کد خبر: ۲۳۳۸۶
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
در دهه‌های گذشته عربستان تلاش‌ زیادی برای ثابت نگه داشتن نسبت ارزشی ریال این کشور در برابر دلار آمریکا انجام داد اما امسال با افزایش سنگین هزینه‌های خاندان آل سعود در کنار کاهش شدید قیمت نفت به نظر می‌رسد که این کشور چاره‌ای جز تغییر موازنه ریال- دلار نداشته باشد.

به گزارش رویترز،‌از دهه 1980 میلادی عربستان نسبت ثابت ارزشی ریال این کشور به دلار آمریکا را ایجاد کرد و از آن زمان تاکنون این کشور تلاش‌های قابل توجهی را در راستای ثابت نگه داشتن این نسبت انجام داده است.

از سال‌های دهه 1980 میلادی ارزش ریال عربستان حدود یک چهارم دلار ارزش‌گذاری شده بود و تا چند هفته پیش نیز این نسبت ثابت بود اما با افزایش هزینه‌های دربار آل سعود در کنار کاهش شدید قیمت نفت در بازار جهانی و از سوی دیگر افزایش چشمگیر کسری بودجه به نظر می‌رسد این کشور چاره‌ای جز کاهش ارزش ریال نداشته باشد.

از یک سو تغییر پادشاه عربستان و همچنین تغییرات گسترده مقامات کلیدی این کشور هزینه قابل توجهی را به خاندان سعودی تحمیل کرد.

حمله به یمن نیز میلیاردها دلار برای عربستان طی ماه‌های گذشته هزینه در بر داشته و این کشور دیگر نمی‌تواند تاثیرات بحران اقتصادی ناشی از حمله به یمن را پنهان نگه دارد.

از سوی دیگر قیمت جهانی نفت نسبت به سال گذشته بیش از 60 درصد کاهش داشته است به گونه‌ای که قیمت این حامل انرژی از بیش از 110 دلار به حدود 40 دلار در هر بشکه سقوط کرده است.

با در نظر گرفتن وابستگی شدید اقتصاد عربستان به درآمدهای نفتی و کاهش شدید قیمت نفت  تامین بودجه عربستان با مشکلات جدی همراه بوده و خواهد بود.

در حال حاضر کسری بودجه عربستان به حدود 21.5 درصد از کل تولید ناخالص داخلی این کشور افزایش یافته است.

دولت عربستان طی ماه‌های گذشته حدود 70 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود در خارج از این کشور و بازارهای مالی را برداشت کرده است به گونه‌ای که ارزش ذخایر مالی این کشور از حدود 750 میلیارد دلار به 670 میلیارد دلار کاهش یافته و بر اساس بررسی‌های صورت گرفته این کشور ماهانه 12 میلیارد دلار از این ذخایر برداشت می‌کند.

بر اساس محاسبات صورت گرفته در صورتی که عربستان به روند کنونی برداشت از این روند ادامه دهد حجم ذخایر ارزی این کشور تا سال 2018 به کمتر از 200 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.

طی هفته‌های گذشته ارزش ریال عربستان با توجه به فشارهای موجود در این عرضه بر این ارز به پایین‌ترین میزان خود در 12 سال گذشته رسید.

به نظر می‌رسد با توجه به روند کاهش ذخایر ارزی این کشور که تاکنون به عنوان اصلی‌ترین پشتوانه ارزشی ریال در برابر دلار عمل می‌کردند و همچنین کسری بودجه شدید این کشور در کنار ادامه حملات این کشور به یمن و پایین ماندن قیمت نفت خاندان آل سعود چاره‌ای جز پایان دادن به ثبات ارزشی  ریال – دلار نداشته باشد.

این احتمال وجود دارد که با توجه به بحران‌های اقتصادی این کشور و محدودیت شدید دولت عربستان در کاهش هزینه‌های خود خواه ناخواه یا دولت عربستان با تصمیم خود و یا تحت تاثیر بحران‌ها و فشارهای خارجی ارزش، ریال افت خود را آغاز کند.

نام:
ایمیل:
* نظر: