کد خبر: ۲۲۴۷۰۹
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
با کم شدن نگرانی‌های بازار نفت از نرخ بهره آمریکا و سقف بدهی‌های این کشور، قیمت نفت در معاملات امروز افزایش یافت.

شوک اوپک به قیمت نفت

با کم شدن نگرانی‌های بازار نفت از نرخ بهره آمریکا و سقف بدهی‌های این کشور، قیمت نفت در معاملات امروز افزایش یافت.

با توجه به احتمال توقف افزایش نرخ بهره و خنثی شدن نگرانی در مورد تصویب افزایش سقف بدهی آمریکا در کنگره این کشور قیمت نفت در معاملات امروز افزایش یافت اما گزارشی در مورد افزایش ذخایر بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان یعنی آمریکا مانع بالا رفتن بیشتر قیمت‌ها شد.

مقامات بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه از احتمال توقف افزایش نرخ بهره بانکی در این کشور در ماه جاری میلادی خبر دادند و مجلس نمایندگان این کشور نیز لایحه‌ای تصویب کرد که سقف بدهی دولت را به حالت تعلیق در می‌آورد و جلئی فاجعه نکول بدهی دولت این کشور را می‌گیرد.

هر بشکه نفت برنت با ۱۰ سنت افزایش ۷۲.۷۰ دلار فروخته شد و هر بشکه نف خام آمریکا با ۲۱ سنت افزایش ۶۸.۳۰ دلار به ازای هر بشکه معامله شد.

تینا تنگ، تحلیلگر بازارهای سی‌ام‌سی گفت: «ممکن است بازارهای نفتی در دو روز معاملاتی اخیر بیش از حد فروش داشته باشند... احساس بازار در مورد سقف بدهی بهبود یافته و سیگنال توقف افزایش نرخ بهره پیدا کرده است.»

نشانه‌های متناقض از تقاضا از سوی چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان نیز بر بازار تاثیر گذاشته است و آمارهای صنعتی یک افزایش در ذخایر نفت خام آمریکا نشان دادند.

آمارهای امرکین پترولیوم در روز چهارشنبه نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۵.۲ میلیون بشکه افزایش یافته است. آمارهای رسمی امروز بعدازظهر منتشر خواهد شد.

بازار همچنین بر نشست ۴ ژوئن اوپک پلاس که در مورد سیاست نفتی این گروه بحث خواهند کرد، متمرکز است.

چهار منبع آگاه به رویترز گفته‌اند، اوپک پلاس بعید است که کاهش عرضه را در نشست وزرای خود در روز یکشنبه بیشتر کند.

در همین حال نظرسنجی رویترز نشان داد سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه مه، ۲۸.۰۱ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۴۶۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با آوریل کاهش داشت. تولید این گروه بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز از سپتامبر کاهش پیدا کرده است.

اعضای متعدد اوپک پلاس که شامل اوپک و متحدانش نظیر روسیه هستند، علاوه بر کاهشی که اواخر سال ۲۰۲۲ توافق کرده بودند، به دنبال تیره شدن دورنمای اقتصادی، در آوریل با دور جدید کاهش تولید داوطلبانه موافقت کردند. قیمت نفت در ابتدا افزایش پیدا کرد اما با استمرار نگرانی های اقتصادی، دوباره روند نزولی پیدا کرد.

 شش عضو اوپک در ماه مه، توافق کردند تولیدشان را به میزان ۱.۰۴ میلیون بشکه در روز کاهش دهند و به حدود ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز کاهش تولیدی که از اواخر سال گذشته در جریان بود، اضافه کردند.

طبق نظرسنجی رویترز، تولید کشورهای اوپک که ملزم به محدود کردن تولید بودند، بر مبنای ماه به ماه به میزان ۵۴۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد.

بر اساس یافته‌های این نظرسنجی، نرخ پایبندی به محدودیت عرضه از ۱۹۴ درصد در آوریل، به ۱۳۷ درصد در مه کاهش پیدا کرد اما تولید همچنان بسیار کمتر از سطح هدف‌گذاری شده مانده است زیرا نیجریه و آنگولا فاقد ظرفیت لازم برای تولید به میزان توافق شده هستند.

نشست وزیران اوپک پلاس برای تصمیم گیری درباره سیاست تولید، روز یکشنبه در وین برگزار می شود.

یافته‌های نظرسنجی رویترز نشان داد بزرگترین کاهش تولید از سوی عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی انجام گرفت که کاهش تولید داوطلبانه را تا حد زیادی اجرا کردند. تولید عراق به دلیل صادرات بالاتر از جنوب این کشور افزایش یافت اما صادرات از شمال این کشور همچنان متوقف مانده و تولید عراق بسیار پایین تر از سطح مجاز طبق توافق اوپک پلاس است.

در میان کشورهایی که تولید بالاتری داشتند، تولید نیجریه و آنگولا افزایش پیدا کرد. شرکت اکسون در اواخر آوریل، فعالیت پایگاه‌های نیجریه خود را پس از حل اختلاف کارگری، از سر گرفت.

لیبی، ایران و ونزوئلا از مشارکت در کاهش تولید اوپک معاف هستند. تولید هر سه کشور در ماه مه افزایش یافت و صادرات ایران به خصوص افزایش داشت.

این نظرسنجی با هدف رصد عرضه به بازار انجام می شود و بر مبنای آمار نقل و انتقال است که از سوی منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکت هایی که جریان نفت را دنبال می‌کنند مانند پترو لجستیک و کپلر و اطلاعات ارائه شده از سوی منابع در شرکت های نفتی، اوپک و شرکت های مشاوره تهیه می شود.

 

برچسب ها: نفت ، اوپک ، قیمت نفت
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار