کد خبر: ۱۹۸۴۹۹
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵
عضو کمیسیون انرژی مجلس فایده اجرای نظام تعرفه گذاری پلکانی حامل های انرژی را عادلانه شدن شرایط و به نفع مردم معرفی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان -  پرویز محمدنژاد قاضی محله عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره تعرفه گذاری پلکانی حامل‌های انرژی گفت: مجلس در قانون بودجه سال ۱۴۰۰،  وزارتخانه‌های نفت و نیرو را موظف کرد که تعرفه مشترکان پرمصرف و بالاتر از الگوی مصرف به صورت غیر یارانه‌ای و بر اساس الگوی افزایش پلکانی IBT تعیین شود که دولت قبل از اجرای این بند قانون بودجه سرباز زد و دولت فعلی این تعرفه گذاری را اجرایی کرد. 

بر اساس مصوبه دولت مصوبه دولت تعرفه برق از اول بهمن بر اساس تعرفه گذاری پلکانی اجرایی شد و طبق این آیین نامه، مشترکانی که زیر الگوی مصرف تعیین شده برای هر منطقه برق مصرف می کنند، مشمول افزایش قیمتی نشده و همچنان برق را به قیمت یارانه‌ای استفاده می‌کنند. مشترکانی که بیشتر از الگو برق مصرف می‌کنند به صورت پلکانی و در سطوح ۱.۵، ۲ و بیش از دو برابر الگو، یارانه‌یشان کاهش یافته و حذف می‌شود.

اهمیت اجرای این موضوع از زمانی بیشتر حس شد که قبض بیش از ۴ میلیون‌و ۶۰۰ هزار تومانی یکی از فوتبالیست‌ها اظهار نظر‌های زیادی را به همراه داشت به طوری‌که برخی کارشناسان معتقدند این میزان مصرف برق که بالغ بر ۲۰ برابر استاندارد تعریف شده نشان از  برخورداری پر مصرفان برق از یارانه‌های انرژی آن هم در شرایط کمبود است. زیرا میزان یارانه تخصیصی متناسب با میزان حجم برق مصرفی افزایش می‌یابد.

این عضو کمیسیون انرژی گفت مردم بهای واقعی این انرژی‌ها را پرداخت نمی‌کنند و دولت یارانه زیادی در این حوزه پرداخت می‌کند و همین امر دلیلی بر این شده که مصرف ما در حوزه آب، برق و گاز بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی باشد. با اجرای تعرفه گذاری پلکانی در حوزه حامل‌های انرژی می‌توان جلوی اتفاقاتی مثل خاموشی‌های برق که در تابستان رخ داد را گرفت و همچنین بر یارانه پنهانی عظیمی که پرمصرف‌ها در جامعه به این وسیله دریافت می‌کنند اشاره کرد.  

محمد نژاد اعلام کرده نباید به این شکل باشد که هر کسی وضع اقتصادی بهتری دارد و در خانه خود استخر و جکوز دارد، هزینه ای مشابه مردم عادی پرداخت کند و این افراد باید تاوان این استفاده را هم بپردازد.

با اجرای نظام تعرفه گذاری پلکانی یا همان IBT مشترکان پرمصرف باید هزینه واقعی و بدون یارانه مصرف خود را بپردازند.

این نماینده مجلس معتقد است که جای هیچ نگرانی برای مردم در زمینه افزایش قبوض برق، گاز و آب وجود ندارد، زیرا بر اساس اطلاعات استخراج شده ۸۵ درصد جمعیت کشور جز مشترکان کم مصرف هستند و فقط ۱۵ درصد جز مشترکان پر مصرف حامل‌های انرژی محسوب می‌شوند.  البته سقف میزان مصرف مشترکان پر مصرف متناسب با شرایط هر منطقه و براساس عدالت اجتماعی رعایت خواهد شد زیرا  برخی از مناطق ما در تابستان بسیار گرمسیر بوده و آب و هوای شرجی دارند و مصرف معمول در این ماه‌ها در این مناطق بیشتر خواهد بود.

رحمانی نماینده مشهد نیز این اقدام را گامی در راستای کاهش کمبود گاز در زمستان اعلام کرده و گفته تعرفه‌گذاری پلکانی برای مشترکان پرمصرف باعث تراز شدن صنعت برق در تابستان و گاز در زمستان خواهد شد.  این موضوع در لایحه بودجه سال بعد نیز اعمال شده است. 

محمد نژاد گفت افرادی که مصرف آنان از حد معمول بیشتر است باید بهای انرژی مصرفی خود را با نرخ آزاد پرداخت کرده تا به سمت اصلاح الگوی مصرف حرکت کنند.  زمانی که برخی از مشترکان از برق خانگی برای کارهای صنعتی استفاده می‌کنند، این امر نشان می‌دهد که تعرفه‌ها برای مشترکان پرمصرف بازدارنده نبوده است که نظام تعرفه‌گذاری پلکانی کمک می‌کند تا این جرایم بازدارنده باشد.

طغیانی عضو کمیسیون انرژی هم این مسئله را تائید کرده و گفته اگر قرار باشد مصرف بی‌رویه برخی از مشترکان با این رویه ادامه یابد، ما در آینده نه چندان دور توانایی تأمین آن را نخواهیم داشت.

این نماینده مجلس معتقد است که این نظام در سایر کشورهای پیشرفته هم در حال اجرا است، اما متأسفانه ما تاکنون آن را اجرا نکردیم و امروز با عواقب این تأخیر مثل کمبود گاز و قطعی های برق مواجه هستیم.  

نماینده مردم گیلان در مجلس از اضافه شدن رمزارزها و ماینرها به چرخه استفاده از انرژی کشور انتقاد کرده و  اعلام کرد: وزارت نیرو برق مصرفی ارز های دیجیتال را دو هزار مگاوات اعلام کرده، اما به نظر نمی رسد که دو هزار مگاوات باشد. حدود هزار مگاوات می تواند شامل آن هایی که مجوز دارند و ندارند، باشد. قطعاً به مرور زمان به تعداد ماینر ها و مزرعه ها اضافه و میزان مصرف هم افزایش می یابد. 

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار