به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایرنا، محمد جواد ظریف عصر پنجشنبه و در آخرین برنامه کاری سفر یک روزه خود به اسلام آباد، طی سخنانی در جمع اعضای کمیته روابط خارجی مجلس ملی پاکستان،گفت: ما با هند روابط خوبی داریم اما این روابط هرگز تاثیری بر روابط خوب ما با پاکستان ندارد.
ظریف تاکید کرد: ایران جایگاه و اهمیت ویژه ای به روابط خود با پاکستان قائل است و رهبر معظم انقلاب هم بر این موضوع تاکید کرده اند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به یکی از اعضای کمیته روابط خارجی مجلس ملی پاکستان درخصوص توسعه بندر گوادر در بلوچستان پاکستان و بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان ایران، اظهار داشت: ما معتقدیم که هم چابهار ایران و هم گوادر پاکستان باید توسعه یابد. توسعه این مناطق می تواند به حل مشکلات آن از جمله ریشه کن ساختن فقر و افراط گرایی کمک کند.
** تهدید علیه هر کشور منطقه، تمام منطقه را تهدید می کند
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه هر تهدیدی علیه هر یک از کشورهای منطقه، تهدیدی برای همه منطقه و بلکه تهدیدی جهانی محسوب می شود گفت: گروه تروریستی داعش برای ضربه زدن به سوریه و عراق ایجاد شد اما امروز دامنه اقدامات تروریستی آن به ، آفریقا، استرالیا، فرانسه و ... هم رسیده است.
ظریف افزود: داعش را ایجاد کردند تا به سوریه و عراق ضربه بزند اما چه کسی فکر می کرد دامنه خشونت آن به دور دست ترین نقاط جهان هم برسد.
وی با اشاره به حملات تروریستی در نقاط مختلف منطقه گفت: هر اقدامی که امنیت پاکستان یاعربستان یا هر کشور دیگر منطقه را تهدید کند، برای ایران و دیگر کشورهای منطقه هم تهدید محسوب می شود.
** از همان ابتدای کارم به عنوان وزیر، برای روابط خوب باعربستان اعلام آمادگی کردم
ظریف در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس ملی پاکستان در پاسخ به سوال یکی از اعضای این کمیته درخصوص روابط ایران و عربستان گفت: من از همان اوایل که به عنوان وزیر خارجه ایران منصوب شدم، برای روابط خوب با عربستان اعلام آمادگی کردم. اعتقاد داریم که نه ایران و نه عربستان نمی توانند از معادلات منطقه کنار گذاشته شوند.
وی افزود: ما هرگز نگفته ایم که عربستان نباید در منطقه نقش نداشته باشد. حرف ما این است که همه کشورها باید از راه صحیح برای حل مشکلات و مسایل منطقه کمک کنند. اما عربستان گویا دچار یکی سری نگرانی های خیالی و غیرواقعی است.
وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر نقش سازنده گفت و گو و مذاکراه برای حل اختلافات و مسایل گفت: در یکی از نشست ها در قطر، حرف خوبی مطرح و گفته شد اگر ایران و گروه 1+5 توانستند با مذاکراه مسایل را حل و فصل کنند، چرا شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس(عربستان، قطر، بحرین، کویت، امارات عربی متحده و عمان ) نتوانند از طریق مذاکراه با ایران، سوء تفاهم ها و اختلافات را حل و فصل کنند.
** توافق هسته ای به معنای بهبود روابط تهران-واشنگتن نیست
ظریف در پاسخ به یکی از سوالات مطرح شده در این نشست گفت که توافق هسته ای به مفهوم حل اختلافات میان ایران و آمریکا نیست. ما فقط توانسته ایم یک مساله را حل کنیم و این به معنای عادی شدن و بهبود روابط نیست.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر مخالفت احتمالی کنگره آمریکا با توافق هسته ای، گفت که فکر نمی کند کنگره با این موضوع مخالفت کند.
** حمایت از دولت وحدت ملی افغانستان
ظریف در بخشی دیگر از سخنانش درخصوص تحولات افغانستان گفت: اگر افغانستان نا امن باشد، هم ایران و هم پاکستان متضرر خواهند شد. مخصوصا الان که گروه تروریستی داعش در مناطقی از افغانستان نفوذ کرده است.
وزیر امور خارجه ایران افزود: باید دولت وحدت ملی افغانستان را کمک کنیم و خوشحالم که وزیر امور خارجه افغانستان نیز به اسلام آباد سفر کرده است تا درباره راه های رسیدن به صلح و امنیت ، با مقامات پاکستان گفت و گو کند. ما خواستار افغانستانی آرام ، با ثبات و بدور از خشونت هستیم.
** اسلام دین وحدت و برادری است
ظریف همچنین در سخنانش باتاکید بر اهمیت و ضرورت تقویت وحدت میان پیروان تمام مذاهب اسلامی و اقوام و کشورهای مسلمان گفت: اسلام دین رحمت، وحدت و برادری است. افراطی گری و خشونت هرگز جایی در اسلام ندارد.
وی گفت: کسانی که به نام اسلام، به دنبال ترویج افراط گرایی هستند، هرگز به اسلام و مسلمانان خدمت نمی کنند و افراط گرایی هیچ نسبتی با اسلام ندارد. متاسفانه امروز برخی سعی دارند از اسلام تصویری نادرست و غیرواقعی ارائه دهند و با توطئه های خود، می کوشند تا کشتارهای فجیع و سربریدن ها به دست تروریست ها را به عنوان بخشی از اسلام به جهان معرفی کنند.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه دیدارهای منطقه ای خود روز پنجشنبه به پاکستان سفر کرد و در سفر یک روزه خود به این کشور ملاقات های مهمی با مقامات ارشد اسلام آباد داشت که محور این دیدارها و گفت وگوها مسایل مهم منطقه ای، توافق هسته ای، بحران یمن و سوریه، گسترش همکاری های دوجانبه و چند جانبه بوده است.
وزیر خارجه کشورمان در مدت اقامت 10 ساعته خود در اسلام آباد، با محمد نواز شریف نخست وزیر، سرتاج عزیز همتای خود، رضا ربانی رییس مجلس سنا و سردار ایاز صادق رییس مجلس ملی این کشور دیدار کرد و همچنین با شرکت در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای پاکستانی خود، به سؤالات متعدد خبرنگاران پاسخ گفت و سخنرانی در کمیته امور خارجی مجلس ملی پاکستان برنامه پایانی ظریف در این سفر فشرده بود.