کد خبر: ۲۲۹۰
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۵
مدیر کل صادرات گمرک ایران با بیان این که به طور جدی دنبال پنجره واحد گمرکی هستیم، گفت: دستگاههای همکار گمرک باید در خدمت توسعه صادرات باشند.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از فارس؛ روز ملی صادرات به همت دستگاه‌های مربوطه در حالی با حضور مسئولان کشوری و بخش خصوصی برگزار شد که گلایه‌های متفاوتی از سوی فعالان و صادرکنندگان نمونه مطرح شد که جای بسی تامل برای مسئولان امر دارد.
 
زمان‌بر بودن صدور مجوزهای همکار گمرک یکی از محوری ترین اظهارات و نقدهای صادر کنندگان در کنار عوامل افزایش هزینه‌، خودباوری و اعتماد به محصولات داخلی و دیگر مسائل بود.
 
با این وجود یکی از مباحثی که می‌توان به کاهش تشریفات گمرکی از جمله کاهش زمان صدور مجوزها به تبع آن کاهش هزینه‌ها را در امر صادرات و نیز واردات به همراه داشته باشد، موضوع پنجره واحد اینترنتی به صورت نظام یکپارچه است، تا از این طریق ضوابط و مقررات برای فعال این بخش تسریع و تسهیل شود.
 
هرچند که گمرک ایران اقدامات موثر و عملی برای افزایش میزان صادرات از طریق کاهش تشریفات و فرآیندها در نظر گرفته است، اما با این حال به نظر می‌رسد تا اجرایی نشدن صدور مجوز سازمان‌های همکار گمرک زیر یک چتر واحد بخشی از مشکلات همچنان پابرجا خواهد ماند. موضوعی که مدیرکل صادرات گمرک نیز به آن اعتقاد دارد و تلویحا از ساز مخالف برخی دستگاه‌ها برای تجمیع آن خبر می‌دهد.
 
حسن علی‌دوستی با اشاره به فرآیندهای گمرکی در بخش صادرات، اظهار داشت: اخذ مجوزها برای صادرات مربوط به سایر سازمان‌‌های خارج از گمرک است که یکی از تقاضاها این بوده که نماینده آنها در گمرک مستقر شوند، اما در عین حال سازمان‌ها مدعی هستند که آنها باید متولی و محور باشند.
 
مدیر کل صادرات گمرک ایران با بیان اینکه ماده 12 قانون امور گمرکی صراحت دارد سازمان‌های ارائه دهنده خدمات و مجوز با هماهنگی گمرک در یک مجموعه باشند تا مجوز‌ها صادر شود، تصریح کرد: این موضوع به دلایلی تاکنون عملی نشده که مباحث آن مربوط به خارج از گمرک است و به طور جدی دنبال اجرای پنجره واحد هستیم.
 
وی ادامه داد: استقرار سازمان‌ها می‌تواند به صورت فیزیکی و یا مجازی (الکترونیکی) باشد که مستلزم همکاری سایر سازمان‌ها است.
 
علیدوستی در پاسخ به این سوال که طبق قانون گمرک مسئول است، پس چرا این موضوع حل نمی‌شود، گفت: دستگاه‌ها موضع مختلف دارند، اما قانون مشخص است و هر دستگاهی استدلال خود را دارد و به همین دلیل نمایندگان دستگاه‌ها در گمرک به صورت مطلوب مستقر نمی‌شوند.
 
وی ادامه داد: قانون و استعلامات به عمل آمده و مصوبات دولت نشان می‌دهد، دستگاه‌ها باید نمایندگان خود را در گمرک برای صدور مجوزهای صادرات و واردات در قالب پنجره واحد مستقر کنند.
 
به گفته مدیر کل صادرات گمرک ایران جلسات برای تحقق این موضوع انجام می‌شود و خروجی نیز داشته، اما ایده‌آل نبوده و مطلوب این است که نماینده که تام‌الاختیار تمام دستگاه‌ها در گمرک حضور داشته باشند.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: صادرات ، گمرک ، توسعه
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار