وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: حجم مبادلات تجاری ایران و ایتالیا به حداقل خود طی سالهای گذشته رسیده و ۱.۵ میلیارد دلار را تجربه کرده است اما همین رقم اندک هم نشانگر آن است که حتی در شرایط تحریم نیز دو کشور علاقهمند به همکاری بوده و شرکتهای طرفین حتی در سطح بسیار پایینی نیز روابط خود را ادامه دادهاند.
نعمتزاده تصریح کرد: علیرغم تحریمها، کارآفرینان و صنعتگران تلاش مضاعفی برای ارتقای توان علمی، فنی و صنعتی خود صورت دادهاند و راه تعالی را طی نمودهاند تا فاصله خود را با دانش و تکنولوژی روز دنیا کاهش دهند.
وی، استراتژی ایران و همکاریهای دراز مدت با ایتالیا را سرمایهگذاری مشترک با هدف تامین نیاز داخلی و با تکیه بر فناوریهای نوین دانست و خاطرنشان کرد: تولید رقابتپذیر و همکاری مشترک برای استفاده از فناوریهای جدید در پتروشیمی، فولاد، خودروسازی و سایر صنایع در دستور کار قرار دارد.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، ایران دارای واحدهای صنعتی بزرگی است که ۹۰ درصد آن را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل میدهند و بنابراین انتظار میرود که طرفین از شناخت بهدست آمده بر پایه سرمایهگذاریهای بلند مدت و متمرکز بر این صنایع، استفاده لازم را صورت دهند.
نعمتزاده از حضور ۱۰ بانک ایتالیایی در هیات کنونی حاضر از ایتالیا در ایران خبر داد و گفت: حضور گسترده مدیران بانکهای ایتالیا و نیز مسئولان بیمه صادراتی ساچه ایتالیا، گویای این واقعیت است که ایتالیاییها در توسعه روابط با ایران مسر و جدی هستند و البته بانکهای ایرانی نیز متقابلاً آمادگی همکاری با همتایان بانکی خود هستند.
وی گفت: بدون ایجاد روابط بانکی روان، توسعه تجارت امکانپذیر نیست و این در شرایطی است که ایران با دارا بودن ظرفیت بالای تولید انرژی ارزان و رقابتی و نیز فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، بازار بزرگی را پیشروی شرکای ایتالیایی خود قرار میدهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ایتالیا باید ایران را مرکز فعالیتهای صنعتی، معدنی و تجاری برای صدور کالا و خدمات به کشورهای منطقه قرار دهد، ضمن اینکه ما حقوق مساوی برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی قائل هستیم و سفارتخانهها باید تسهیلات لازم را برای صدور روادید طولانی مدت فراهم کنند.