کد خبر: ۲۱۰۰۳۹
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۳
فاز جدید خاموشی ها چه آسیبی به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط وارد خواهد کرد؟
براساس نامه شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، برق شهرک‌های صنعتی از ۱۵ خرداد امسال تا ۱۵ شهریور، هر سه‌شنبه از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱ شب قطع می‌شود.

کاهش اشتغال در بنگاه های تولیدی

گروه صنعت و تجارت: براساس نامه شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، برق شهرک‌های صنعتی از ۱۵ خرداد امسال تا ۱۵ شهریور، هر سه‌شنبه از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱ شب قطع می‌شود. گزارش‌های دریافتی از برخی شهرک‌های صنعتی تهران حاکی از این است که با افزایش دمای هوا، قطعی برق واحدهای تولیدی ازفردا آغاز می‌شود. براساس نامه شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، برق شهرک‌های صنعتی از ۱۵ خرداد امسال تا ۱۵ شهریور، هر سه‌شنبه از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱ شب قطع می‌شود. سال‌های گذشته هم با آغاز فصل گرما، قطعی‌های پراکنده برق آغاز می‌شد که البته سال گذشته کمبود برق چندین بار به استخراج ارزهای دیجیتال نسبت داده شد. اما درخواست همیشگی تولیدکنندگان این است که قطعی برق با برنامه‌ریزی و اعلام قبلی باشد تا به تولید آسیب نزند. این در حالی است که دولت سیزدهم زمانی بر سرکار آمد که بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی استان سمنان به واسطه مشکلات و تلاطم‌های اقتصادی درگیر رکود شده بودند و بسیاری از آنها هم با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کردند.
نیمه تیرماه سال گذشته، براساس مصوبه ستاد فرماندهی راهبری اوج‌بار کشور، تامین برق واحدهای سیمان و فولاد کشور با محدودیت همراه شد. همچنین شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق ایران نیز خواستار توقف فرآیند اصلی شرکت‌های فولادی شد و اعلام کرد که حداکثر برق دریافتی شرکت‌های فولادی از شبکه برق باید به میزان ۱۰ درصد دیماند مصرفی آنها باشد؛ پس از آن در پی بروز مشکل در روند فعالیت تولیدی صنایع مذکور (سیمان و فولاد) و درخواست تجدید نظر بر فعالیت‌ها توسط فعالان این حوزه، هیات دولت تصمیم گرفت تا صنایع سنگین همچون فولاد و سیمان از شب تا صبح به فعالیت بپردازند.

مشکلات احتمالی پیش روی صنعت سیمان
با توجه به نزدیک شدن به فصل تابستان و قطعی‌های برق، قطعا واحدهای سیمانی جزو اولین واحدهایی خواهند بود که با قطعی برق و کاهش مصرف روبرو خواهند بود؛ در این رابطه دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ضمن اعلام اینکه صحبت‌ از اختصاص ۵۰ درصد دیماند مصرفی سال گذشته برای تابستان امسال است، تاکید کرد که با تخصیص این درصد، در تولید با مشکل مواجه خواهیم شد. عبدالرضا شیخان در گفتگو با ایسنا، در این رابطه با بیان اینکه برق مصرفی کارخانه‌های سیمان توسط شرکت‌های برق منطقه اعلام شده است، اظهار کرد: امسال نیز همچون سال گذشته محدودیت‌های مصرف برق اجرا خواهد شد. بر اساس آنچه که به ما اعلام شده، محدودیت‌ها به این صورت خواهد بود که حدودا ۵۰ درصد برق مصرفی سیمان اختصاص خواهد یافت. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تصریح کرد: به هر میزان مگاوات برقی که سال گذشته کارخانه‌های سیمان مصرف برق داشته‌اند، امسال ۵۰ درصد آن تعلق خواهد گرفت. این موضوع سبب خواهد شد که کارخانه‌های سیمان نتوانند تولید خود را ادامه دهند و تولید کلینکر آن‌ها که برای فعالیت کوره نیاز به برق است، متوقف خواهد شد. چنانچه برق مورد نیاز برای تولید کلینگر تامین نشود، قطعا تولید متوقف خواهد شد. وی خاطر نشان کرد: با خواب تولید، کاهش تولید در کشور جدی خواهد شد که این موضوع بزرگترین علت افزایش قیمت‌ در بازار آزاد خواهد بود. ما به‌عنوان تولیدکننده از طریق بورس کالا سیمان خود را عرضه می‌کنیم و تاثیری برای ما نخواهد داشت و درآمد مازادی برای ما ایجاد نخواهد کرد اما سبب التهابات در بازار آزاد می‌شود.
کاهش اشتغال در واحدهای تولیدی کوچک
نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت: هیات وزیران 15 خرداد تا 15 شهریور را به عنوان اوج مصرف برق واحدهای تولیدی اعلام کرد و با توجه به این بخش‌نامه 6 تا 7 هفته بنگاه‌های تولیدی بزرگ باید واحد تولیدی خود را تعطیل کنند. شرایط برای بنگاه‌های کوچک و متوسط نیز متفاوت نیست و آنها نیز باید در هفته یک تا 2 روز فعالیت خود را متوقف کنند؛ این در حالیست که توقف روند تولید در تضاد با ماده 25 قانون بهبود فضای کسب و کار است.
عباس جبالبارزی در گفتگو با ایلنا، با اشاره به چالش‌هایی اساسی پیشرو صنایع کشور، گفت: نخست، دولت می‌بایست تورم موجود را کنترل سپس اقدام به حراجی اقتصادی می‌کرد. وی با بیان اینکه کاهش قدرت خرید در میزان فروش صنایع تاثیر مستقیم گذاشته است، افزود: افزایش حقوق و دستمزد در بنگاه‌های بزرگ تاثیر مستقیم نگذاشته است و آنها توانستند هزینه‌های خود را به‌گونه‌ای دیگر جبران کنند اما در بنگاه‌های کوچک و خرد باعث کاهش سطح اشتغال و در مواردی تعطیلی واحد تولیدی را به همراه آورده است.
این فعال اقتصادی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی گزارشی از تعداد شاغلان در واحدهای تولیدی و افرادی که از ابتدای سال بیمه بیکاری دریافت کردند ارائه بدهد اگر این آمار اعلام شود بدون تردید خواهیم دید که تعداد افرادی که بیمه بیکاری دریافت می‌کنند افزایش پیدا کرده است.
جبالبارزی تعداد اشتغال در بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط را حدود 40 درصد خواند و افزود: نرخ ارز در یک ماه اخیر حدود 15 درصد نوسان داشته است در چنین شرایطی امکان برنامه‌ریزی و پیش‌بینی بازار برای بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی به صفر می‌رسد از این‌رو درصد تقاضا افت کرد چراکه هیچ فعال اقتصادی نمی‌تواند برای فروش کالای تولیدی خود تصمیم بگیرد؟ چراکه نمی‌تواند با نرخ ثابت مواد اولیه را خریداری کند از این‌رو تمایل چندانی برای عرضه محصولات نهایی ندارد.
به گفته نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران؛ بنگاه‌های تولیدی دلالی نمی‌کنند که از افزایش ساعتی قیمت‌ها خرسند شوند. وی با اشاره به بخشنامه قطعی برق برای صنایع، خاطر نشان کرد: هیات وزیران 15 خرداد
تا 15 شهریور را به عنوان اوج مصرف برق واحدهای تولیدی اعلام کرد و با توجه به این بخش‌نامه 6 تا 7 هفته بنگاه‌های تولیدی بزرگ باید واحد تولیدی خود را تعطیل کنند. شرایط برای بنگاه‌های کوچک و متوسط نیز متفاوت نیست و آنها نیز باید در هفته یک تا 2 روز فعالیت خود را متوقف کنند؛ این در حالیست که توقف روند تولید در تضاد با ماده 25 قانون بهبود فضای کسب و کار است.
این فعال اقتصادی ادامه داد: مطابق با ماده 25 قانون بهبود فضای کسب و کار، واحدهای تولیدی نباید در اولویت قطعی حامل‌های انرژی باشند و اگر مشمول شوند باید خسارت‌های آنها جبران شود اما در 3 سال اخیر دولت هیچ جبران خسارتی به بنگاه‌های تولیدی پرداخت نکرده است. جبالبارزی تاکید کرد: ایران نفت، گاز و انرژی‌های خورشیدی دارد اما از سوی دیگر با چالش کمبود انرژی مواجه است و متاسفانه در این سال‌ها اقدام برای جایگزین کردن انرژی‌های تجدیدپذیر صورت نگرفته است. وی با اشاره به تاثیرات اداره کشور با پرداخت مالیات‌ها، تصریح کرد: اگر خواهان اداره کشور با پرداخت مالیات هستیم نخست باید بستر لازم را برای تولیدکنندگان با کنترل تورم فراهم شود تا و بنگاه‌ها بتواند در زمینه افزایش تولید و در نتیجه افزایش درآمد برنامه‌ریزی کند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار