کد خبر: ۱۸۸۲۵۴
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۳
رئیس فراکسیون محیط زیست گفت: با وجود ممنوعیت‌های قانونی موجود، همچنان شاهد قاچاق خاک ایران به کشور‌های همسایه هستیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا؛ سمیه رفیعی گفت: رسوب سالانه شش میلیون هکتار خاک, کاهش عمر مفید مخازن سدها و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی را به همراه داشته است. این موضوع نشان می‌دهد نه تنها از این خاک استفاده نکردیم بلکه شاهد تداوم قاچاق خاک کشور به کشورهای حوزه خلیج فارس هستیم.

وی ادامه داد: قاچاق خاک از نظر قانونی ممنوع است و چنانچه اقدام به این امر شود جرم محسوب و با شخص متخلف برخورد می‌شود اما با وجود این قانون قاچاق خاک همچنان ادامه دارد. در قانون، صادرات خاک عنوان شده است و  قانون حفاظت از خاک در کشور نیز وجود دارد اما لازم است بخش‌هایی از آن که حد مجاز صادرات قانونی خاک را تعیین می‌کند اصلاح شود و در موضوع برخورد با متخلفان این عمر نیز نهادهای متولی باید پاسخگو باشند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم، خاک کشاورزی ایران با توجه به کیفیتی که دارد و همچنین نبود خاک مناسب در کشورهای حاشیه خلیج فارس، موجبات قاچاق و خروج خاک کشاورزی از کشور را فراهم آورده است.

متأسفانه به دلیل خشکسالی‌ها و کم بارشی‌هایی که در چند سال گذشته ایجاد شد و همچنین به دلیل عدم پوشش گیاهی مناسب، مسئله فرسایش خاک بیش از پیش در کشور رخ داده است و امکان استفاده بهینه از خاک در بسیاری از مناطق کشور وجود ندارد و یکی از دلایل اصلی این فرسایش خاک, قاچاق میلیون‌ها تن خاک از کشور می‌باشد.

در سال‌های اخیر قاچاق خاک حاصل‌خیز در کشور همواره در حال افزایش بوده است و این خاک با ارزش به جای استفاده در مصارف داخلی  به شکل غیرقانونی قاچاق می‌شود.

ادامه این روند پیامدهایی چون تغییر اقلیم, افزایش شدت فرونشست زمین، هجوم گرد و غبار و ریزگردها, فرسایش خاک و در نتیجه آن وقوع سیلاب‌های عظیم در تمام مناطق کشور را  به دنبال دارد. همچنین فرسایش خاک به از بین رفتن امنیت غذایی یک کشور منجر می‌شود و تبعات اقتصادی, زیست محیطی و اقلیمی بسیاری را به دنبال دارد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار