در سال 2015 داعش تواناییهای را برای حمله به نقاط مختلف جهان از خود بروز داد، اما در حال حاضر این گروه تروریستی که در عراق و سوریه در فعالیت است با یک مشکل بسیار جدی روبرو شده است.
درآمدهای صادرات نفت این گروه تروریستی به شدت کاهش یافته است. داعش بدون وجود منابع مالی درآمدی و همچنین ارز خارجی توانایی خود برای حمله به اهداف خود را از دست میدهد. و از سوی دیگر پتانسیل حفظ و نگهداری مناطق تحت اشغال خود را نیز از دست میدهد.
بنا به گزارش نفت عراق که در روزهای گذشته منتشر شده است، آمریکا در تشخیص میزان اهمیت زیرساختهای نفتی داعش کند عمل کرده است و به تاسیسات نفتی این گروه تروریستی تنها به عنوان یک هدف اقتصادی به جای یک هدف نظامی در میدان جنگ علیه داعش نگاه کرده است.
این گزارش نفت عراق بر مبنای مصاحبه با دهها نفر از افرادی شکل گرفته است که در حال حاضر در مناطق تحت کنترل داعش زندگی میکند. بخشی از دادههای این گزارش نیز مبتنی بر حدود 7 ترابایت اطلاعات به دست آمده از مقر مسئول ارشد نفتی داعش است که در ماه می سال جاری توسط آمریکاییها کشته شد.
این گزارش میافزاید، در صورتی که تمام تاسیسات تحت کنترل داعش از دست این گروه تروریستی خارج شود این گروه همچنان یک پالایشگاه مهم را با نام غیاره در نزدیکی موصل در اختیار خواهد داشت.
این گزارش میافزاید که خاورمیانه از بحران اقتصادی ناشی از ورود نفت داعش عبور کرده است و داعش در حال از دست دادن درآمد نفتی ماهانه 40 میلیون دلاری خود است و این درآمد در حال حاضر تقریبا از بین رفت است.
این گزارش تاکید میکند که تا پیش از حمله به تاسیسات نفتی داعش واسطهها نفت را بین بشکهای بین 10 تا 20 دلار از داعش خریداری میکردند.
گزارش نفت عراق تاکید میکند نفت داعش از طریق واسطهها و کامیونهای نفتکش و به وسیله رشوه به مقامات کردستان عراق و یا مقامات دولتی ترکیه به بازارهای ترکیه منتقل میشده است.
تاسیسات نفتی داعش تا پیش از خارج شدن از سیکل تولید با هزار و 600 نیروی کار مشغول فعالیت بودهاند که سهم قابل توجهی از این افراد در دیگر نقاط جهان برای کار به مناطق اشغالی داعش آورده شده بودند.
به دلیل بحران حال حاضر در صنعت نفت بینالمللی یک گروه غیردولتی مانند داعش نیز این توانایی را به دست آورده است تا نیروهای ماهر را با مشوقی با عنوان دستمزد بالا از نقاط مختلف جهان جذب کند.
این گزارش میافزاید، این روزهای خوش داعش به پایان رسیده است. از سوی دیگر کاهش قیمت جهانی نفت قاچاق نفت داعش را نیز به یک تجارت بدون سود مبدل کرده است و در کنار همه موارد فوق سرد شدن هوا باعث شده که این گروه تروریستی در مناطق تحت سیطره خود با مشکل کمبود سوخت مواجه شود.
این گروه تروریستی دیگر نمیتواند سوخت کافی را برای تامین تقاضای موجود در مناطق اشغال شده خود تامین کند.
گزارش نفت عراق که در حال حاضر برای عموم منتشر شده است تأکید میکند که کاهش درآمدهای نفتی داعش باعث شده است که این گروه از ارائه خدمات اجتماعی مورد ادعای خود نیز باز بماند و این گروه دیگر دوران درآمد روزانه 1 میلیون دلاری در ماه های گذشته را نیز تجربه نخواهد کرد.