می‌دهند که شریک ایرانی داشته باشند تا بتوانند به سهم بازار بانکی داخلی نیز دسترسی مناسبی بیایند.
 مهر ، رئیس کل بانک مرکزی ازتهیه لایحه‌ای توسط دولت برای فعالیت بیشتر بانک‌های خارجی درایران خبر دادوگفت: براساس این لایحه،سرمایه‎گذاران خارجی می‎توانند تا ۴۰درصد در راه‎اندازی یک بانک خارجی سهم داشته باشند.
 
ولی‌الله سیف در جلسه امروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با اشاره به تهیه لایحه‌ای از سوی دولت برای فعالیت بیشتر بانک‌های خارجی در ایران، گفت: این لایحه که از مسیر دولت به مجلس ارائه خواهدشد، اجازه می‌دهد ۴۰ درصد سرمایه خارجی در تاسیس یک بانک وارد شده و در عمل بانک‌های خارجی در ایران فعالیت خود را آغاز کنند.
 
رئیس کل بانک مرکزی افزود: البته بانکداران خارجی ترجیح می‌دهند که شریک ایرانی داشته باشند تا بتوانند به سهم بازار بانکی داخلی نیز دسترسی مناسبی بیایند.
 
وی تصریح کرد: در خصوص ایجاد بانک خارجی در مناطق آزاد و نیز ایجاد شعب در این مناطق هیچ‌گونه محدودیتی وجود ندارد و تنها محدودیت‌ها برای سرزمین اصلی است که آنهم برای راه‌اندازی شعبه محدودیتی مشاهده نمی‌شود.
 
سیف در ادامه از ابراز علاقه آلمانی‌ها برای راه‌اندازی بانک در ایران خبر داد و گفت: قرار است هیات‌های بانکی میان دو کشور در این رابطه مذاکره کنند.
 
ابلاغ دستورالعمل اجرایی کارت اعتباری
 
رئیس کل بانک مرکزی یکی از راه‌های خروج از رکود را تحریک تقاضا دانست و گفت: بر این اساس، دستورالعمل اجرایی کارت اعتباری خرید کالا هفته آینده ابلاغ می‌شود.
 
جزئیات بخشنامه شبانه ارزی سیف
 
سیف همچنین در خصوص دستورالعمل نحوه تسویه وام‌های ارزی اظهارداشت: براساس دستورالعملی که شب گذشته به تصویب رسید، چنانچه وام ارزی تا قبل از ۴ مهرماه سال ۹۱ که زمان تشکیل مرکز مبادله ارزی است، دریافت شده باشد، باید با نرخ ارز ۱۲۲۶ تومانی، اصل و سود وام بازپرداخت شود که البته معادل ریالی آن از سوی دریافت‌کننده وام پرداخت خواهد شد.
 
وی افزود: از این مقطع به بعد با نرخ تسهیلات ریالی کمترین که معمولا ۲۰ درصد است، تسویه حساب صورت خواهد گرفت.
 
سیف گفت: چنانچه در ظرف زمانی مقرر تسویه وام ارزی صورت گیرد، بهترین وضعیت رخ خواهد داد.
 
رئیس کل بانک مرکزی همچنین در خصوص پیاده‌سازی ارز تک نرخی گفت: همیشه موضع بانک مرکزی این بوده که به سرعت به سمت ارز تک‌نرخی حرکت کنیم اما باید توجه داشت در فقدان ارتباطات بانکی بین‌المللی، حتی اگر وضع ارزی مطلوب هم داشته باشیم، شرایط شکننده است و نمی‌تواند ارز تک‌نرخی استمرار یابد.
برچسب ها: بخشنامه ، بانک مرکزی ، ارز
نام:
ایمیل:
* نظر:
پرطرفدارترین عناوین