علی صالحآبادی در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها درباره جلسه شورای هماهنگی بانکها برای تعیین نرخ سود و توافقی که گفته میشود در این جلسه انجام شده بود، گفت: بحثهایی در این جلسه مطرح شد اما تصمیمگیری قطعی نبود چرا که ما در جلسات شورای هماهنگی بانکها موضوعات مختلفی را مورد بحث و بررسی قرار میدهیم اما این لزوما به معنی تصمیم نیست.
وی افزود: درباره نرخ سود بانکی نظرات متفاوتی وجود داشت اما نظر کلی این است که به تدریج متناسب با نرخ تورم به سمت کاهش حرکت کنیم اما اینکه زمانش کی و چگونه باشد باید در شورای پول و اعتبار مورد بحث قرار گیرد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه جلسه شورای هماهنگی بانکها برای تبادل نظر بین مدیران بانکهاست، ادامه داد: نمیتوانم بگویم بحثهای این جلسه توافق بود چرا که هم نظرات مخالف و هم موافق درباره کاهش نرخ سود بانکی به 18 درصد وجود داشت.
به گفته صالحآبادی، این جلسات بیشتر برای تبادل نظر است و سیاستگذار اصلی در این زمینه بانک مرکزی است و بانکها صرفا مجری سیاستهای این نهاد هستند.
وی همچنین درباره تاثیر اجرای برجام روی فعالیت بانکها و وضعیت اقتصادی کشور، اظهار کرد: طبیعتا اجرای برجام در فاز اول اثراتش را روی بانکها میگذارد چرا که روابط کارگزاری بانکی برقرارش ده و امکان باز کردن السی نیز فراهم میشود. از سوی دیگر امکان ارسال حوالهجات ارزی و صدور ضمانتنامهها نیز وجود خواهد داشت و میتوان تامین مالی خارجی از بازارهای سایر کشورها از طریق فاینانس، ری فاینانس و یوزانس را از سر گرفت.
وی ادامه داد: در فاز بعدی اجرای برجام خود را در اقتصاد کشور نشان میدهد و شرکتهای تولیدی نیز میتوانند راحتتر تامین مالی کرده و صادرات و واردات مواد اولیه نیز در سال آینده اوضاع بهتری پیدا میکند.
صالحآبادی همچنین درباره تاثیر اجرای برجام روی بانک توسعه صادرات نیز گفت: با توجه به اینکه بانک ما 20 درصد ریالی و 80 درصد ارزی است ماهیت بینالمللی دارد و قطعا تاثیر برجام روی بانک ما بیشتر از بقیه بانکها خواهد بود.