به گزارش ایسنا، زنان در همه مراحل زندگی به ورزش کردن و فواید آن نیاز دارند، حتی در دوران بارداری و عادت ماهانه ورزش میتواند برای بانوان بسیار موثر باشد چراکه ورزش با تنظیم وزن و کاهش میزان چاقی، مستقیما بر وضعیت عملکرد قلب اثر دارد، از طرفی ورزش در افراد با فشار خون بالا می تواند بر کاهش فشارخون موثر باشد بدون این که بیمار، دارویی برای کاهش فشار خون استفاده کند.
علاوه بر این ورزش در کاهش چربیهای مضر هم موثر است و به ویژه میزان تریگلیسیرید خون با ورزش روزانه به طور واضح کاهش مییابد. از اثرات مفید دیگر ورزش، کمک به تنظیم قند خون است که با سوزاندن قند اضافی موجود در خون اتفاق میافتد، اما در زنان، ورزش اهمیت خاص دیگری دارد و آن درمان و پیشگیری از بیماری پوکی استخوان است. این بیماری که در زنان شایعتر از مردان و با عوارض خطرناکی مثل شکستگی مکرر همراه است، با ورزش در سنین مختلف از زیر ۱۸ سال تا سنین یائسگی قابل پیشگیری و درمان است، به ویژه ورزشهایی که با فشار بر استخوان به خصوص پاها همراه میشود که همانند پیاده روی و دویدن در کاهش روند پوکی استخوان بسیار موثر است.
در ادامه این مطلب که از سوی زهرا تمدن، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: از فواید دیگر ورزش در زنان، تاثیر آن بر نازایی و در درمان بیماری تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان(pco) موثر است. ورزش با کاهش چربیهای شکمی به تخمک گذاری کمک میکند و با اثری که بر روحیه فرد ورزشکار میگذارد، تاثیر ویژه بر اثر بخشی داروهایی دارد که در زمان نازایی استفاده میشود، همچنین ورزش به آزاد شدن هورمونهایی منجر میشود که در تنظیم عادت ماهانه و تخمکگذاری بسیار موثر هستند.
واقعیت این است که ورزش از افزایش وزن نامناسب در بارداری کاهش میدهد و به یک زایمان مناسب کمک می کند، علاوه بر این ورزش با تقویت عضلات لگن از احتمال افتادگی مثانه کم میکند و کاهش وزن پیش از اقدام به باردارشدن در صورت اضافه وزن یا چاقی، استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و تحرک کافی از جمله راههای موثر در پیشگیری از دیابت بارداری هستند.
انتهای پیام