کد خبر: ۲۳۹۸۳۴
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۶

8 قانون مهم در تمرین و نوازندگی گیتار که باید از آنها آگاه باشید

در این مطلب، قصد داریم نکاتی کاربردی و قوانینی بسیار مهم را ذکر کنیم که با رعایت آنها در جلسات تمرینی خود، می‌توانید به‌شکلی بسیار مفید‌تر به یادگیری نوازندگی گیتار بپردازید و با سرعتی بیشتر پیشرفت کنید.

۸ قانون مهم در تمرین و نوازندگی گیتار که باید از آنها آگاه باشید

اگر قصد دارید یادگیری نوازندگی گیتار الکتریک، آکوستیک یا بیس را آغاز کنید، دو راه پیش رو دارید: 

۱- به‌شکلی غریزی شروع به یادگیری این سازها کنید و بدون هیچ قید و بند و قانونی، تلاش کنید که از یک نوازنده مبتدی به یک گیتاریست حرفه‌ای تبدیل شوید.

۲- با توجه به قوانینی اثبات‌شده، در مسیری مشخص و حساب‌شده به تمرین بپردازید. 

در هر دو روش، اگر اراده کافی به خرج دهید، در تمرینات خود تداوم داشته باشید و به‌شکلی هدفمند و درست تمرین کنید، احتمالاً روزی به آنچه می‌خواهید می‌رسید و به یک گیتاریست ماهر تبدیل خواهید شد؛ اما طبیعتاً روش دوم شما را بسیار سریع‌تر به مقصد می‌رساند.

هر کدام از این راه‌ها را که انتخاب کنید، با رعایت چند قانون بسیار ساده و انجام تمرین به‌شکل حساب‌شده‌تر، می‌توانید سرعت پیشرفت خود در نوازندگی گیتار را افزایش دهید و به‌نحوی بسیار هموارتر و آسان‌تر به یک گیتاریست ماهر تبدیل شوید.

در این مطلب، قصد داریم نکاتی کاربردی و قوانینی بسیار مهم را ذکر کنیم که با رعایت آنها در جلسات تمرینی خود، می‌توانید به‌شکلی بسیار مفید‌تر به یادگیری نوازندگی گیتار بپردازید و با سرعتی بیشتر پیشرفت کنید.

 

۱- گرم کردن پیش از تمرین

همانطور که پیش از انجام هر حرکت ورزشی باید بدن خود و خصوصاً اعضای درگیر در حرکت مورد نظر را به‌خوبی نرمش دهید و گرم کنید، پیش از شروع تمرین و نوازندگی گیتار نیز باید دستان و انگشتان خود را به‌شکل کامل و اصولی گرم کنید. با انجام چند تمرین ساده، می‌توانید دستان خود را برای نوازندگی آماده کنید و انعطاف و توانی بیشتر را به آنها ببخشید و همچنین از آسیب دیدن آنها نیز جلوگیری کنید. برای گرم کردن دستان خود پیش از نوازندگی، انگشتان خود را بکشید و آنها را با سرعت تکان دهید و سپس دستان خود را به‌شکل مشت در آورید و آنها را باز و بسته کنید. پس از این، دست خود را به‌شکل باز، همچون علامت ایست به‌سمت جلو بگیرید و سپس به‌وسیله دست دیگر خود، انگشتان آن به سمت بدن خود بکشید. این حرکات را چند بار به‌آرامی تکرار کنید و سپس تمرین خود را آغاز کنید. این تمرینات باعث افزایش جریان خون در دستان شما می‌شود و از آسیب دیدن انگشتان شما در حین نوازندگی جلوگیری می‌کند.

 

۲- هدف خود از یادگیری نوازندگی گیتار را مشخص کنید

شما از یادگیری گیتار چه هدفی دارید و می‌خواهید با نوازندگی این ساز به چه چیزی دست یابید؟ آیا هدف شما تبدیل شدن به یک استاد گیتار همچون ادی ون هیلن (Eddie Van Halen) است؟ یا فقط می‌خواهید در جمع‌های دوستانه و خانوادگی به نوازندگی و هم‌نوازی با دوستان و بستگان خود بپردازید؟ هیچ‌یک از این دو هدف، اشتباه یا ناپسند نیستند و اگر هر یک از آنها را می‌خواهید، باید با خود صادق باشید و هدفتان از تمرین گیتار را برای خود شفاف کنید.

پس از این که از هدف خود در یادگیری نوازندگی گیتار آگاه شدید، می‌توانید آن هدف را به پله‌های کوچکتر تبدیل کنید تا با طی این پله‌ها، آرام‌آرام به آنچه می‌خواهید نزدیک شوید.

برای شروع، می‌توانید تنها چند آکورد ساده را بیاموزید و سپس به سراغ مباحثی کمی پیچیده‌تر همچون گام‌ها بروید و پس از این موارد نیز سعی کنید تا یکی از قطعات موسیقی مورد علاقه‌تان را از آغاز تا پایان بنوازید.

بهتر است که پیش از رفتن به سراغ مباحث دشوار و سعی در تبدیل شدن به یک راک‌استار در عرض یک هفته، سعی کنید در آغاز تکنیک‌هایی مفید و آسان را بیاموزید تا بنیانی مستحکم را برای یادگیری مباحث پیچیده‌تر بنا کنید و با یادگیری هر یک از آنها، یک پله به تبدیل شدن به یک گیتاریست حرفه‌ای نزدیک‌تر شوید.

 

۳- گیتار را پیش از تمرین کوک کنید

یکی از بزرگترین و مهمترین عوامل در بی‌راهه رفتن تمرینات نوازندگی، ناکوک بودن ساز است. به دنبال همین امر، سعی کنید پیش از شروع هر جلسه تمرینی خود، از کوک بودن گیتار اطمینان حاصل کنید. حتی اگر گیتار را یک روز یا حتی یک ساعت پیش نواخته‌اید، پیش از شروع مجدد نوازندگی با آن بهتر است که از کوک بودن تمام سیم‌های آن مطمئن شوید. این کار نه‌تنها نوازندگی دقیق‌تر و بهتری را برای شما به ارمغان می‌آورد، بلکه از شکل‌گیری عادت‌های اشتباه و فرت‌گیری غلط قطعات موسیقی به‌دلیل نت اشتباه سیم‌ها جلوگیری می‌کند. برای کوک کردن گیتار به‌شکلی صحیح، تنها وسیله مورد نیازتان یک تلفن همراه مجهز به یک اپلیکیشن تیونر، یک تیونر دیجیتال یا یک جفت گوش ماهر است!

 

۴- تمرین را به یک عادت همیشگی تبدیل کنید

در یادگیری یک مهارت جدید از جمله نوازندگی گیتار، سعی در شکل دادن عادات روزمره خوب می‌تواند بسیار مفید باشد. یکی از این عادات، تمرین در ساعت و فضایی مشخص است که می‌تواند نقشی اساسی و بسیار مثبت را در پیشرفت شما داشته باشد.

پیشنهاد می‌کنیم فضایی را برای تمرین نوازندگی انتخاب کنید که راحتی لازم را در اختیار شما قرار می‌دهد و همچنین عوامل مزاحم و برهم‌زننده تمرکز نیز در آن وجود ندارد. خوب است که در این فضا، چند قطعه موسیقی مورد علاقه‌تان نیز در دسترس قرار داشته باشد تا بتوانید در صورت نیاز، از آنها الهام بگیرید. همچنین زمانی را برای تمرین در روز در نظر بگیرید که با دیگر برنامه‌هایتان تداخل پیدا نکند و باعث استرستان نشود. زمان بازگشت از مدرسه یا محل کار، زمانی مناسب برای تمرین است.

 

۵- خود را به چالش بکشید

در یادگیری گیتار، خصوصاً به‌شکل خودآموز، احتمال این که در مرحله‌ای از مهارت نوازندگی گیر کنید و سیر پیشرفتتان متوقف شود، بسیار بالاست. بنابراین، باید در پروسه یادگیری، مدام خود را به چالش بکشید و تکنیک‌های متفاوت را در نوازندگی امتحان کنید.

برای مثال، اگر همیشه به‌صورت نشسته گیتار می‌نوازید، سعی کنید این دفعه ایستاده به نوازندگی بپردازید یا برعکس، اگر عادت به نوازندگی ایستاده دارید، زین پس برای مدتی به‌صورت نشسته گیتار بنوازید. 

همچنین می‌توانید نوازندگی در سبک‌هایی متفاوت را نیز امتحان کنید و از منابع متنوع آموزش گیتار مبتدی موجود در اینترنت بهره بگیرید. در نهایت فراموش نکنید که تنوع، مزه زندگی است!

 

۶- از اشتباه کردن نترسید

در نوازندگی گیتار نیز همانند هر بخش دیگر زندگی، یک اشتباه ممکن است مهم‌ترین درس را به شما بدهد. اگر یک نت را اشتباه نواختید، کمی تأمل کنید و دلیل این اشتباه را بررسی کنید.

علاوه بر این، اگر در نوازندگی اشتباه نکنید به این معناست که در محدوده امن خود هستید و خود را به چالش نمی‌کشید. فراموش نکنید که شما یک گیتاریست مبتدی هستید و طبیعی است که اشتباهاتی بسیار داشته باشید؛ اما باید به این اشتباهات توجه کنید و بر روی بهبود آنها تمرکز کنید.

 

۷- نوازندگی خود را ضبط کنید

به لطف وجود تلفن‌های همراه هوشمند و وسایل مشابه، اکنون شما می‌توانید آسان‌تر از هر زمانی نوازندگی خود را ضبط کنید. شنیدن دوباره نوازندگی می‌تواند جزئیاتی جدید را به شما نشان دهد و شما را از اشتباهات و نقاط قوت و ضعفتان آگاه سازد.

البته شاید گوش دادن نوازندگی‌تان به‌شکل ضبط‌شده کمی آزاردهنده باشد؛ اما با این کار می‌توانید ایرادات خود را به‌آسانی پیدا کنید و به‌مرور به نوازنده‌ای بسیار بهتر تبدیل شوید!

 

۸- با دیگر موزیسین‌ها همکاری کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش انگیزه یادگیری و توسعه دانش موسیقی، هم‌نوازی و در کل معاشرت با موزیسین‌های دیگر است. صحبت و تبادل نظر با موزیسین‌های هم‌سطحتان باعث می‌شود که متوجه شوید مشکلات شما تنها منحصر به شما نیستند و بسیاری دیگر از موزیسین‌ها نیز با آنها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. همچنین هم‌صحبتی با موزیسین‌های پیشرفته‌تر و ماهرتر، می‌تواند نقشی مثبت در پیشرفت شما داشته باشد و راهکارهایی برای تبدیل شدن به موزیسینی بهتر را در اختیارتان قرار دهد. در معاشرت با این افراد، غرور خود را کنار بگذارید و به کسب دانش از آنها بپردازید!

 

آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین