بهای هر بشکه نفت شیرین سبک آمریکا در بازار نیویورک روز پنجشنبه برای تحویل در ماه فوریه با 72 سنت افزایش به 31 دلار و 20 سنت رسید.
هر بشکه نفت برنت دریای شمال در بازار لندن نیز روز پنجشنبه برای تحویل در ماه فوریه با 72 سنت افزایش 31 دلار و سه سنت داد و ستد شد.
این در حالی است که بهای نفت در بازارهای نیویورک و لندن در هشت روزِ کاری گذشته حدود بیست درصد کاهش یافته بود.
به گزارش ایرنا، بهای نفت اوپک در سال 2015 میلادی نزدیک به 47 درصد افت کرد و از دهم دی ماه تاکنون نیز 13.9 درصد کاهش یافته است.
میانگین بهای نفت اوپک در سال 2015 میلادی نزدیک به 54 دلار در هر بشکه بود، در حالی که در سال میلادی پیش از آن، نفت این سازمان به طور متوسط به قیمت 102 دلار در هر بشکه معامله شد.
در سال 2014 میلادی به دلیل انقلاب نفت شیل در آمریکا، تولید طلای سیاه این کشور به طور چشمگیری افزایش یافت و به بالاترین سطح در 30 سال گذشته رسید.
آمریکا که بزرگ ترین مصرف کننده انرژی در جهان است، موفق شد با تولید بیش از 9میلیون بشکه نفت در روز، فاصله خود را با عربستان و روسیه که بیش از 10 میلیون بشکه در روز نفت تولید می کردند، کمتر کند و نیاز خود به واردات نفت را بشدت کاهش دهد. در نتیجه بازار نفت با مازاد عرضه روبرو شد.
عربستان و متحدانش در اوپک (قطر، امارات و کویت)، به اتکای ذخایر ارزی هنگفت و با وجود مخالفت شماری از اعضا مانند ایران، سیاست این سازمان را از کنترل قیمت نفت به حفظ سهم بازار تغییر دادند.
تغییر سیاست اوپک و مسابقه کشورهای عضو این سازمان برای به دست آوردن سهم بازار، مازاد عرضه نفت در بازارها را بیشتر کرد و قیمت ها را به شدت کاهش داد؛ به طوری که از ژوئن 2014 میلادی تا پایان دسامبر (خرداد تا دی 1393 خورشیدی)، قیمت نفت بیش از 60 درصد کاهش یافت.
ایران پس از امضای توافق هسته ای با گروه 1+5 و نهایی کردن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در آستانه لغو تحریم ها قرار دارد و برای بازگشت به بازارهای نفت آماده است. با این همه، عربستان می کوشد با کاهش بیشتر سطح قیمت ها، شرایط بازار را برای بازگشت ایران نامناسب کند.