سرهنگ سید مصطفی مرتضوی در گفتگو با خبرنگار برنا اصفهان به وضعیت پرونده هاو جرائم اینترنتی استان اصفهان اشاره کرد و اظهارداشت: فضای مجازی بخش عمده ای از زندگی مردم را گرفته و بسیاری از روابط اجتماعی و اقتصادی بر این بستر انجام می شود که به دلیل کمبود دانش و آگاهی عمومی و سناریو جدید مجرمان وقوع جرم هم رشد داشته است.
وی افزود: امسال در مقایسه با زمان مشابه سال قبل جرائم اینترنتی در حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی 2 برابر شده در حالی که کلاهبرداری بیش از 100 درصد افزایش یافته است.
رییس پلیس فتای اصفهان نشر اکاذیب، هتک حرمت، شایعهپراکنی و توهین در ابعاد مختلف از مصادیق جرائم اجتماعی در فضای مجازی بیان کرد و گفت: در حوزه اقتصادی مجرمان با ارسال پیامکهای جعلی، لینکهای آلوده به بدافزارها، کلاهبرداری از طریق فروش در بسترهای غیرمجازی اینترنتی دارایی مردم را از بین برده اند.
وی ادامه داد: خرید و پرداخت های اینترنتی باید در وب سایت های مجاز انجام شود و از دیگر درگاه های غیرمجاز و شبکه های اجتماعی کار اقتصادی به ضرر فرد می شود.
سرهنگ مرتضوی با تاکید بر ضرورت افزایش آگاهی مردم در راستای استفاده از فضای مجازی، خاطرنشان کرد: پلیس علاوه بر رصد و شناسایی مجرمان،در حوزه آموزش نیز فعالیت های پیشگیرانه دارد اما نیاز به همکاری دیگر سازمان ها و نهادهای اجتماعی و فرهنگی هستیم.
وی ادامه داد: کاربران شبکه های اجتماعی و رسانه های برخط باید مراقب و هوشیار نسبت به توطئه مجرمان باشند و به هر گونه پیامی اعتماد نکنند و در انجام معاملات اقتصادی از بسترهای امن و دارای شناسه واقعی استفاده کنند و شبکه های اجتماعی را برای تبادل اطلاعات محرمانه و انتقال پول و خرید و فروش استفاده نکنند.
.