کد خبر: ۲۰۶۲۷۰
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۶
بازار سهام در هفته گذشته روندی نوسانی داشت و نوعی رکود بر معاملات این بازار حاکم شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در هفته گذشته روندی نوسانی داشت و همین مساله باعث شد تا سهامداران حقیقی خروج بورس را در دستور کار خود قرار دهند. پس از چند هفته رشد شاخص های عملکردی بورس، بالاخره رشته نوار این صعودها در هفته گذشته پاره شد و شاخص کل بازار سهام با افت مواجه شد.

رسیدن شاخص کل به یک مقاومت جدی و البته بخشنامه خلق الساعه وزارت صمت در خصوص تعرفه صادرات مواد معدنی در شکل گیری این روند در بازار سرمایه تاثیر زیادی داشته است.

شاخص کل بورس در هفته گذشته در حالی روندی صعودی را ایجاد کرده بود که در حال نزدیک شدن به عدد یک میلیون و 480 هزار واحدی بود. اما با افت 2.3 درصدی که در روز سه شنبه داشت، رکورد 5 ماهه افت شکسته شد و همین مساله نیز باعث ایجاد روندهای متفاوت در میان سهام بزرگ و شاخص ساز و نمادهای کوچک بازار شد.

* بخشنامه وزارت صمت بهانه ای جدی برای ریزش بازار سهام

به صورت واقعی در نگاه اول عوارض صادراتی می ‌تواند اثر قابل توجهی بر درآمد برخی از شرکت‌ های صادراتی مانند فولادی ‌ها داشته باشد. در این میان همه ‌گیر شدن فشار فروش در روز سه شنبه بیشتر نتیجه هیجان همیشگی و رفتار غیر تحلیلی در بورس تهران بوده است. برای مثال در گروه پالایشی شاید نتوان اثری از مصوبه عوارض صادراتی مشاهده کرد؛ اما هیجان فروش در این نمادها نیز در آن روز دیده شده و بیش از 80 درصد سهم ها در روز سه شنبه با کاهش قیمت مواجه شدند.

در گروه ‌های کوچک ‌تر و مرتبط با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز این موج منفی شکل گرفته است، در صورتی که این مصوبه اثری بر سودآوری این شرکت‌ ها نخواهد داشت. برخی فشار فروش عمومی در سهام را در نتیجه تشکیل فضای بی‌ اعتمادی ناشی از سیاست‌ های دولت گذشته در قبال صنایع مطرح می‌ کنند که آثار این بی اعتمادی در حال حاضر نیز وجود دارد. در این شرایط باید منتظر ماند و دید که آیا سهام تحت تاثیر عوارض صادراتی مسیر خود را از هم جدا می‌ کنند یا خیر؟ در عین حال باید در خصوص شدت اثر و همچنین تاثیر بر هر صنعت و نماد تحلیل جداگانه ای را انجام داد.

* افت شاخص کل پس از هفته ها رشد

روند صعودی شاخص کل بورس در هفته چهارم فروردین ماه متوقف شد. پس از آن که هفته پیش شاخص رشد 31 هزار واحدی را پشت سر گذاشت، روز شنبه 5 هزار و 7 واحد نزول کرد. روز یکشنبه شاخص 15 هزار و 341 واحد بالا آمد. روز دوشنبه نیز رشد شاخص ادامه یافت و 5 هزار 380 واحد صعود کرد.

روز سه ‌شنبه سنگین ترین سقوط 5 ماهه اخیر بورس رقم خورد و شاخص کل 33 هزار و 467 واحدی را پشت سر گذاشت؛ اما در آخرین روز کاری هفته شاخص کل بورس تهران 8 هزار و 103 واحد افزایش یافت. بازدهی شاخص در این هفته منفی 0.7 درصد بوده است و این شاخص کاهش 9 هزار و 650 واحدی را در هفته گذشته تجربه کرده و در حال حاضر در عدد یک میلیون و 454 هزار و 129 واحد قرار دارد.

* رشد شاخص کل هموزن با افزایش قیمت کوچک ها

بر خلاف شاخص کل، در هفته گذشته شاخص کل هموزن بازدهی مثبت 1.49 درصدی داشته است. شاخص کل هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 5 هزار و 617 واحد بالا‌تر ایستاد و به عدد 382 هزار و 964 واحدی رسیده است.

این شاخص در روز شنبه با رشد 728 واحدی مواجه شد و در روز یکشنبه نیز افزایش پنج هزار و 421 واحدی را تجربه کرد و در روز دوشنبه نیز صعود سه هزار و 545 واحدی داشت و در روز سه شنبه کاهش 6 هزار و 748 واحدی را تجربه کرد. روز چهارشنبه نیز رشد دو هزار و 671 واحدی داشت.

* کاهش ارزش کل معاملات و معاملات خرد

در هفته گذشته در روز دوشنبه مانند همه دوشنبه های پیش از آن، به علت رشد ارزش معاملات اوراق بدهی ارزش کل معاملات بازار سهام تفاوت زیادی نسبت به روزهای دیگر داشت. روز دوشنبه معاملات کل بازار ارزشی معادل 190 هزار و 68 میلیارد تومان داشت که بالاترین رقم هفته بود.

میانگین ارزش معاملات کل هفته 45 هزار و 912 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 54 هزار و 493 میلیاردی هفته پیشین، افت 15 درصدی داشته است.

در هفته چهارم فروردین ماه، ارزش معاملات خرد نیز افت 14 درصدی داشته است. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس 5 هزار و 251 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 6 هزار و 81 میلیاردی هفته پیشین، کاهش 8 هزار و 259 میلیارد تومانی داشته است.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار