کد خبر: ۲۳۹۳۰۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا دولت با احتمال درخواست مذاکره آمریکا موافقت می‌کند، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران بر پایه اصول سه‌گانه عزت، حکمت و مصلحت که مقام معظم رهبری برای تعاملات بین‌المللی ترسیم فرمودند، هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران باشد را بررسی می‌کند.

واکنش سخنگوی دولت درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا دولت با احتمال درخواست مذاکره آمریکا موافقت می‌کند، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران بر پایه اصول سه‌گانه عزت، حکمت و مصلحت که مقام معظم رهبری برای تعاملات بین‌المللی ترسیم فرمودند، هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران باشد را بررسی می‌کند.

فاطمه مهاجرانی در ابتدای نشست خبری هفتگی خود با بیان اینکه در آستانه روز مجلس هستیم، اظهار کرد: این نهاد مهمترین تجلی اراده ملت است. این نهاد در راستای دموکراسی کشور نقش ایفا می‌کند که با عنوان مردم‌سالاری دینی از آن یاد می‌کنیم.

وی افزود: هم‌افزایی خوب بین مجلس و دولت که نیازمند افزایش آن هستیم در راستای حل مشکلات مردم و گره‌گشایی از مسائل کشور است که در این زمینه همه باید بهم کمک کنیم.

بازگشت ۶۰ دانشجوی محروم از تحصیل به دانشگاه

سخنگوی دولت تاکید کرد: طبق اعلام وزارت علوم و با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری رئیس‌جمهوری ۶۰ دانشجویی که در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند به دانشگاه بازگشتند.

رفع مشکل بیش از ۵ هزار داوطلب معلمی

مهاجرانی یادآور شد: طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش ۵۴۶۱ نفر از داوطلبانی که برای شغل معلمی اقدام کرده بودند و درگیر پرونده‌های گزینشی شده بودند پس از بررسی‌های مجدد رفع مشکل شدند و توانستند به نظام آموزشی و خانه خودشان که مراکز آموزشی است، برگردند.

وی با اشاره به اقدام دولت برای ساماندهی مدارس ناایمن، اظهار کرد: با تفاهم‌نامه‌ای که بین بنیاد مستضعفان و آموزش و پرورش منعقد شده بالغ بر هزار میلیارد تومان برای بهسازی مدارس و رفع مشکلات فضای فیزیکی آموزشی در نظر گرفته شده که امیدوار هستیم شاهد بهبود فضای آموزشی پس از این باشیم.

سخنگوی دولت یادآور شد: نشست معاونان وزیر خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلستان طبق نکاتی که مقام معظم رهبری مرتب تاکید فرمودند بر سه اصل عزت، حکمت و البته مصلحت در روز جمعه در ژنو برگزار خواهد شد.

محور گفت‌وگوهای ژنو مسائل دوجانبه و منطقه‌ای است

وی ادامه داد: محور گفت‌وگوها، مسائل دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی و تبادل وضعیت درباره شرایط غزه و لبنان و ان شاءالله ایجاد صلح در منطقه خواهد بود. امیدوار هستیم هرچه زودتر شاهد توقف این نسل‌کشی باشیم و فراموش نکنیم بالغ بر ۵۰ هزار نفر ظرف بیش از یک سال اخیر جان خود را از دست دادند که مصداق جنایت علیه بشریت است.

احتمال مذاکره ایران و آمریکا وجود دارد؟

دولت ایران هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران باشد بررسی می‌کند

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا دولت با احتمال درخواست مذاکره آمریکا موافقت می‌کند، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران بر پایه اصول سه‌گانه عزت، حکمت و مصلحت که مقام معظم رهبری برای تعاملات بین‌المللی ترسیم فرمودند، هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران باشد بررسی می‌کند اما نکته‌ای که وجود دارد این است که اصولاً گفت‌وگو نیاز به احترام و اعتمادسازی دارد و احترام نیز موضوعی نیست که فقط در کلام متبادر شود بلکه نیاز به عملیاتی‌سازی دارد و همچنین درباره اصل اعتماد هم باید چنین گفت.

سخنگوی دولت ادامه داد: متاسفانه کشورهای غربی و در راس آن‌ها آمریکا بدعهدی خودشان را بارها نشان دادند و طبیعتاً این بدعهدی را مردم درک کردند اما آن‌چیزی که به نفع مردم باشد در چارچوب مصالح کلی بررسی خواهد شد.

قرار نیست مردم غافلگیر شوند

 

وی درباره اقدام دولت در زمینه قطعی برق و تاکید رئیس‌جمهوری به جلوگیری از غافلگیری مردم در زمینه تصمیمات دولت، اظهار کرد: یقیناً قرار نیست مردم به نوعی غافلگیر شوند و به فرمایش شما شب بخوابند و صبح بیدار شوند و ببینند اتفاقی افتاده است. رئیس‌جمهور بر عهدی که بستند، هستند و تمام تلاش‌شان بر این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را داشته باشند.

مهاجرانی افزود: ما باید این چرخه را درست درک کنیم که اگر برق صنعت مکرر قطع شود، کاهش تولید را به دنبال خواهد داشت و کاهش تولید قاعدتاً کاهش هم عواید دولت به نام مالیات و هم افزایش بیکاری را به همراه می‌آورد. بنابراین این چرخه را باید درست تبیین کنیم.

دولت بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را می‌گیرد

سخنگوی دولت یادآور شد: تلاش دولت بر این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را بگیرد، ولی حتما با اطلاع مردم؛ بازهم تصریح می‌کنم که رئیس‌جمهور بر عهدی که با مردم بستند به شدت پایبندند و معتقد هستند که طبیعتاً باید با مردم حرکت کرد نه لزوماً بر مردم.

وی درباره اقدامات دولت برای حقوق کارگران، اظهار کرد: معمولا جلسات تعیین نرخ مزد برای کارگران در بهمن و اسفند تشکیل می‌شود اما جلسات کارشناسی اکنون شروع شده و رویکرد این دولت ایجاد گفت‌وگو به جای حذف گفت‌وگو است. به‌جای اینکه برویم و در جایی مصوب کنیم نرخ مزد چقدر باشد باید توانمان را بالا ببریم و با گروه‌های کارگران و کارفرمایان گفت‌وگو کنیم.

مهاجرانی یادآور شد: همین فضای جلسات کارشناسی که الان در حال انجام است، کمک می‌کند ان شاءالله همان روند مردم‌سالاری را که از قبل هم داشتیم ادامه دهیم و شاهد آن چیزی باشیم که شایسته کارگران عزیزمان است.

راه‌اندازی مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای جدید را در دستور کار داریم

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات ایران در زمینه برنامه هسته‌ای، اظهار کرد: رویکرد ایران در قبال آژانس تعامل با حفظ همه آن چیزی است که منافع ملی ماست و بر پایه فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر سه اصل یاد شده عزت، حکمت و مصلحت است. ما با همه از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعامل می‌کنیم و در چارچوب حقوق و تکالیف مصرحی که ذیل معاهده عدم اشاعه وجود دارد اقدام می‌کند اما در این مورد طبیعتاً راه‌اندازی مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای جدید را در دستور کار داریم که طبیعی هم است.

وی افزود: ما موظفیم از حقوق مردم در راستای استفاده از انرژی هسته‌ای به صورت صلح‌آمیز اقدام کنیم و انرژی هسته‌ای هم که می‌خواهیم برای درمان و کشاورزی و امثال آن استفاده می‌شود که بارها راجع به آن صحبت کردیم ولی البته همچنان مثل گذشته در چارچوب موافقت‌نامه‌ها رفتار خواهیم کرد.

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات ایران در قبال تلاش برای رفع تحریم‌ها، اظهار کرد: رویکرد فشار حداکثری و به نوعی افزایش تحریم‌ها در قبال ایران رویکرد شکست خورده‌ای‌ است، رویکردی که در زمانی همزمان با بیماری کرونا شد و دیدیم که با همه این فشارها کشور الحمدلله پابرجا ماند و البته درایت مقام معظم رهبری و تلاشی که مسئولان داشتند و همراهی مردم باعث آن شد.

وی ادامه داد: این رویکرد رویکرد شکست‌خورده‌ای است؛ بنابراین افزایش فشاری که کشورهای غربی ایجاد می‌کنند مسیری است که یک‌بار این مسیر طی شده و حتی موضوعاتی نظیر تیره کردن روابط برخی کشورها هم طبیعتاً پاسخگو نخواهد بود.

می‌توان تحریم‌ها را کم‌اثر کرد

سخنگوی دولت یادآور شد: دولت در این زمینه دو ماموریت مشخص برای خود قائل است؛ یکی خنثی‌سازی و کم‌اثرسازی تحریم‌هایی که وجود دارد. ما اصلا نمی‌گوییم تحریم‌ها بی‌اثر هستند، تحریم‌ها بی‌اثر نیستند اما تحریم‌ها را می‌تونیم کم‌اثر کنیم. اینکه چگونه و با چه روشی حتماً برخی از مسائل اینجا قابل مطرح کردن نیست چون دلایل محرمانگی وجود دارد ولی به هر حال تحریم‌ها را می‌شود به نوعی کم‌اثر کرد.

مهاجرانی یادآور شد: این به‌عنوان اولین رویکردی است که در دولت دنبال می‌شود و برنامه‌ریزی‌هایی هم به صورت جدی وجود دارد و در واقع همه سناریوها در حال بررسی است.

پیگیر حل تنازعات هستیم

وی افزود: دولت آمادگی دارد با هماهنگی سایر قوا موضوعات را حل و فصل کند اما در مورد رفع تحریم‌ها همان‌طور که مقام معظم رهبری بارها تاکید فرمودند حتی اگر یک ساعت زودتر هم لازم شد این تحریم‌ها برداشته شود حتماً کشور استقبال می‌کند. حتما مسئولان ما اقدام خواهند کرد و پیگیر حل تنازعات هستیم.


سخنگوی دولت تصریح کرد: ما از تنازعات استقبال نمی‌کنیم ولی برای مقابله با آن‌ها آمادگی داریم. تاکید رئیس‌جمهور هم بر عدالت و برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم است به خصوص وقتی که تحریم‌ها شدت پیدا می‌کند و فشارهای اقتصادی زیاد می‌شود بیشترین قشری که آسیب می‌بینند معمولا اقشار محروم هستند.

ادامه دارد ...

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار