اسحاق جهانگیری عصر امروز -چهارشنبه- در ملاقات جمعی از روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، با اشاره به شرایط پیچیده اقتصادی کشور در مقطع فعلی اظهار داشت: در این مقطع برای حل چالش های مختلف پیش رو نظیر بیکاری جوانان تحصیلکرده که از سرمایه های اصلی کشور هستند، نیازمند رشد اقتصادی 8 درصدی هستیم.
به گزارش ایرنا وی با تاکید براینکه جوانان موتور محرک اصلی رشد اقتصادی و توسعه کشور هستند و باید برای اشتغال و ازدواج آنها به طور جدی برنامه ریزی شود، خاطر نشان کرد: امروز بخش قابل توجهی از مردم کشور با مشکلات اقتصادی روبرو هستند و دولت در تلاش است تا در جهت افزایش رفاه و بهبود وضعیت معیشتی مردم گام بردارد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: با توجه به مجموعه شرایط و مشکلات کشور، رسیدن به رشد اقتصادی بالا به یک ضرورت اجتناب ناپذیر تبدیل شده و در کنار آن برای اجرای طرح ها و پروژه های عمرانی کشور نیازمند سرمایه گذاری در بخش های مختلف هستیم.
جهانگیری با یادآوری اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی کشور امروز با ظرفیت پایین فعالیت می کنند و برخی نیز با رکود مواجه شده اند، تصریح کرد: متاسفانه کشور فرصت دوران طلایی وفور درآمدهای نفتی را از دست داد و این سوال همچنان باقی است که 950 میلیارد دلار درآمد نفتی کشور در سالهای گذشته در چه محلی هزینه شد و چه سرنوشتی پیدا کرد.
وی با بیان اینکه برای برطرف کردن مشکلات کشور و عبور از شرایط دشوار و رسیدن به توسعه و پیشرفت راهی جز توسعه روابط و مناسبات بین المللی وجود ندارد، تصریح کرد: اینکه عده ای دائما می گویند که این دولت برای حل مشکلات فقط چشم به خارج از کشور دوخته است، قضاوتی غیرمنصفانه است چرا که مطالعات دقیق بیانگر آن است که وضعیت دشواری که بنگاه های صنعتی و اقتصادی کشور با آن مواجه هستند به دو عامل بستگی دارد که عامل نخست موضوعات مختلف داخلی نظیر نحوه مدیریت است و موضوع دیگر به مسائل پیرامونی و بین المللی مربوط است؛ بدین معنا که بنگاه های صنعتی برای موفقیت نیازمند وجود و بسط روابط و تعاملات مطلوب و سازنده با جهان هستند که در این زمینه نقش سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی بسیار کلیدی است.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه امروز کشور نیازمند رشد سرمایه گذاری و رشد اقتصادی بالا است، گفت: برای دستیابی به این مهم، باید تعامل خوب و موثری با دنیا داشته باشیم زیرا هیچ کشوری در دنیا نتوانسته به تنهایی و بدون تعامل مناسب با جهان، به رشد اقتصادی بالا و توسعه دست پیدا کند.
دکتر جهانگیری از روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور خواست که تمرکز خود را بر نیازهای اصلی کشور معطوف کنند و گفت: ماموریت اصلی شما این است که خواسته ها و نیاز های اساسی کشور از قبیل جذب منابع خارجی و انتقال تکنولوژی های نوین به کشور را از طرف های خارجی مطالبه کنید و در جهت رفع نیازها و اولویت های اصلی کشور گام بردارید.
وی نظام اداری کشور را فاقد کارآمدی لازم برای توسعه کشور توصیف کرد و با تاکید براینکه نظام اداری حتما باید متحول شود، گفت: با این حال باید راهکارهایی پیدا کنیم که در چارچوب نظام اداری فعلی بتوانیم در جهت توسعه کشور گام برداریم.
جهانگیری با اشاره به شکل گیری توافق هسته ای و آغاز دوران پساتحریم، ضرورت استفاده ی بهینه از این فرصت را مورد تاکید قرار داد و گفت: توافق هسته ای کار بزرگی بود که انجام شد و از این پس نقش سفرا در ایجاد تعامل هرچه بیشتر با جهان و همکاری های اقتصادی نقشی پراهمیت و حیاتی است.
معاون اول رییس جمهوری اضافه کرد: خوشبختانه با وجود برخی مخالفت ها با توافق هسته ای، اما نظرسنجی های معتبر نشان می دهد که اکثریت قریب به اتفاق آحاد جامعه و افکار عمومی با توافق هسته ای و برجام موافقت دارند و از این موضوع خرسند هستند و این مخالفت ها نتوانسته هیچ تغییری در نظر اکثریت جامعه که با برجام موافق هستند ایجاد کند و به مخالفین آن تبدیل کند.
معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر لزوم جذب سرمایه گذاری خارجی برای اجرای طرح ها و پروژه ها در بخش های مختلف خاطرنشان کرد: فقط در بخش نفت بیش از 200 میلیارد دلار طرح در زمینه ی نفت و گاز آماده ی سرمایه گذاری است و در زمینه های دیگر نظیر راه و شهرسازی و صنایع نیز طرح های متعددی وجود دارد که برای اجرای آنها نیازمند جذب سرمایه گذاری خارجی هستیم.
جهانگیری به اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و افزود: ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی اتفاق بسیار مبارکی است چرا که مقام معظم رهبری از یک موضوع اقتصادی به طور جدی حمایت کرده اند و این فرصت بی نظیری را پیش روی توسعه کشور قرار داده است.
وی افزود: خوشبختانه تمام بندهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با دقت خاصی تدوین شده است، به گونه ای که تمامی صاحب نظران و اقتصاد دانان آن را تایید کرده اند و در این سیاست ها موضوعات مختلف اقتصادی از جمله تعامل با دنیا، سرمایه گذاری و توسعه صادرات مورد تاکید قرار گرفته و دولت نیز همه این موضوعات را در دستور کار خود قرار داده است.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی سفرا، بر لزوم پیگیری جدی این مسائل تاکید کرد و گفت: وزارت امور خارجه باید مشکلات و مسائل را شناسایی و مورد بررسی قرار دهد و به دولت منتقل کند تا برای حل این مشکلات تدابیر لازم اتخاذ شود.
جهانگیری از سفرای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور خواست درجهت جذب منابع خارجی و فراهم نمودن بازارهای مناسب بین المللی برای واحدهای تولیدی کشور تلاش کنند و گفت: دولت ملاک ارزیابی مدیران کشور را میزان موفقیت آنها در حل و فصل مشکلات اقتصادی کشور می داند و اگر مدیری نتواند در این زمینه عملکرد مناسبی داشته باشد، دولت عندالزوم تغییرات مدیریتی انجام خواهد داد.
در این نشست شماری از روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گزارشی از شرایط و زمینه های همکاری مشترک کشور محل ماموریت خود با جمهوری اسلامی ایران ارائه کردند و ضمن تشریح راهکارهای توسعه همکاری های اقتصادی ایران با سایر کشورها، به بیان چالش ها و مشکلات حوزه فعالیت خود پرداختند.
منبع: ایرنا