رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه پدیده ال نینو در محل تشکیل خود باقی مانده و قابلیت جابه جایی ندارد، اظهار کرد: این پدیده تنها میتواند در ایران تاثیر بگذارد اما اینکه به شکل مستقیم آب و هوای کشور را تغییر دهد امکان پذیر نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، داود پرهیزکار در نشست خبری با خبرنگاران تصریح کرد: ال نینو یک پدیده جوی مخصوص مناطق حارهای اقیانوس آرام است و اینکه به مناطق دیگر انتفاق یافته و به ایران برسد امکان پذیر نخواهد بود تنها بحثی که در این زمینه مطرح است موضوع رسیدن آثار آن به کشوری مانند ایران خواهد بود که سازمان هواشناسی این تاثیرات را رد نمیکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به احتمال افزایش میزان بارندگیها در ایران با توجه به پدیده ال نینو عنوان کرد: با توجه به جو پرفشار جنب حارهای که در ایران فعال است، این احتمال وجود دارد که آثار ال نینو در ایران نیز قابل مشاهده شده و بارشها را از حد نرمال قدری بیشتر کند. اما این تنها اثر آن در ایران خواهد بود و صحبت از انتقال و یا رسیدنش به داخل کشور امکان پذیر نیست.
پرهیزکار همچنین درباره وضعیت آلودگی هوا در کلانشهرها و طرحهای ارائه شده برای کاهش آن نیز توضیح داد: دو عامل اصلی آلودگی در کلانشهرها به مسائل جوی پایدار ومنابع خارجی آلوده کننده میرسد. اگر ما بتوانیم هرکدام از آنها را کاهش دهیم قطعا بر روی میزان آلودگی هوا تاثیر میگذارد. البته باقی ماندن یکی از آنها مناسب نیست و باید طوری کارشود که هر دو بخش پایین بیاید.
ایسنا
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت درآمدی سازمان هواشناسی نیز اظهار کرد: کل درآمد این سازمان براساس تعرفههایی است که از 20 سال قبل تصویب و اجرایی میشود. البته باید این را نیز اضافه کنیم که بخش قابل توجهی از بخشهای دولتی نسبت به ارائه هزینه مربوطه به این خدمات معاف بودند. با توجه به درخواست سازمان مدیریت ما تلاش کردیم این تعرفهها را به روز کنیم تا امکان افزایش درآمد سازمان هواشناسی در آینده ای نزدیک فراهم شود.