کد خبر: ۱۸۲۲۶۹
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۶
اصل مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی و همچنین سند ازدواج (قباله ازدواج) به همراه کپی آن‌ها، از جمله مدارکی است که برای ارائه درخواست مطالبه و دریافت مهریه لازم و ضروری است.
صراط:

مهریه به معنای وجه یا مالی است که در زمان ازدواج با توافق میان طرفین تعیین می‌شود و به محض وقوع عقد ازدواج، به زوجه تعلق خواهد گرفت و می‌تواند هر زمان که بخواهد آن را دریافت کند و زوج نیز وظیفه پرداخت آن را بر عهده دارد. مطالبه مهریه از طرف زوجه و پرداخت آن توسط همسرش، هیچ ارتباطی به طلاق گرفتن و جدایی آن‌ها از یکدیگر ندارد و بدون طلاق گرفتن نیز، امکان مطالبه و دریافت آن وجود دارد. در واقع بر اساس قانون و شرع، مطالبه و دریافت مهریه، در صورت ادامه زندگی مشترک روجین نیز، امکان پذیر خواهد بود. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی دریافت مهریه بدون طلاق گرفتن و مزایای داشتن وکیل مهریه بپردازیم.

چگونه میتوان بدون طلاق مهریه را گرفت؟

مدارک لازم برای دریافت مهریه بدون طلاق

اصل مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی و همچنین سند ازدواج (قباله ازدواج) به همراه کپی آن‌ها، از جمله مدارکی است که برای ارائه درخواست مطالبه و دریافت مهریه لازم و ضروری است.

مراحل مطالبه و دریافت مهریه بدون طلاق

بر خلاف تصور عموم که گمان می‌کنند دریافت مهریه فقط مختص زمانی است که زوجین از یکدیگر جدا می‌‌شوند، مطالبه و دریافت مهریه بدون طلاق و در صورت ادامه زندگی مشترک نیز، امکانپذیر خواهد بود. مراحل دریافت و مطالبه مهریه در صورت طلاق و جدایی، با مطالبه و دریافت آن بدون طلاق و جدایی، کاملا یکسان است. به طور کلی مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت و دادگاه خانواده امکانپذیر است.

مطالبه و دریافت مهریه از طریق اجرای ثبت

برای دریافت مهریه بدون طلاق از طریق اجرای ثبت، ابتدا باید زوجه یا وکیل او، با در دست داشتن اصل سند ازدواج، مدارک شناسایی و کپی آن‌ها، به دفتر خانه اسناد رسمی که ازدواج در آن به وقوع پیوسته و ثبت شده است، مراجعه کنند. سپس درخواست صدور برگ اجرائیه را به سردفتر محترم، ارائه دهند. پس از این مرحله، سردفتر اقدام به تطبیق مدارک ارائه شده می‌کند و در صورت احراز آن ها، برگ اجرائیه به میزان مهریه تقاضا شده را، صادر می‌کند و یک نسخه آن را به زوجه و نسخه دیگر آن را از طریق پست، به نشانی زوج که در سند ازدواج درج شده، ارسال خواهد کرد.

پس از صدور برگ اجراییه، زوجه یا وکیل او باید به شعبه اجرای ثبت، مراجعه کنند و برگ اجرائیه در این قسمت ارائه دهند، تا مسئول شعبه، دستورات لازم جهت وصول مهریه از زوج را صادر کند.

در این مرحله اگر زوج اموالی برای توقیف داشته باشد، آن اموال توقیف خواهد شد، تا نسبت به پرداخت مهریه و یا جلب رضایت زوجه، اقدام کند. اگر زوج از پرداخت مهریه همسرش، امتناع کند، دستور مزایده و فروش اموال توقیف شده به نفع زوجه، صادر و اجرا خواهد شد.

در صورتی که زوج اموالی نداشته باشد و یا اموال او، قابل توقیف نباشد و یا مطالبه مهریه در واحد اجرای ثبت به نتیجه نرسد، مرجع مزبور گواهی مبنی بر مطالبه مهریه از طریق دادگاه خانواده صادر خواهد کرد. در این صورت زوجه می‌تواند برای مطالبه مهریه خود، به دادگاه خانواده مراجعه کند و اقدامات لازم را انجام دهد.

مطالبه مهریه از طریق دادگاه خانواده

چگونه میتوان بدون طلاق مهریه را گرفت؟

برای مطالبه و دریافت مهریه بدون طلاق از طریق دادگاه خانواده، زوجه یا وکیل او باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و نسبت به ارائه و ثبت دادخواست خود، اقدام کنند. پس از این مرحله، پرونده به مرجع رسیدگی ارجاع خواهد شد و پیامکی حاوی زمان و تاریخ ثبت دادخواست، برای زوجه ارسال می‌شود. پس از این مرحله، زمان رسیدگی به پرونده در دادگاه تعیین و به صورت پیام کوتاه به طرفین ابلاغ خواهد شد، تا در موعد تعیین شده در دادگاه حاضر شوند.

پس از تشکیل جلسه رسیدگی به پرونده، دادگاه با توجه به محتویات پرونده و اظهارات طرفین، نسبت به صدور حکم در مورد پرداخت مهریه اقدام خواهد کرد.. پس از صدور و قطعیت رای به نفع زوجه، وی می‌تواند اجرای حکم محکومیت زوج به پرداخت مهریه را از واحد اجرای احکام مدنی، درخواست کند. پس از این مرحله، ابلاغیه‌ای برای زوج ارسال خواهد شد و برای پرداخت مهریه، به مدت ۱۰ روز، به او فرصت می‌دهند.

در صورتی که زوج، توانایی مالی برای پرداخت مهریه را نداشته باشد، می تواند رسیدگی به دادخواست اعسار خود را، از دادگاه تقاضا کند و دادگاه در صورت احراز اعسار زوج، حکم تقسیط میزان مهریه را صادر خواهد کرد.

نکته: در صورتی که مبلغ مهریه، معادل با بیست ملیون تومان باشد، رسیدگی به آن در صلاحیت شورای حل اختلاف است.

درخواست تامین خواسته در مطالبه و دریافت مهریه بدون طلاق

به منظور جلوگیری از فرار زوج و یا جلوگیری از هرگونه نقل و انتقال اموال او به دیگری، زوجه یا وکیل او می‌توانند در ضمن ارائه دادخواست اصلی و یا تا زمانی که حکم قطعی صادر نشده، با ارائه درخواست تامین دلیل، ممنوع الخروج شدن زوج و یا توقیف اموال او به دیگری را، از مرجع رسیدگی کننده، تقاضا کنند.

جمع بندی

مطالبه مهریه از طرف زوجه و پرداخت آن توسط همسرش، هیچ ارتباطی به طلاق گرفتن و جدایی آن‌ها از یکدیگر ندارد و بدون طلاق گرفتن نیز، امکان مطالبه و دریافت آن وجود دارد. دریافت مهریه بدون طلاق گرفتن، از طریق اجرای ثبت و دادگاه خانواده امکان­پذیر است. برای اینکه در این مسیر با اطلاع کافی قدم بردارید ما به شما پیشنهاد می کنیم که از گروه وکلای هوداد در زمینه های وکیل طلاق توافقی، وکیل ارث، وکیل تغییر نام و ... بهره مند شوید

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین