علیرضا کاملی دراین باره که آیا در سفر به عمان در این مورد که چه میزان از گاز صادراتی ایران به این کشور به ال ان جی اختصاص پیدا کند مذاکراتی انجام شد، گفت: طبق قرارداد، بناست ایران روزانه ٢٨میلیون مترمکعب گاز به این کشور صادر کند که ازاین میزان احتمالا یک سوم یعنی ٢٥ تا ٣٠ درصد به ال ان جی اختصاص پیدا می کند.
وی دراین باره که چه میزان از ظرفیت ال ان جی عمان هم اکنون خالی است، با اشاره به این که رقمهای کنونی که اعلام می شود تقریبی است، تصریح کرد: میزان ظرفیت خالی و حجم گاز اختصاص یافته به ال ان جی در مذاکرات آتی بین دو کشور تعیین می شود.
کاملی با اشاره به این که کار مطالعات دریایی خط لوله صادرات گاز ایران به عمان هم اکنون آغاز شده و پیشرفت خوبی نیز دارد، تصریح کرد: حدود پنج ماه برای مطالعه بخش دریایی و ٦ ماه برای مطالعه بخش خشکی این پروژه درنظرگرفته شده است.
مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران، با بیان این که در کنار کارهای مطالعاتی این خط لوله، کارهای مقدماتی برای امضای قرارداد آن از جمله استفاده از ظرفیت ال ان جی عمان نیز بررسی خواهد شد، تصریح کرد: ایران قرار است ازظرفیت خالی تولید ال ان جی عمان برای بازاریابی و فروش ال ان جی استفاده کند و به ازای آن هزینه حق العملکاری برای تبدیل گاز به ال ان جی را به این کشور پرداخت کند.
براساس اعلام وزارت نفت، وزیر نفت هفته گذشته (پنجشنبه، یکم بهمن ماه) در سفری یک روز به عمان با محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان دیدار و گفتگو کرد. صادرات گاز به عمان، استفاده از ظرفیت خالی این کشور و قیمت نفت مهمترین محور این دیدار بود.
براساس توافق سال ٢٠١٣ میان ایران و عمان، قرار است برای ١٥ سال روزانه ٢٨ میلیون مترمکعب گاز ایران از طریق یک خط لوله از بستر خلیج فارس به عمان صادر شود که ارزش بسیار بالایی دارد و سبب تحکیم روابط دو کشور می شود.
منبع: ایرنا