به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛کشاورزیان اظهار کرد: چین با 22.5 میلیون تن و هند با 19.5 میلیون تن در رتبههای اول و دوم استخراج سنگ تزیینی قرار دارند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 220 هزار تن سنگ بریده صادر شده است، گفت: 600 هزار تن سنگ کوپ نیز در سال گذشته از کشور خارج شده است.
کشاورزیان با بیان اینکه در این حوزه میتوان از ارزش افزوده بیشتری برخوردار شد، اضافه کرد: مشکل اصلی در این حوزه استاندارد نبودن فرآوری سنگ است.
وی با تأکید براینکه سنگ صادراتی باید کالیبره باشد و دنیا در این مورد بسیار حساس است، افزود: اگر به استانداردهای مورد نظر در این زمینه نرسیم نمیتوانیم در بازارهای جهانی رقابت کنیم.
مدیر کل اکتشافات معدنی وزرات صنعت، معدن و تجارت افزود: طی چند سال گذشته کارخانجات به سمت تکنولوژیهای جدید رفتهاند و همه معادن سنگ تزئینی به سیستم سیم برش مجهز شدهاند و سبک سنتی انفجار منسوخ شده است.
وی با بیان اینکه در واحدهای فرآوری نیازمند تقویت تکنولوژی هستیم، افزود: طی 10 سال گذشته بالغ بر 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به این کار اختصاص یافته و تکنولوژی جدید وارد شده است.
کشاورزیان افزود: در حال حاضر صندوق توسعه ملی آمادگی دارد که در این فضا نسبت به تخصیص ارز اقدام کند و قصد داریم معادن را نیز در این موضوع درگیر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: طرحهایی در معاونت در خصوص کاهش ضایعات سنگ و استفاده از ضایعات در صنایع پاییندستی پیشبینی شده است.
انتهای پیام/