کد خبر: ۲۳۶۷۲۱
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی اظهار کرد: نمی‌خواهیم سیاست‌های بانک مرکزی موجب کاهش ارزش سهام بازار سرمایه شود.

به گزارش نبض بورس، محمدرضا فرزین، رئیس‌کل ‎بانک مرکزی امروز در «سی و یکمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با محوریت بازآرایی سیاست‌های پولی و نظارتی» اظهار کرد: نمی‌خواهیم سیاست‌های بانک مرکزی موجب کاهش ارزش سهام بازار سرمایه شود.

رشد بازار سرمایه برای بانک مرکزی مهم است

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بازده دارایی های منتخب در اردیبهشت ماه امسال نسبت به سال گذشته نشان می دهد که بازده دارایی در سهام منفی ۸.۳ درصد بوده است برخی افراد در رسانه ها این بازدهی منفی در بازار سهام را ناشی از اقدام بانک مرکزی در عرضه سپرده خاص با نرخ ۳۰ درصد می دانند بازار سرمایه ماه ها است منفی است که باید بررسی شود. سیاستگذاری در بانک مرکزی به گونه ای است که مخل بازار سرمایه نباشد. رشد بازار سرمایه برای بانک مرکزی مهم است و براین باور هستیم که بازار سرمایه از محل بازار اولیه رشد کند. اجرای سیاست های تثبیت بانک مرکزی نباید برای این بازار مشکل ایجاد کند.

رشد قیمت دلار و سکه و مسکن و طلا

فرزین افزود: قیمت اسمی دلار در اردیبهشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد رشد داشت و طی این مدت قیمت سکه ۲۸.۱ درصد رشد داشت که ۱۷ درصد از این رشد ناشی از رشد انس جهانی طلا بود و نرخ یک مترمربع مسکن نیز ۱۲.۵ درصد رشد داشت.

هدف گذاری رشد نقدینگی ۲۳ درصد

رئیس شورای پول و اعتبار افزود: اقتصاد یعنی انتخاب و هر انتخابی اثرات مثبت و منفی دارد. بنابراین باید هزینه فایده‌ها بررسی شود و نیازی نیست با اتخاذ برخی سیاست‌ها هزینه زیادی به اقتصاد تحمیل شود. در هر یک از سیاست‌هایی که اجرا می‌کنیم اهداف، ابزارها و شاخص‌های مختلف را در نظر می‌گیریم و مستمر آن‌ها را بررسی می‌کنیم تا تصمیمات کارا، پایدار و سالمی در راستای رشد و توسعه اقتصادی کشور بگیریم. هدفگذاری رشد نقدینگی را ۲۳ درصد با دامنه نوسان مثبت منفی ۲ درصد در نظر گرفته‌ایم. قصد داریم تورم نقطه به نقطه را به کانال ۲۰ درصد برسانیم. بازنگری نرخ سود سیاستی و کف و سقف دالان نرخ‌های بین‌بانکی نیز یکی محورهای سیاستی است. اگر تورم کاهش پیدا کرده باشد باید در نرخ سود بازنگری انجام شود و در صورت لزوم نرخ سود را کاهش می‌دهیم.

منطق بانک مرکزی مدیریت بازار طلاست | با همکاری بورس بازار طلا را تقویت می کنیم

فرزین گفت: در بازار طلا به عنوان جانشین ارز ورود کرده‌ایم. منطق بورس و فعالیت آن در بازار طلا سودآوری است، اما منطق بانک مرکزی تنظیم‌گری و مدیریت بازار طلا است. ورود بانک مرکزی به بازار طلا با هدف تنظیم‌گری و مدیریت این بازار بوده و قصد داریم با همکاری بورس ورود خود به بازار طلا را تقویت کنیم.

آمار واردات کشور

در استفاده از اوراق ارزی برای تامین مالی، سال گذشته تجربه ۱۰۰ میلیون دلاری داشتیم اما امسال قصد داریم استفاده از آن را افزایش دهیم. همچنین  آمارها نشان می‌دهد مجموع واردات کشور در سال ۱۴۰۲ معادل ۶۶.۲ میلیارد دلار بوده است که ۴۸ میلیارد دلار آن به مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای، ۹.۸ میلیارد دلار کالاهای سرمایه‌ای و ۸.۳ کالاهای مصرفی اختصاص پیدا کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در حکمرانی ریال نیز کار بسیار خوبی در بانک مرکزی انجام شده است. حکمرانی ریال یعنی بدانیم پول توسط چه کسی، چگونه، برای چه کسی  و با چه هدفی منتقل می‌شود.

فرزین:‌ هدف ما کمک به بازار سرمایه است

رئیس کل بانک مرکزی گفت:‌ هدف ما کمک به بازار سرمایه است و نمی‌خواهیم سیاست‌های بانک مرکزی، مخل بازار سرمایه باشد. رشد بازار سرمایه برای بانک مرکزی مهم است و براین باور هستیم که بازار سرمایه از محل بازار اولیه رشد کند. اجرای سیاست های تثبیت بانک مرکزی که منجر به کاهش تورم شده نباید بازار سرمایه آسیب ببیند.

فرزین: نرخ بهره تاثیر منفی بر بازار سرمایه ندارد

محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی اظهار کرد: نمی‌خواهیم سیاست‌های بانک مرکزی موجب کاهش ارزش سهام بازار سرمایه شود

فرزین افزود: نرخ بهره ۳۰ درصد اواخر سال ۱۴۰۲ ابلاغ و اجرا شد، اما بورس مدت‌هاست که منفی است!

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار