پرستاران تنها گروهی هستند که در بخش بالین طی ۲۴ ساعت، ۱۶ ساعت به صورت مستقل از بیمار مراقبت میکنند.پرستاران نیروهای همیشه پا به کاری بوده و هستند که پزشکان پس از معاینه بیماران این افراد را به پرستاران سپرده و یک پرستار در طول شبانه روز باید وضعیت جسمی و روانی بیمار را تحت کنترل قرار دهد. این نیروها در طول رویدادهای مختلف همچون دفاع مقدس، شیوع بیماری دهشتناک کرونا و همچنین در جنگ 12 روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان حماسههای زیبایی آفریده و خدمات ارزشمندی ارائه داده اند.
باید به ازای هر ۲۴ ساعت هر تخت بیمارستانی ۲.۵ نفر گروه پرستاری در مراکز درمانی وجود داشته باشند که ۱.۸ دهم باید نیروی دانشگاهی و ۷ دهم نیروی غیر دانشگاهی باشد؛ در حالی که این عدد در حال حاضر ۸.۸ دهم بوده و به عدد یک هم نرسیده است.
مراکز درمانی با کمبود شدید پرستار روبرو هستند؛ به طوری که اکنون یکصد هزار پرستار در مراکز درمانی کشور کم داریم و فشار کاری مضاعف بر جامعه پرستاری وارد می شود.معوقات و مطالبات پرستاران مزمن شده و در کل جامعه پرستاری رضایت لازم را ندارند.
طاهر موهبتی، معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت در سیزدهمین جلسه شورای عالی نظام پرستاری در ششمین دوره فعالیت این سازمان شرکت کرد و به سوالات و دغدغه های نمایندگان جامعه پرستاری در این شورا پاسخ گفت.
وی گفت: در مورد قراردادهای 89 روزه پیشنهاد دادیم که نیروهای طرح پرستاری به صورت خود به خود و به تدریج تبدیل وضعیت شوند. قولهایی هم داده شده است و منتظریم ببینیم چه میشود. در خصوص بازنشستگی پیش از موعد هم موافق هستم. میدانیم که میتواند هزینهزا باشد و باید به وضعیت دولت هم توجه شود.
موهبتی افزود: معاونت توسعه وزارت بهداشت دو نقش دارد، یکی نقش مجری در ستاد وزارت بهداشت دیگری نقش سیاستگذار برای دانشگاه های علوم پزشکی زیرا در دانشگاهها هیئت امناء میتواند به طور مستقل عمل کنند. در عین حال به دانشگاهها بخشنامه میکنیم و بخشنامه ها را هم رسانهای میکنیم که مطالبهگری باعث اجرای آن شود.
معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت گفت: در مجموعهای مثل وزارت بهداشت که چند دهه اصالت به تجهیزات و بیمارستانداری داده شده است. اولویت قرار گرفتن نیروی انسانی با یک بخشنامه قابل حل نیست، باید فرهنگسازی کرد که زمان میبرد. همین که دانشگاهها با این تغییرات موافق هستند باید این مسیر را ادامه داد تا بتوان موفق شد.